Juventus is my life - Compilation
- Bukol87
- Juventino
Juventus is my life

Wprowadzenie:
Mimo tego że kompilacją "Not only footballer" deklarowałem swoje odejście to jak widać powróciłem do "multimedialnego światka kompilacji" nie stało by sie to jednak gdyby nie ciężkie chwile, które przeżywa nasz ukochany klub. W kompilacji "Juventus is my life" nawiązuje do tych własnie trudnych dla nas momentów starając się w dalszej części - podobnie jak Henryk Sienkiewicz:) kilkadziesiąt lat temu- "pokrzepić" serca kibiców Juve. Z jakim skutkiem zobaczymy.
Muzyka
2Unlimited Nothing like the rain"
Vangelis "Titans" ścieżka z filmu "Alexander"
Rozmiar
40MB
Czas trwania
7:04
Specjalnie dla:
Juvepoland.com
Bradzo proszę o Wasze reakcje, komentarze zarówno negatywne jak i pozytywne jeśli nawet nie znacie sie na ocenianiu kompilacji to napiszcie swoje indywidualne odczucia - to dla mnie jak i dla każdego kompilatora zapłata za czas jaki poświęcamy na tworzenie tych prac.
Z góry przepraszam za jakość niektórych materiałów, ale uwierzcie mi zdobycie ich było bardzo cięzkie zwłaszcza, że wiele z nich to archiwa sprzed kilkudziesięciu lat
Ściągnij

Wprowadzenie:
Mimo tego że kompilacją "Not only footballer" deklarowałem swoje odejście to jak widać powróciłem do "multimedialnego światka kompilacji" nie stało by sie to jednak gdyby nie ciężkie chwile, które przeżywa nasz ukochany klub. W kompilacji "Juventus is my life" nawiązuje do tych własnie trudnych dla nas momentów starając się w dalszej części - podobnie jak Henryk Sienkiewicz:) kilkadziesiąt lat temu- "pokrzepić" serca kibiców Juve. Z jakim skutkiem zobaczymy.
Muzyka
2Unlimited Nothing like the rain"
Vangelis "Titans" ścieżka z filmu "Alexander"
Rozmiar
40MB
Czas trwania
7:04
Specjalnie dla:
Juvepoland.com
Bradzo proszę o Wasze reakcje, komentarze zarówno negatywne jak i pozytywne jeśli nawet nie znacie sie na ocenianiu kompilacji to napiszcie swoje indywidualne odczucia - to dla mnie jak i dla każdego kompilatora zapłata za czas jaki poświęcamy na tworzenie tych prac.
Z góry przepraszam za jakość niektórych materiałów, ale uwierzcie mi zdobycie ich było bardzo cięzkie zwłaszcza, że wiele z nich to archiwa sprzed kilkudziesięciu lat
Ściągnij
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2006, 02:32 przez Bukol87, łącznie zmieniany 1 raz.
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol
- naros
- Juventino
A więc kompilacja fajna ale ma swoje minusy. Jednym z nich jest ta druga piosenka która leci gdy jest filmik gdzie wygłaszany jest wyrok, ta piosenka wogóle tam nie pasuje. Do plusów mogę zaliczyć tą piosenkę która leciała później i wymienianie największych gwiazd Juve. Moja ocena to 5-/6
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2006, 20:06 przez naros, łącznie zmieniany 1 raz.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- MrWlodek
- Juventino
Fajna kompilacja. Muzyka niezła, tylko jakość obrazu na początku taka sobie ale po za tym to jest OK! Tylko mam jedno pytanko z jakim zespołem grał Juventus na tym czarnobiałym filmie w okolicach 2-3 min.?Już gdzieś widziałem te obrazki tylko nie wiem skąd?
Fajna kompilacja!
Fajna kompilacja!

