Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 13:20

@Heliogabal

Albo będą grać marnie. A wtedy co? Znowu 7 miejsce / LE? Dzięki wolę nie :stop:
Jeden z nich byłby jeszcze do przebolenia, ale dwóch na raz to za dużo jak na Juve.

Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 13:26

Wiking pisze:@Heliogabal

Albo będą grać marnie. A wtedy co? Znowu 7 miejsce / LE? Dzięki wolę nie :stop:
Jeden z nich byłby jeszcze do przebolenia, ale dwóch na raz to za dużo jak na Juve.
No i właśnie tutaj pies jest pogrzebany. Na klasowych i uznanych nas nie stać, ale tych klasowych skądś trzeba jednak brać by w lidze mistrzów nie skończyć na 4 miejscu w grupie. Moim zdaniem Oboje mają papiery na wielkie granie, nawet jeśli obecnie im delikatnie mówiąc "nie idzie".

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 14:04

Żadnego Torresa! Gość nic nie strzela u Romka, a ten na bank nie puści go za mniej niż 30 baniek. Sprawa z wypożyczeniem to także niezła bajka. Kompletnie nie opłacalna dla Chelsea.

Jak dla mnie priorytetem powinien być Higuain. Powinniśmy grać 4-3-3 i w tym ustawiniu Igła na szpicy to super sprawa. Mamy Matriego, ale jak widać zbytnio nie strzela...
Co do Joveticia. Jasne, z wielką chęcią widziałbym go w Juve. Ale nas nie stać na zakup dwóch klasowych zawodników. Chyba, że Fiora spadnie, to wtedy Czarnogórzec pewnie będzie sprzedany za mniejszy hajs niż w razie pozostania w Serie A
Więc jeśli miałbym kupić jednego, świetnego piłkarza to stawiam na Gonzalo!
Ktoś napisał, że Argentyńczyk jest mało kreatywny i nie poradzi sobie w Juve. Dlatego wysuwam pytanie: Czy Trezeguet był "kreatywny" i poradził sobie u nas czy nie?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 14:24

Kubba pisze:Żadnego Torresa! Gość nic nie strzela u Romka, a ten na bank nie puści go za mniej niż 30 baniek. Sprawa z wypożyczeniem to także niezła bajka. Kompletnie nie opłacalna dla Chelsea.

Jak dla mnie priorytetem powinien być Higuain. Powinniśmy grać 4-3-3 i w tym ustawiniu Igła na szpicy to super sprawa. Mamy Matriego, ale jak widać zbytnio nie strzela...
Co do Joveticia. Jasne, z wielką chęcią widziałbym go w Juve. Ale nas nie stać na zakup dwóch klasowych zawodników. Chyba, że Fiora spadnie, to wtedy Czarnogórzec pewnie będzie sprzedany za mniejszy hajs niż w razie pozostania w Serie A
Więc jeśli miałbym kupić jednego, świetnego piłkarza to stawiam na Gonzalo!
Ktoś napisał, że Argentyńczyk jest mało kreatywny i nie poradzi sobie w Juve. Dlatego wysuwam pytanie: Czy Trezeguet był "kreatywny" i poradził sobie u nas czy nie?
Treze grał u boku DP. Miał łatwiej 8)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 14:27

Kubba pisze:Sprawa z wypożyczeniem to także niezła bajka. Kompletnie nie opłacalna dla Chelsea.
Bo przeciez ruchy, jakie wykonuja w chel$ea sa zawsze super przemyslane, racjonalne i oplacalne (vide chociazby ostatnia sprawa z Boasem) :lol:
Kubba pisze:Dlatego wysuwam pytanie: Czy Trezeguet był "kreatywny" i poradził sobie u nas czy nie?

Poradzil sobie. Ale jemu pilki dogrywali Camoranesi, Nedved i Del Piero, a nie (z calym szacunkiem dla tych zawodnikow) Pepe, Vucinic i Marchisio.

