Juventus Stadium
- pan Zambrotta
- Juventino
Co kogo obchodzi, że nasz stadion nie będzie mógł być gospodarzem finału LM? Pamiętasz, jaki stadion był gospodarzem w 2008?w 2009? w 2005? no właśnie.LordJuve pisze:Drugi minus. Panowie, mówcie co chcecie, ale możemy zapomnieć o jakichkolwiek, większych, imprezach piłkarskich na tym stadionie - nie spełnia wymogów UEFA. Co jak co, ale żeby stadion TAKIEGO klubu jak Juventus mógł zapewnić, jedynie, obsługę meczów grupowych?! Wg mnie totalna porażka i mogli dociągnąć te kilka tysięcy do wymaganego minimum, które wynosi, CHYBA, 50pare tysięcy.
To już chyba lekki wstyd, byśmy się dowartościowywali tym, że finał w Turynie, ale tylko ze względu na stadion :C
To my mamy grać w finale, nie nasz nowy obiekt.
- tabo89
- Juventino
Zawsze pozostaje opcja, że nie zgłosi się nikt konkretny i wtedy Juventus przystąpi do przetargu (czy co to tam jest) i go wygra płacąc mniej niż wzięła od SportFive. To by było mistrzostwo w wykonaniu Blanca - mieć nazwę i jeszcze mieć z tego kasę. Wątpie żeby tak się stało ale możliwość taka jest.^FAZZI^ pisze:Jakoś trudno mi w to uwierzyć, żeby Sportfive wydało grube $$$ i i pozostawiło nazwę Juventus Arena, zamiast zarobić.
Trochę zdjęć:

To mi się bardzo podoba:

Jest też sporo nowych filmików:
:puck: wywiad z Blanc'iem:
:puck: prace (16.12):
:puck: j.w.: http://www.tuttosport.com/video/calcio/ ... ovo+stadio
:puck: najnowsza prezentacja stadionu:
Na koniec jeszcze ciekawy, nawet dla nie znających języka bo ze zdjęciami, reportaż:
http://www.ju29ro.com/tutto-juve/2669-r ... assaq.html
- mateo369
- Juventino
KAPITALNIE prezentuje się ta "obudowa" stadionu!tabo89 pisze::puck: najnowsza prezentacja stadionu:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- meda11
- Juventino
Jeeezuuu... Ja chcę już sezon 2011/2012!!!mateo369 pisze:KAPITALNIE prezentuje się ta "obudowa" stadionu!tabo89 pisze::puck: najnowsza prezentacja stadionu:No i dobre rozwiązanie z przezroczystą powłoką dachu, co prawda w lecie brak cienia może trochę przeszkadzać kibicom, ale przynajmniej będzie trawa dobrze rosła i nie będzie takich problemów z murawą jak w Poznaniu

- Majos
- Juventino
Oglądając prezentację, byłem w szoku. Zobaczyłem zdjęcia z aktualnych postępów i wygląda to bardzo dobrze. Już się nie mogą doczekać sierpnia przyszłego roku, kiedy to cudo otworzą. Bardzo ważne jest to, że to klub jest właścicielem i nie trzeba płacić za dzierżawę czy za inne takie. 40 tysięcy w zupełności wystarcza, więcej byłoby raczej zbędne.
- Andryk
- Juventino
nie mylisz się.karpiu pisze:Juventus chyba dzierżawi od miasta teren, podpisał umowe na 99 lat, tak coś pamietam, niech mnie ktoś poprawi jeżeli sie myle.
Swoją drogą nie przypomina Wam lekko naszego narodowego stadionu jeśli chodzi o fasadę ?
- karpiu
- Juventino
Skoro Juventus dierżawi teren na którym powstaje stadion przez 99 lat, sam stadion jest własnościa klubu, zatem co bedzie ze stadionem kiedy minie umowa o dzierzawe i miasto nie bedzie chciało przedłużyć
Zapewne nasze pociechy beda dopiero dyskutowały na ten temat 

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
Też sobie problem znalazłeś na świętakarpiu pisze:Skoro Juventus dierżawi teren na którym powstaje stadion przez 99 lat, sam stadion jest własnościa klubu, zatem co bedzie ze stadionem kiedy minie umowa o dzierzawe i miasto nie bedzie chciało przedłużyć![]()
![]()
Zapewne nasze pociechy beda dopiero dyskutowały na ten temat

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Mateuszello
- Juventino
TABO, 10 dni temu wrzuciłeś porcyjkę zdjęć(tam gdzie były widoczne alpy) i nie byłem pewien co to jest:

To tereny boiska treningowego? Może mnie ktoś naprowadzić?

To tereny boiska treningowego? Może mnie ktoś naprowadzić?