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Jakbyś wżucił na inny serw byłoby fajnie. Z tego gdzieś mi się niechce ściągnąć 

- mesju
- Qualità Juventino
Dla mnie Twoja praca byłaby super, gdyby nie pierwsza część (czyli pierwsza piosenka, nie licząc wstępu). Jest trochę o niczym... wspomina o Calciopoli, ale nic właściwie, przynajmniej dla mnie, nie wnosi. Za to drugi fragment spowodował, że pojawiły się na moim ciele ciarki, a to dobry znak
Fajnie przedstawiłeś największe gwiazdy naszego zespołu i kibiców, czyli to, co w piłce jest najważniejsze. Dobrze to zgrane w całość, dość spójnie poukładane. Brawo!
Co do strony technicznej, to za dużo było materiałów sprzed lat. Ja np. (tak jak pewnie wielu) nie potrafie wymienić zawodników, którzy pojawili się na ekranie. Wiem, że mamy bogatą historię, ale można było ująć to nieco krócej.
Poza tym dobrym pomysłem było zastosowanie efektów rozświetlających, gdy muza robiła "bum" (
). Niestety nie zawsze jedno pasowało z drugim. Myślę, że powinieneś to bardziej dopracować. Sam moment wzniesienia pucharu przez Alex jest nieźle wpasowany, ale tu znowu muzyka nie jest za bardzo podniosła. Tego jednak się nie czepiam, bo przecież nie chodzi o zdobycie mistrzostwa SerieA (trochę się zakręciłem).
To co mi się jeszcze podobało, to zbliżenie na słowa Alexa: "we will stand united!" i późniejsze przeniesienie tego na filmik z pochodu kibiców. Fajnie by wyglądało, jakbyś akcentował sam tekst, gdy słychać "bum".
Ufff... nawybrzydzałem znowu, ale tak już mam, że znam się na wszystkim, czego nie potrafie zrobić.
Ogólnie kompilacja na DUŻY plus. Osobiście bym ją nieco dopracował tak po swojemu i byłoby elegancko.
Moja skromna ocena: 4+/6
Pozdro i czekam na kolejne (coraz ambitniejsze) filmy 8)

Co do strony technicznej, to za dużo było materiałów sprzed lat. Ja np. (tak jak pewnie wielu) nie potrafie wymienić zawodników, którzy pojawili się na ekranie. Wiem, że mamy bogatą historię, ale można było ująć to nieco krócej.
Poza tym dobrym pomysłem było zastosowanie efektów rozświetlających, gdy muza robiła "bum" (
To co mi się jeszcze podobało, to zbliżenie na słowa Alexa: "we will stand united!" i późniejsze przeniesienie tego na filmik z pochodu kibiców. Fajnie by wyglądało, jakbyś akcentował sam tekst, gdy słychać "bum".
Ufff... nawybrzydzałem znowu, ale tak już mam, że znam się na wszystkim, czego nie potrafie zrobić.
Ogólnie kompilacja na DUŻY plus. Osobiście bym ją nieco dopracował tak po swojemu i byłoby elegancko.
Moja skromna ocena: 4+/6
Pozdro i czekam na kolejne (coraz ambitniejsze) filmy 8)
- JuventinoPS
- Juventino
- Railis
- Qualità Juventino
Kompilacja mi się podobała. Muzyka znajoma, (użyłem jej do kompilacji Road to 29th Scudetto). Była tylko jedna sprawa która mi nie przypasowała. Mianowicie, chodzi o te wiekowe materiały na początku kompilacji. Domyślam się o co ci mogło chodzić, ale nie było w kompilacji wyraźnego połączenia tego pierwszego aktu z następnymi. Wielu się nie domyśliło o co chodzi i wzięło tą część za zupełnie niepotrzebną. Cała reszta mnie się podobała.
Ocena 5-/6
Ocena 5-/6
- LordJuve
- Juventino
Napisze tak, nie cala praca mi sie podobala. Nie wiem dlaczego, ale w ogole nie pasuja mi te czcionki przez ciebie zastosowane, jakos nie lubie takich zygzakow na ekranie, czasem ciezko bylo nawet odczytac napis przez wlasnie takie czcionki.
Muzyka, ten pierwszy kawalek(kobieta spiewa) o dziwo mi sie spodobal, taki lekki, ale juz ten drugi wcale mnie nie pociagal, juz taki wyklepany nieco, choc w pewnym momecie poczulem, ze serce mi szybciej bije dzieki muzyce, ale tylko w pewnym momecie.
Wiekowe materialy moze nie sa efektowne, ale nalezy im sie szacunek, poniewaz to nasza historia.
Technicznie raczej ok, nalezy sie pochwala za ta strone pracy.
Nie podoba mi sie tez koniec. Ostatnie sekundy kazdej pracy powinny byc przedstawione ze szczegolnym namaszczeniem(moj sentyment do napisow) a ty zrobiles takie raz dwa, koniec. <--- to mi nie pasuje.
Oceny wystawial nie bede, to raczej komentarz a nie szkola i ocena. Spodziewalem sie czegos lepszego, choc wiecej jest raczej plusow niz minusow co nie zmienia faktu, ze mnie ta prace nie pociaga...
Muzyka, ten pierwszy kawalek(kobieta spiewa) o dziwo mi sie spodobal, taki lekki, ale juz ten drugi wcale mnie nie pociagal, juz taki wyklepany nieco, choc w pewnym momecie poczulem, ze serce mi szybciej bije dzieki muzyce, ale tylko w pewnym momecie.
Wiekowe materialy moze nie sa efektowne, ale nalezy im sie szacunek, poniewaz to nasza historia.
Technicznie raczej ok, nalezy sie pochwala za ta strone pracy.
Nie podoba mi sie tez koniec. Ostatnie sekundy kazdej pracy powinny byc przedstawione ze szczegolnym namaszczeniem(moj sentyment do napisow) a ty zrobiles takie raz dwa, koniec. <--- to mi nie pasuje.
Oceny wystawial nie bede, to raczej komentarz a nie szkola i ocena. Spodziewalem sie czegos lepszego, choc wiecej jest raczej plusow niz minusow co nie zmienia faktu, ze mnie ta prace nie pociaga...
- mpolek
- Qualità Juventino
- Bukol87
- Juventino
Dziekuje za wasze komentarze i czekam na jeszcze:)