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 14:35

Kubba pisze:Dlatego wysuwam pytanie: Czy Trezeguet był "kreatywny" i poradził sobie u nas czy nie?
Trezeguet kreatywny nie był, ale brak tej cechy rekompensował niesamowitym zmysłem, grą bez piłki/ustawianiem oraz zabójczym wykończeniem. To prawda, na jego bramki pracował cały zespół, ale on czy miał słabszy czy lepszy dzień, zawsze był groźny. Co prawda futbol ewaluował, od graczy wymaga się większej uniwersalności, lecz mimo wszystko oddałbym wiele żeby znów mieć takiego Davida w zespole.
Pamiętam nawet jak mówiło się o transferze Treze do Realu za cenę która po transferze Zidane'a miała ustanowić nowy rekord.

Obrazek
Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 14:45

Davida nawet Barca chciała... Kupe kasy za niego dawali.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 14:55

O czym tu dyskutować? Trezeguet był jednym z najlepszych snajperów w najnowszej historii futbolu. Genialna gra głową, niesamowity instynkt i świetna skuteczność czyniły go kapitalnym zawodnikiem. Jeśli mielibyśmy realną okazję na takiego piłkarza, jakim był David (chodzi o klasę), nie ważne, czy kreatywny, czy nie, czy cofnięty, czy nie, to powinniśmy ją wykorzystać, bo na pewno podniósłby poziom drużyny. Niestety to tylko gdybanie, bo na zawodnika podobnej klasy nie mamy szans.

JOVETIĆ <3

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 15:07

Ostatnio Caliendo mówił o tym, że za Higuaina trzeba dać coś w okolicach 35-40 mln. Więc dyskutowanie o nim uważam jako niepoważne choć dla mnie to super zawodnik. Z klasowych zawodników zostaje Dzeko. Jednak on ma wysoką pensję. W Turynie dostanie napewno o wiele mniej. Ciekawe czy by się na to zgodził. To samo z Torresem. Z zawodników doświadczonych jest jeszcze Berbatov, którego jestem zwolennikiem. Lepszy klub nie będzie o niego zabiegał, więc sprowadzenie go nie powinno być trudne.
Z tych mniej znanych można pomyśleć o Luuku de Jong i Seidou Doumbii. Obaj skuteczni i to nie pierwszy sezon. Problemem może być przystosowanie się do Serie A.

Abradab

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 17:29

Nasz nowy napastnik nie może być Włochem oraz najlepiej jak by miał jakieś doświadczenie z ligi angielskiej ;)

Ciekawi mnie sytuacja Adebayora, w Man City go nie chcą, gra na wypożyczeniu w Tottenhamie ale aby go wykupić muszą wywalczyć LM, a to do końca nie jest pewne.Ale czy on by wniósł większą jakość niż Matri czy Quagliarella :think:

dawniej zippo01
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 17:42

Abradab pisze:.Ale czy on by wniósł większą jakość niż Matri czy Quagliarella :think:
Wniósłby. Mimo jego wzrostu, ma dobrą technikę, jest zwinny i w miarę szybki, a co ważniejsze jest w miarę uniwersalny. Bardzo chętnie bym go u nas widział. Tylko jest jeden problem. O ile się nie mylę, to w Man City zarabia 10mln, a my mu tyle nie damy.

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:28

Abradab pisze:Nasz nowy napastnik nie może być Włochem oraz najlepiej jak by miał jakieś doświadczenie z ligi angielskiej ;)

Ciekawi mnie sytuacja Adebayora, w Man City go nie chcą, gra na wypożyczeniu w Tottenhamie ale aby go wykupić muszą wywalczyć LM, a to do końca nie jest pewne.Ale czy on by wniósł większą jakość niż Matri czy Quagliarella :think:
Taki sobie z jego pensją w ogóle go u nas nie widzę.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 22:43

Jest pare sensacji z wiarygodnego zrodla, pare dziwnych rzeczy od Di Marzio i pare glupot z malo wiarygodnego zrodla :prochno:

