Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Tab
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Właśnie chodzi o to, że Cambiaso z obroną nie powinien mieć nic wspólnego, a obecnie ma. Tylko ostatnie 2 mecze to -4 pkt w tabeli wyłącznie przez Cambiaso, a baboli w tym sezonie były jakieś niesamowite ilości. 60-80 to świetna cena otwierająca wachlarz możliwości i jest dokładnie tak, jak mówisz: Wystarczy otworzyć Transfermarkt, żeby zobaczyć, że za te pieniądze można wykonać przynajmniej jeden, fantastyczny transfer do obrony (a najpewniej dwa). Bawić się w przytaczanie nazwisk nie zamierzam , bo zwyczajnie wystarczy samemu poszukać, popatrzeć, analizować, albo zwyczajnie mieć odrobinkę wiedzy. Osobiscie mam nadzieję, że przyjdzie ktoś konkretny na środek (potencjalnie do pary z Bremerem), no i że w miejsce Cambiaso przyjdzie typowy lewy obrońca, a nie środkowy, lub prawykim będzie grał Motta do końca sezonu na jego miejscu? Kolejnym szrotem kupionym za bajońskie sumy czy młodzikiem? Rozumiem że 70-80 baniek to dobra cena. Ale kogo w jego miejsce sprowadzimy? Wejdz w transfermark i znajdź tak wszechstronnego zawodnika grającego od lewej obrony czasami aż po atak który mógłby go zastąpić... zamiast sukcesywnie pozbywać się problemów to tworzą co chwile nowe.. ale spoko weźmy te xdziesiat baniek, kupmy jakiś odpad ktory przepalimy za 2 lata za pół ceny. Tymczasem Cambiaso pod wodzą Guardioli odpali i będziemy żałować jak przy Cancelo..
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jakieś nazwiska, a nie bajanie w obłokach? Za Cancelo przyszedł Danilo, którego wypychamy za free jak śmiecia. Za cambiaso przyjdzie jakiś lachmyta. I będzie ubaw. Nie ma żadnego konkretu. Ciężko o zawodnika o takiej charakterystyce. 1-2 mecze nie powinny go skreślić. Boże co za dziad-klub.
- nawimundo
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Sporting nie odpuścił tylko przegrał o niego walkę z nami, dlatego ich boczny obrońca Fresneda nie trafi do Como. A miał tam trafić.
Co do tematu Cambiaso. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale jeżeli City wyłoży za niego te 80 mln euro, to chłopak z miejsca stałby się... najdroższym bocznym obrońcą w historii.
Takich ofert się nie odrzuca, no sorry
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Piłkarze których mamy wciąż rosną i mogą być lepsi ale tak być nie musi. Wycena wartości też jest dziwna bo dla przykładu Cambiaso wyceniany jest na 40 mln a Davies z Bayernu na 50 a między nimi jest dosyć duża różnica na korzyść murzyna z Bayernu. Oferta 70-80 mln za Cambiaso to oferta nie do odrzucenia zważywszy na to że Cambiaso jako obrońca jest dość średni lub średnio słaby. Jakbyśmy grali innym ustawieniem gdzie grałby jako pomocnik to wyglądałby lepiej ale na to się nie zanosi. Błędy Cambiaso w tym sezonie to koszt około 6 pkt w lidze ale to szczegół. Za taką ofertę sprzedałbym go bez żalu.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 29 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Podziwiam ten hurra optymizm, że weźmiemy ewentualnie za niego 70 - 80 mln. Przecież my finalnie jeszcze zejdziemy z ceny tak, że nie wiem czy i na 60 się skończy, ale żebyście się kolejny raz później nie rozczarowali. Owszem kasa bardzo duża jak za Cambiaso i obrońcę, ale tak, to my drużyny jeszcze bardzo długo nie zbudujemy. Wpadliśmy w bagno i urządzamy się w nim na dobre, co jak widać najwyraźniej nam bardzo pasuje. Gianni Agnelli się w grobie przewraca. Miła była ta seria 9 tytułów z rzędu... ale jak widać długo jeszcze do zdobywania poważnych trofeów nie wrócimy.
Miałem nadzieję w lato, że wreszcie po wymianie trenera, sporej przebudowie składu, zacznie to w końcu wracać do normy, ale myliłem się bardzo... Nietrafione transfery, niewypał z Mottą i Giuntoli, który może początkowo zamiary miał jako takie, ale nie wypaliło i każde kolejne pomysły zaczynają powodować, że włosy jeżą się na głowie. Nie widać nawet światełka w tunelu na przyszłość.
