Kontuzje
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tylko że jedyną osobą w pełni za to odpowiedzialną jest prawdopodobnie sam Pogba. Wątpię, żeby ktokolwiek z klubu odradzał mu operację, ale też nikt nie ma narzędzi do tego, by go do niej zmusić.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
JUVENTUS - KONTUZJE SEZON 2022/2023
Massimiiano Allegri
1 .Mattia De Sciglio - przed rozpoczęciem sezonu - Przemęczenie mięśni. Pauza: (Chivas, Barcelona, Real)
+ 2. Paul Pogba - przed rozpoczęciem sezonu - Uszkodzenie łąkotki bocznej w kolanie. Leczenie zapobiegawcze. Aktualizacja 5.09.2022 - zabieg wycięcia łąkotki. Pauza: 2 miesiące (Barcelona, Real, Atletico, Sassuolo, Sampdoria, Roma, Spezia, Fiorentina, PSG, Salernitana, Benfica.....)
3. Wojciech Szczęsny - przed rozpoczęciem sezonu - Problemy z przywodzicielem. Pauza: (Real)
+ 4. Marley Ake' - przed meczem z Realem - Złożone złamanie dystalnej części prawej kości strzałkowej. Pauza: 2 miesiące (Real, Atletico, Sassuolo, Sampdoria, Roma, Spezia, Fiorentina, PSG, Salernitana, Benfica)
5. Weston McKennie - przed meczem z Realem - Uszkodzenie torebki stawowej lewego ramienia. Pauza: Miesiąc (Real, Barcelona, Real, Atletico, Sassuolo)
6. Luca Pellegrini - przed meczem z Atletico - Problemy z prawym kolanem. Pauza: (Atletico)
7. Wojciech Szczęsny - w meczu z Atletico - Zmiana w mięśniu przywodziciela lewego uda. Pauza: 20 dni (Sassuolo, Sampdoria,)
8. Angel Di Maria - w meczu z Sampdoria - Przemęczenie mięśni przywodziciela. Pauza: (Sampdoria, Roma)
9. Leonardo Bonucci - przed meczem z Sassuolo - Przemęczenie mięśni. Pauza: (Sampdoria był na ławce tylko na sztukę , Roma, Spezia)
10. Nicolò Fagioli - przed meczem z Romą - Jakiś lekki uraz. Pauza: (Roma)
11. Wojciech Szczęsny - w meczu ze Spezią - Zwichnięcie prawej kostki. Pauza: (Fiorentina, PSG, Salernitana, Benfica)
12. Adrien Rabiot - po meczu ze Spezią - Problemy mięśniowe. Pauza: (Fiorentina)
13. Angel Di Maria - po meczu z Fiorentiną - Uraz mięśni przywodzicieli. Pauza: (PSG, Salernitana)
+ 14. Manuel Locatelli - przed meczem z Salernitaną - Przemęczenie mięśni. Pauza: (Salernitana, Benfica, Monza + mecze kadry)
+ 15. Adrien Rabiot - przed meczem z Salernitaną - Problemy z kostką i kolanem. Pauza: (Salernitana, Benfica, Monza + mecze kadry)
+ 16. Alex Sandro - po meczu z Salernitaną - Uraz mięśni przywodziciela. Pauza: (Benfica, Monza)
Massimiiano Allegri
1 .Mattia De Sciglio - przed rozpoczęciem sezonu - Przemęczenie mięśni. Pauza: (Chivas, Barcelona, Real)
+ 2. Paul Pogba - przed rozpoczęciem sezonu - Uszkodzenie łąkotki bocznej w kolanie. Leczenie zapobiegawcze. Aktualizacja 5.09.2022 - zabieg wycięcia łąkotki. Pauza: 2 miesiące (Barcelona, Real, Atletico, Sassuolo, Sampdoria, Roma, Spezia, Fiorentina, PSG, Salernitana, Benfica.....)