1. Najbardziej wiarygodne znane mi zrodlo potwierdza, ze Conte strasznie naciska na sprowadzenie Joveticia. Chce go sciagnac niemal za wszelka cene. Ja bym sie jeszcze nie napalal, natomiast pewne jest, ze go chcemy - tak jak i innych. Oprocz Jojo podobaja sie takze Nam Torres i Dzeko! Na szpice chcemy kogos, kto sam z siebie bedzie stanowil duze zagrozenie. Czyli "bramkowpychacze" raczej odpadaja. Tak wyglada lista pilkarzy, ktorych bedziemy chcieli sciagnac. Nie wiem jaka jest kolejnosc, mozna sie tego tylko domyslac. Nie wiem tez, czy uda sie Nam zgarnac ktoregos z nich. Bo to, ze ich chcemy to jeszcze nie znaczy, ze ich kupimy.
2. Di Marzio dzisiaj potwierdzil to, o czym rozmawiamy od jakiegos czasu tutaj. Naszym priorytetem na lato jest ATAK. Chcemy kupic 2 napastnikow i 1 pomocnika. Pewnie dojdzie do tego jakis obronca i tyle.
3. Rossi jest laczony z Napoli. To by sie nawet zgadzalo. Wczesniej myslalem, ze Giuseppe pojdzie raczej do Milanu, ale skoro Szarawy tam gra bardzo dobry futbol (swoja droga, Milan teraz pewnie nie moze przebolec tego, ze nie sprzedal Pato), to pewnie Rossi wyladuje w innej ekipie Serie A. Napoli pasuje idealnie. Opchna jednego magika z tego tercetu i zastapia go Rossim. To znaczy, pewnie taki maja plan. I jest on dobry :prochno:.
http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... zzi-leaves
4. Mniej wiarygodne zrodla na VS mowia, ze my takze wlaczymy sie w walke o Rossiego. Ale tutaj zaznaczam - sa to zrodla duzo mniej wiarygodne, niz wczesniejsze mowiace o Torresie i Joveticiu. Ja takie wiesci traktuje w formie ciekawostki, bo przeciez inaczej nie warto.
5. Borriello, Quagliarella i niestety takze Del Piero, po sezonie sie z Nami zegnaja.
6. Dyrektor Sportowy Vasco da Gama potwierdzil (na TuttoJuve), ze trwaja rozmowy w sprawie Dede. Nic jednak jeszcze nie zostalo ustalone. Podobno dogadalismy sie takze z samym pilkarzem w sprawie warunkow indywidualnych. Mnie sie jednak w to wierzyc nie chce. Sprawdzeni informatorzy na VS takze sa bardzo sceptyczni, co do tych rewelacji.
7. Innymi kandydatami na srodek obrony sa Peluso z Atalanty oraz gracze z konczacymi sie kontraktami (plotki o Nescie sa juz znane od jakieogos czasu). Aha, jakis "ekspert" wspomnial tez o Rolando z Porto. Ale jak dla mnie to zaden z niego ekspert.
8. W kontekscie srodka pola rzekomo interesuje Nas K. Asamoah z Udinese. Podobno ktos od Nas ogladal go nawet dzisiaj w meczu z Palermo (co prawda nie wiem po cholere, przeciez kazdy wie, ze on jest dobry). Aha, ta infomacja znow pochodzi od Di Marzio.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 22:58

jakku1 pisze: glupot z malo wiarygodnego zrodla :prochno:

1. Najbardziej wiarygodne znane mi zrodlo potwierdza, ze Conte strasznie naciska na sprowadzenie Joveticia. Chce go sciagnac niemal za wszelka cene.
Oby się udało się tego chłopaka z Fiory wyciągnąć...to by było coś.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 23:58

jakku1 pisze:Jest pare sensacji z wiarygodnego zrodla, pare dziwnych rzeczy od Di Marzio i pare glupot z malo wiarygodnego zrodla :prochno:
Trzy sprawy.
1) Dzięki za tłumaczenie nam postów z VS. Ocenianie ich przez Ciebie uważam za... tajemnicze, ale mam nadzieję, że masz racje :D (pod względem wiarygodności)
2) W sprawie mercato wstrzymałbym się jeszcze dziesięć kolejek, niemniej Jovetic byłby łakomym kąskiem. Lavezzi również. Higuain/Benzema też... Heh, fajnie się żyje tymi plotkami, a tu BACH !!! MARCO BORRRRRIELLLO :D
3) Ewoluujesz kiedyś w Charmeleona ?

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Zablokowany