Tutaj sie zgodze. Troche za bardzo to "zmetaforowalem":)railis pisze: Była tylko jedna sprawa która mi nie przypasowała. Mianowicie, chodzi o te wiekowe materiały na początku kompilacji. Domyślam się o co ci mogło chodzić, ale nie było w kompilacji wyraźnego połączenia tego pierwszego aktu z następnymi. Wielu się nie domyśliło o co chodzi i wzięło tą część za zupełnie niepotrzebną.
No i tak jak zawsze mowie muza to rzecz gustu jedni narzekaja na pierwsza piosnke inni na druga. Jak tu dogodzic :-D A co do bicia serca - nawet moment przyspieszonego tetna to dla mnie cos wielkiego jednak ja chce zeby moja kompilka nie wzruszala tylko wzmacniala poczucie dumy ze jestesmy kibicami JuveLord_ Juve pisze: Muzyka, ten pierwszy kawalek(kobieta spiewa) o dziwo mi sie spodobal, taki lekki, ale juz ten drugi wcale mnie nie pociagal, juz taki wyklepany nieco, choc w pewnym momecie poczulem, ze serce mi szybciej bije dzieki muzyce, ale tylko w pewnym momecie.

Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2006, 02:35 przez Bukol87, łącznie zmieniany 1 raz.
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To bedzie dziwne, ale jest to pierwsza kompilacja od bardzo dawna, której niestety nie zatrzymam na dysku. Brakowało mi w niej tego czegoś. Mialeś pamysł, zrealizowaleś go, ale mnie to nie urzekło. Owszem były naprawdę dobre momenty, ale jak na długość 7 min. było ich za mało. I nie lubię gdy ktoś wyróznia nasze gwiazdy, było ich tyle, że aby każdemu poświęcić chociaż 5 sek, trzeby zrobić 2 godz. kompilację
I największy minus Twojej pracy: Pisze się Sivori a nie Siviori :roll: Może i tam nie ma ,,i'' bo ta czcionka jest taka nijaka, ale zastopowałem, przyjrzałem się i widzę tam ewidentny błąd, nie wypada robić literówek w nazwiskach naszych Ś.P wielkich graczy.

I największy minus Twojej pracy: Pisze się Sivori a nie Siviori :roll: Może i tam nie ma ,,i'' bo ta czcionka jest taka nijaka, ale zastopowałem, przyjrzałem się i widzę tam ewidentny błąd, nie wypada robić literówek w nazwiskach naszych Ś.P wielkich graczy.

- krzysztofjuventus
- Juventino
No kompilacja całkiem fajna.Naprawde dużo ciekawych materiałów.Pozdrawiam moja ocena to 8-/10 8)
JUVENTUS TURYN F.C.- A PAN BÓG ZESŁAŁ ICH NA ZIEMIE ABY SIALI ZAMĘT I ZNISZCZENIE