3. Wojciech Szczęsny - przed rozpoczęciem sezonu - Problemy z przywodzicielem. Pauza: (Real)
+ 4. Marley Ake' - przed meczem z Realem - Złożone złamanie dystalnej części prawej kości strzałkowej. Pauza: 2 miesiące (Real, Atletico, Sassuolo, Sampdoria, Roma, Spezia, Fiorentina, PSG, Salernitana, Benfica)
5. Weston McKennie - przed meczem z Realem - Uszkodzenie torebki stawowej lewego ramienia. Pauza: Miesiąc (Real, Barcelona, Real, Atletico, Sassuolo)
6. Luca Pellegrini - przed meczem z Atletico - Problemy z prawym kolanem. Pauza: (Atletico)
7. Wojciech Szczęsny - w meczu z Atletico - Zmiana w mięśniu przywodziciela lewego uda. Pauza: 20 dni (Sassuolo, Sampdoria,)
8. Angel Di Maria - w meczu z Sampdoria - Przemęczenie mięśni przywodziciela. Pauza: (Sampdoria, Roma)
9. Leonardo Bonucci - przed meczem z Sassuolo - Przemęczenie mięśni. Pauza: (Sampdoria był na ławce tylko na sztukę , Roma, Spezia)
10. Nicolò Fagioli - przed meczem z Romą - Jakiś lekki uraz. Pauza: (Roma)
11. Wojciech Szczęsny - w meczu ze Spezią - Zwichnięcie prawej kostki. Pauza: (Fiorentina, PSG, Salernitana, Benfica)
12. Adrien Rabiot - po meczu ze Spezią - Problemy mięśniowe. Pauza: (Fiorentina)
13. Angel Di Maria - po meczu z Fiorentiną - Uraz mięśni przywodzicieli. Pauza: (PSG, Salernitana)
+ 14. Manuel Locatelli - przed meczem z Salernitaną - Przemęczenie mięśni. Pauza: (Salernitana, Benfica, Monza + mecze kadry)
+ 15. Adrien Rabiot - przed meczem z Salernitaną - Problemy z kostką i kolanem. Pauza: (Salernitana, Benfica, Monza + mecze kadry)
+ 16. Alex Sandro - po meczu z Salernitaną - Uraz mięśni przywodziciela. Pauza: (Benfica, Monza)
- Maly
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Ups
Brawo Max, z PSG Rabiot grał niedoleczony a z Benfiką kolejny raz planowane jest narażanie zdrowia Do Marii...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- hara
- Juventino
@Maly nie rozumiem po co mnie cytujesz w ironiczny sposób. Mój wpis dotyczył meczu z Romą i faktycznie w następnej kolejce ze Spezią Rabiot zagrał całe spotkanie.
Proszę, abyś nie zakrzywiał rzeczywistości i nie wykorzystywał mojej osoby do wykpiewania Allegriego.
Proszę, abyś nie zakrzywiał rzeczywistości i nie wykorzystywał mojej osoby do wykpiewania Allegriego.
Capo di tutti capi
- Maly
- Juventino
Historia pokazała że to nie były skurcze i dlatego cię zacytowałem. Nie ja zakrzywiam rzeczywistość tylko Allegri.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Tu bardziej chodzi o to, że mógł np. zgłaszać ból kolana przed meczem z PSG, a mimo tego Allegri wystawił go w pierwszym składzie (coś na zasadzie sytuacji z Di Marią, który nie zdążył doleczyć urazu, a kałcz i tak go wpuścił na boisko (co skończyło się kontuzją) i jeszcze się tym chwalił na pomeczowej konferencji).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
BTW szybko poszło (nie liczę korony):
ADM 20/21 - 25 dni przerwy, 6 opuszczonych spotkań
ADM 21/22 - 35 dni przerwy, 3 opuszczone
ADM 22/23 - 25 dzień przerwy dzisiaj, 7 opuszczonych/prognozowanych - wiadomo, grafik bardziej napięty, ale chłop w niecały miesiąc już wyrobił kontuzje z sezonu 20/21
Kto by się spodziewał?
ADM 20/21 - 25 dni przerwy, 6 opuszczonych spotkań
ADM 21/22 - 35 dni przerwy, 3 opuszczone
ADM 22/23 - 25 dzień przerwy dzisiaj, 7 opuszczonych/prognozowanych - wiadomo, grafik bardziej napięty, ale chłop w niecały miesiąc już wyrobił kontuzje z sezonu 20/21
Kto by się spodziewał?
- hara
- Juventino
Stary, teraz to już odpłynąłeś z tym zgłaszaniem bólu w kolanie. Co by nie mówić, teoria godna 11 września, więc koniec końców brawa się należądimebag11 pisze: ↑11 września 2022, 18:22Tu bardziej chodzi o to, że mógł np. zgłaszać ból kolana przed meczem z PSG, a mimo tego Allegri wystawił go w pierwszym składzie (coś na zasadzie sytuacji z Di Marią, który nie zdążył doleczyć urazu, a kałcz i tak go wpuścił na boisko (co skończyło się kontuzją) i jeszcze się tym chwalił na pomeczowej konferencji).
