wyskujace zagrozenie antywirusa

Podyskutuj na temat najnowszych gier, poradź się innych w temacie zakupu nowego komputera czy poproś o pomoc, jeśli masz jakiś problem z nim związany.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

ODPOWIEDZ
tabo89

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Rejestracja: 25 kwietnia 2005
Posty: 8623
Rejestracja: 25 kwietnia 2005
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Podziękował: 1 razy
Podziękowano: 1 razy
Kontakt:

19 lutego 2007, 09:12

mam problem i moze ktos z was bylby mi w stanie pomoc. od pewnego czasu zawsze kiedy wlacze kompa po jakims czasie jego uzywania wyskakuje mi okienko od programy antyvir - Kaspersky ze komputer zostal zaatakowany z sieci i program odparł atak (ponizej daje zrzuty tego okienka). niby moge nacisnac zeby wiecej podczas trwania tej sesji sie nie pokazywalo ze odparł atak ale wkurza mnie to ze ciagle wyskakuje. dlatego chce sie tego pozbyc. jak ktos sie na tym zna i wie jak to czekam na pomoc.

zrzuty z tym okienkiem

Obrazek Obrazek


Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 26 maja 2005
Posty: 4159
Rejestracja: 26 maja 2005
Lokalizacja: "Tam gdzie diabeł mówi dobranoc"
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

09 kwietnia 2007, 22:23

Hmm najlatwiejszym sposobem bedzie pogrzebanie w opcjach programu i wylaczenie albo firewalla albo powiadamiania o atakach. Kiedys mialem Kasperskiego to bym ci dokladnie sprawdzil, teraz jednak nie mam. Masz go PL wiec powinno byc latwo. Choc swoja droga nie radze ci wylanczac firewalla bo ktos ci moze mozno namieszac w kompie. :|
Koziołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 02 września 2006
Posty: 72
Rejestracja: 02 września 2006
Lokalizacja: Greenpoint
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

10 kwietnia 2007, 00:21

Jeżeli jesteś podłączony do internetu to dobrze, że antywirus blokuje ci to połączenie. Może masz jakiegoś trojana albo dialera i ten wspaniały "programik" próbuje połączyć się z innymi w celu kradzieży danych, spamowania, psucia itp.

Powinieneś przeskanować gruntownie wszystkie dyski Kasperskim z najnowszą bazą wirusów. Jeżeli to nic nie pomoże to spróbuj odinstalować antywira i zainstalować go ponownie.

A jak nie jesteś online gdy ten komunikat się pojawia to również wykonaj kroki powyżej.
*** JUVENTUS ***

JUVENTUS TURYN - YOUTUBE
tabo89

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Rejestracja: 25 kwietnia 2005
Posty: 8623
Rejestracja: 25 kwietnia 2005
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Podziękował: 1 razy
Podziękowano: 1 razy
Kontakt:

10 kwietnia 2007, 07:39

szukałem tam szukałem i nie moge znalezc jak wylaczyc to powiadomienie. jak ktos ma Kasperskiego i wie jak wylaczyc to wyskakujace za kazdym razem okienko to niech napisze
Obrazek
ODPOWIEDZ