Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 12:42

-10- pisze:W ataku Manchesteru robi się ciasno. Jutro w Tuttosporcie przeczytamy o zainteresowaniu Berbatovem albo Chicharito.
Berbatov jest bez klubu.

Bardzo możliwe, że skończy się jak z Rossim. Bayern kupi Martineza,a Atheltic nie będzie chciał sprzedać dwóch kluczowych graczy i zostaniemy z jakimś półśrodkiem.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 12:45

Szaq pisze: Bardzo możliwe, że skończy się jak z Rossim. Bayern kupi Martineza,a Atheltic nie będzie chciał sprzedać dwóch kluczowych graczy i zostaniemy z jakimś półśrodkiem.
Wbijcie sobie to do łbów - Athletic musi sprzedać Llorente bo za rok będzie on wolnym zawodnikiem. Gracz zapowiedział, że nie przedłuży kontraktu ponieważ chce odejść do innej ligi. Ile razy można to powtarzać?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:06

YaSq pisze:C Ronaldo zwrocil sie Realowi w ciagu nie calego roku.
:angry: Strasznie ciężko będzie wykorzenić ten mit.

Teraz juz chyba serio - Dzeko albo Llorente. Tak czy siak, będę zadowolony.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:08

Lypsky pisze:
Szaq pisze: Bardzo możliwe, że skończy się jak z Rossim. Bayern kupi Martineza,a Atheltic nie będzie chciał sprzedać dwóch kluczowych graczy i zostaniemy z jakimś półśrodkiem.
Wbijcie sobie to do łbów - Athletic musi sprzedać Llorente bo za rok będzie on wolnym zawodnikiem. Gracz zapowiedział, że nie przedłuży kontraktu ponieważ chce odejść do innej ligi. Ile razy można to powtarzać?
To historyjka z Rossim nie jest uniwersalną alegorią?
...

:(

Kwoty przy transferze RVP powalają. Będę kręcił niezłą bekę z ManU, jak chłop wróci do dawnych czasów - kontuzje i mniej skuteczna gra. Llorente fajny walczak, dawać chłopa. Swoją drogą nasz atak jest w tak opłakanym stanie, że doszedłem do smutnego wniosku. Iaquinta z sezonów 07/08 i 08/09 byłby w naszej obecnej kadrze "tap strajkiem" :o .

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:20

alina pisze:
Dlaczego mit ? W pierwszym sezonie samych koszulek sprzedano ponad 1,2mln. Nie mowiac juz o TV, sponsorach, reklamach, sezonowych kibicach itp. Nawet jak nie zwrocil sie w ciagu 1 sezonu to napewno w ciagu tych 3 lat zwrocil sie juz z nawiazka.

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
sempaju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:35

YaSq pisze:
alina pisze:
[...]
Kiedyś rzuciło mi się w oczy jak zdaje się alina mówił, że jakiś fan Realu pisał kiedyś o tym, że "koszulki" to bujda - i tu moja prośba, mógłby ktoś kto wie gdzie jest ten post dać mi na niego namiar ?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:49

Ja też poprosze. ostatnio o to się kłóciłem z mężem kuzynki i mnie pokonał argumentami :prochno: A tak dojade chłoptasia. :prochno:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:52

YaSq pisze:
alina pisze:
Dlaczego mit ? W pierwszym sezonie samych koszulek sprzedano ponad 1,2mln. Nie mowiac juz o TV, sponsorach, reklamach, sezonowych kibicach itp. Nawet jak nie zwrocil sie w ciagu 1 sezonu to napewno w ciagu tych 3 lat zwrocil sie juz z nawiazka.
Kolejne roczne przychody komercyjne (kasa od sponsorów, sprzedaż koszulek, czapek, kubków, etc) Realu:
2007 - 124 mln €
2008 - 114 mln €
2009 - 129 mln €
2010 - 135 mln €

Cristiano przyszedł w 2009 za 94 mln, rocznie pobiera 20 mln brutto. Gdzie ta kasa z koszulek, skoro łączne przychody komercyjne z '09 i '10 wzrosły w porównaniu z 2007 o 16 mln?

Real sprzedaje 1,2 mln koszulek rocznie. Ale wszystkich. Tak samo jak ManU. Gdzie ten Cristiano?

Mit jak nic. Z resztą pisał o tym na tym forum kibic Realu.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:54

Nasi troche zawalili.
Mogli kupic dwoch napastnikow, napewno Dzeko i oprocz tego bramkostrzelnego tanszego zawodnika.
Tego Buraka z Turcji :C
albo Ocamposa

Caly czas licze ze jednak nasi kupia dwoch napastnikow.
Dzeko caly czas chca wypozyczyc a pieniadze daja za Lorente, moze rzeczywiscie chca sprowadzic dwoch napadziorow i sprzedac Matriego?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:55

YaSq pisze:
alina pisze:
Według goal.com w pierwszym roku trwania kontraktu Ronaldo sprzedano koszulki z jego nazwiskiem o wartości 100 mln euro (to jest przychód, ktrego nie należy mylić z zyskiem). Zysk, czyli 100 mln euro minus koszty produkcji i sprzedaży, został podzielony pomiędzy Real, Adidasa i samego Ronaldo według nieznanych proporcji. Ponadto Real posiada prawa do około 50% wizerunku Ronaldo, czyli czerpie dochody z reklam z jego udziałem.

-------------------------------------------------------------------------------------

"Negredo is Juve back-up plan". Negredo, Llorente, a ja i tak wolałbym Dżeko.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 13:58

Vimes pisze: "Negredo is Juve back-up plan". Negredo, Llorente, a ja i tak wolałbym Dżeko.
LLLLLLLLLLLLL jak najbardziej ale Negredo?

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 14:01

Za takie opcje jak Negredo to ja serdecznie dziękuję, to dopiero prawdziwe zejście o półkę niżej, albo dwie...
Już wolałbym zostać z Matrim, autentycznie

Obrazek
YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 14:04

Ok, rowniez pogrzebalem w necie i znalazlem ranking zysku i faktycznie nie widac jakiegos wielkiego skoku pod tym wzgledem. Wiec jest to mit. Dzieki za uswiadomienie :ok:

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 14:07

Też wolę Matriego. Poziomem dużo się nie różnią.

Jak to jest, że przed chwilą alternatywą dla Llorente był Dzeko a teraz już jest nią Negredo? :angry:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 15:21

Klasycznie. Aguero - Rossi - Vucinić // Van Persie - Llorente - Negredo...

A zimą wpadnie Borriello.

Obrazek
Zablokowany