Miałem nadzieję w lato, że wreszcie po wymianie trenera, sporej przebudowie składu, zacznie to w końcu wracać do normy, ale myliłem się bardzo... Nietrafione transfery, niewypał z Mottą i Giuntoli, który może początkowo zamiary miał jako takie, ale nie wypaliło i każde kolejne pomysły zaczynają powodować, że włosy jeżą się na głowie. Nie widać nawet światełka w tunelu na przyszłość.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 61 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Skończy się pewnie na max 50 mln € plus jakieś bonusy i tyle będzie z tych awizowanych 70 czy nawet 80 baniek (inna opcja, że rzucą nam 40 mln € plus jakiegoś zawodnika).Nicram_93 pisze: ↑17 stycznia 2025, 07:24 Podziwiam ten hurra optymizm, że weźmiemy ewentualnie za niego 70 - 80 mln. Przecież my finalnie jeszcze zejdziemy z ceny tak, że nie wiem czy i na 60 się skończy, ale żebyście się kolejny raz później nie rozczarowali. Owszem kasa bardzo duża jak za Cambiaso i obrońcę, ale tak, to my drużyny jeszcze bardzo długo nie zbudujemy. Wpadliśmy w bagno i urządzamy się w nim na dobre, co jak widać najwyraźniej nam bardzo pasuje. Gianni Agnelli się w grobie przewraca. Miła była ta seria 9 tytułów z rzędu... ale jak widać długo jeszcze do zdobywania poważnych trofeów nie wrócimy.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 55 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Opinie na temat Cambiaso są tu podzielone, podobnie sytuacja wygląda też na dokumenty tuttosport gdzie wypowiadają się głowie Włosi.
Z jednej strony ciężko przejść obok 60-80baniek i ladnie zyskać na zawodniku którego Juve kupiło za śmieszne pieniądze. Cambiaso w obronie może nie dojeżdża i parę punktów z jego błędów straciliśmy ale pokażcie mi gracza Juve przez którego błędy w tym sezonie nie straciliśmy punktów? Wiec również dobrze możemy przyjąć że trzeba wy***c cały skład.
Problemem staje się też jak spozytkujemy te potencjalne 60-80mln. Jeśli za to kupimy np Hancko to osobiście jestem w stanie przyklasnąć temu transferowi. Jeśli kupimy za to 3 przeciętniaków to dla mnie lipa.
Dodam że Arthur Melo kasuje 5mln€ netto za sezon do czerwca 2026 a transfermarkt wycenia go na 4mln€ ...
Z jednej strony ciężko przejść obok 60-80baniek i ladnie zyskać na zawodniku którego Juve kupiło za śmieszne pieniądze. Cambiaso w obronie może nie dojeżdża i parę punktów z jego błędów straciliśmy ale pokażcie mi gracza Juve przez którego błędy w tym sezonie nie straciliśmy punktów? Wiec również dobrze możemy przyjąć że trzeba wy***c cały skład.
Problemem staje się też jak spozytkujemy te potencjalne 60-80mln. Jeśli za to kupimy np Hancko to osobiście jestem w stanie przyklasnąć temu transferowi. Jeśli kupimy za to 3 przeciętniaków to dla mnie lipa.
Dodam że Arthur Melo kasuje 5mln€ netto za sezon do czerwca 2026 a transfermarkt wycenia go na 4mln€ ...
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Maplu90
- Juventino
Patrzcie na taką Barcelonę i sprawę Araujo. Już witaliśmy się z gąska, ale przyszła kontuzja Martineza i od strzała Barca wycofała się z rozmów z Juve uznając Araujo za zbyt ważnego w obecnej sytuacji. My mamy kontuzjowanych Bremera i Cabala, do tego gramy na bokach Savoną i Mckennie a na środku wypożyczony Kalulu i chcemy sprzedać "elastycznego" i wszechstronnego gracza. Zarząd powinien powiedzieć NIE. No chyba że mają jakiegoś asa w rękawie i wypali za Cambiaso jakiś inny grajek.
Spojrzałem sobie na transfermarkt i co myślicie o Hato z Ajaxu? Lewy obrońca, może grac jako środkowy, ma 2 bramki i 4 asysty i 18 lat. Ma papiery na dobre granie i warto byłoby go wyciągnąć z Holandii.

- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Za taki hajs się niestety nie odmawia. Cambiaso nie jest drugim Maldinim/Zambrottą niestety, zbyt mało naturalnego talentu do obrony, z drugiej strony zbyt mało naturalnego talentu do ataku. Szybki, fantastyczna wydolność, dużo serca do gry to jego cechy. W drużynie skupionej na ataku, ewentualnie grającej wahadłami super gracz, ale może będę kontrowersyjny lecz powiem iż gdybyśmy grali 352 to wolałbym na wahadle prime Giaccheriniego od Cambiaso.
Gramy 4 obrońców, potrzebujemy bocznego obrońcy, który przede wszystkim broni.
Gramy 4 obrońców, potrzebujemy bocznego obrońcy, który przede wszystkim broni.
- Maplu90
- Juventino
Jeśli jacyś arabscy książęta nas nie przekupią to może być doskonały transfer i szansa na ściągnięcie mega zawodnika z perspektywami

- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Oczywiście że szansa jest ale wiesz...jak sam zawodnik bardziej będzie chciał dobrego hajsu to klub z TOP 10 w Anglii bez problemu nas przelicytuje. Wydaje się że będzie o niego konkretną rywalizacja. Gość ma mega papieru na granie.
Sprzedanie Cambiaso za +70 mln i kupienie Hato i Hancko to byłoby mistrzostwo ale to już raczej sfera marzeń.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Prawda jest taka, że Cambiaso na dzień dzisiejszy nawet nie jest wart 50 mln i w sumie póki co nie rokuje, że miałby być wart więcej.
Jeżeli rzeczywiście wpłynie oferta 60+ mln to moim zdaniem warto się nad nią zastanowić. Prawda jest taka, że żaden odchodzący od nas piłkarz w ostatnich latach nie zrobił kariery. Nawet Pogba sprzedany za historyczny hajs miał już tylko zjazd formy.
Druga sprawa, że dla Juve takie pieniądze też niczego nie dają, bo pewnie zostaną przepalone na kolejnego przeciętniaka z Fiorentiny czy innej Atalanty...
Jeśli sprzedaż Cambiaso wiązałaby się z zakontraktowaniem Jorrela Hato to jestem na tak. Widziałem tego dzieciaka na żywo, ma papiery na mocne granie i bycie naprawdę topem czego nie można powiedzieć na obecną chwilę o Cambiaso, który jest o 6 lat starszy.
Niestety obawiam się, że po młodego holendra ustawi się kolejka chętnych.
Jeżeli rzeczywiście wpłynie oferta 60+ mln to moim zdaniem warto się nad nią zastanowić. Prawda jest taka, że żaden odchodzący od nas piłkarz w ostatnich latach nie zrobił kariery. Nawet Pogba sprzedany za historyczny hajs miał już tylko zjazd formy.
Druga sprawa, że dla Juve takie pieniądze też niczego nie dają, bo pewnie zostaną przepalone na kolejnego przeciętniaka z Fiorentiny czy innej Atalanty...
Jeśli sprzedaż Cambiaso wiązałaby się z zakontraktowaniem Jorrela Hato to jestem na tak. Widziałem tego dzieciaka na żywo, ma papiery na mocne granie i bycie naprawdę topem czego nie można powiedzieć na obecną chwilę o Cambiaso, który jest o 6 lat starszy.
Niestety obawiam się, że po młodego holendra ustawi się kolejka chętnych.

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ale jaja, ciekawe jak się to skończy: https://www.flashscore.pl/wiadomosci/pi ... /0t6JB0lI/
W piątek wieczorem kilka źródeł poinformowało, że wypożyczenie Randala Kolo Muaniego do Juventusu zostało wstrzymane. Przyczyna jest prozaiczna: PSG osiągnęło maksymalną liczbę dozwolonych wypożyczeń.
To nowy zwrot akcji w sprawie przeprowadzki Randala Kolo Muaniego. W tym sezonie Ligue 1 ogłosiła, że każdy klub może mieć maksymalnie siedmiu wypożyczonych zawodników. To właśnie ta nowa zasada może zablokować odejście Kolo Muaniego do Juventusu, jak ujawnił dziennikarz Romeo Agresti.
Obecnie wszystkie miejsca na wypożyczenia w kadrze PSG zostały obsadzone - Xavi Simons (RB Lipsk), Carlos Soler (West Ham), Gabriel Moscardo (Reims), Nordi Mukiele (Bayer Leverkusen), Renato Sanches (Benfica), Cher Ndour (Besiktas) i Juan Bernat (Villarreal) - i nie ma możliwości wynegocjowania kolejnej umowy wypożyczenia.
Kolo Muani miał przybyć do Turynu na zasadzie wypożyczenia do końca sezonu, z opcją wykupu, która mogłaby zostać aktywowana tego lata.