Capo di tutti capi
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Fakty są takie, że Allegri wielokrotnie wystawiał kontuzjowanych zawodników, co potem pogarszało ich stan fizyczny.hara pisze: ↑12 września 2022, 02:48Stary, teraz to już odpłynąłeś z tym zgłaszaniem bólu w kolanie. Co by nie mówić, teoria godna 11 września, więc koniec końców brawa się należądimebag11 pisze: ↑11 września 2022, 18:22Tu bardziej chodzi o to, że mógł np. zgłaszać ból kolana przed meczem z PSG, a mimo tego Allegri wystawił go w pierwszym składzie (coś na zasadzie sytuacji z Di Marią, który nie zdążył doleczyć urazu, a kałcz i tak go wpuścił na boisko (co skończyło się kontuzją) i jeszcze się tym chwalił na pomeczowej konferencji).
- Maly
- Juventino
Sytuacja była taka:
1. Schodzi Rabiot w meczu z Romą w 58 minucie niby z powodu skurczy jak to później tłumaczył Maksio
2. Za 4 dni gra cały mecz
3. Kolejny opuszcza z problemami mięśniowymi.
4. Na kolejny mecz wraca, mięśniówka z która każdy walczy u nas 2-3 mecze "magicznie" ustępuje.
5. Kolejny mecz znów opuszcza, tym razem niby z powodu kolana i kostki (pytanie skąd się birze jednocześnie ból w kostce i kolanie).
Teraz ponoć Loca ma być gotowy na Benfikę czyli wiele wskazuje na to, że zagra na prochach i mięśniówka, którą ma tylko mu się pogłębi i z Monzą pewnie znów będzie odpoczywał.
1. Schodzi Rabiot w meczu z Romą w 58 minucie niby z powodu skurczy jak to później tłumaczył Maksio
2. Za 4 dni gra cały mecz
3. Kolejny opuszcza z problemami mięśniowymi.
4. Na kolejny mecz wraca, mięśniówka z która każdy walczy u nas 2-3 mecze "magicznie" ustępuje.
5. Kolejny mecz znów opuszcza, tym razem niby z powodu kolana i kostki (pytanie skąd się birze jednocześnie ból w kostce i kolanie).
Teraz ponoć Loca ma być gotowy na Benfikę czyli wiele wskazuje na to, że zagra na prochach i mięśniówka, którą ma tylko mu się pogłębi i z Monzą pewnie znów będzie odpoczywał.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- hara
- Juventino
Ja temu nie przeczę, ale żeby wymyślać sobie historyjki, że "a może Rabiot skarżył się mamie, że go kolano boli i ona dzwoniła do Allegriego mu o tym powiedzieć, ale on jej nie posłuchał i wystawił jej syna w meczu" no to sorry, ale bawi mnie coś takiego.Rozgrzany Sturaro pisze: ↑12 września 2022, 08:27Fakty są takie, że Allegri wielokrotnie wystawiał kontuzjowanych zawodników, co potem pogarszało ich stan fizyczny.hara pisze: ↑12 września 2022, 02:48Stary, teraz to już odpłynąłeś z tym zgłaszaniem bólu w kolanie. Co by nie mówić, teoria godna 11 września, więc koniec końców brawa się należądimebag11 pisze: ↑11 września 2022, 18:22Tu bardziej chodzi o to, że mógł np. zgłaszać ból kolana przed meczem z PSG, a mimo tego Allegri wystawił go w pierwszym składzie (coś na zasadzie sytuacji z Di Marią, który nie zdążył doleczyć urazu, a kałcz i tak go wpuścił na boisko (co skończyło się kontuzją) i jeszcze się tym chwalił na pomeczowej konferencji).
Trzymajmy się faktów, jak @Maly powyżej i wtedy możemy merytorycznie dyskutować.
@Maly odnośnie Locatellego, to ja wywnioskowałem z konferencji Allegriego, że nie zagra z Salernitaną, bo jest po prostu zmęczony ilością minut jakie spędził ostatnio na boisku, więc w tej sytuacji nie dziwi mnie, że ma zagrać w środę, ale być może nie widziałem jakiegoś oficjalnego info o urazie mięśniowym.
AD 5. Mógł się po prostu w trakcie meczu z PSG poobijać, tudzież na treningu. Piłka nożna to jednak kontaktowy sport.
Capo di tutti capi