Kontuzje
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Chyba pisałem po Mercato, że niepokoi mnie bardzo wąska ławka = Milik + Vlaho i bezsensowne z mojej perspektywy wypchnięcie Ruganiego (chociaż jakiś hajs za to wpadł czy tylko zejście z pensji i to może nie całej)?
Nie chcę pisać "a nie pisałem" ale wyszło jak wyszło. I w sumie poszło szybko, nie ma nawet końca listopada 2024 roku.
Trzeba dotrwać do stycznia i od razu uzyskamy bardzo ważną odpowiedź, mianowicie jak wyglądają nasze finanse. Wielkich transferów się oczywiście nie spodziewam ale biorąc pod uwagę to jak agresywnie schodzimy z pensji niektórych graczy (Szczęsny, Rugani) to jakieś odpowiedzi się pojawią.
Nie chcę pisać "a nie pisałem" ale wyszło jak wyszło. I w sumie poszło szybko, nie ma nawet końca listopada 2024 roku.
Trzeba dotrwać do stycznia i od razu uzyskamy bardzo ważną odpowiedź, mianowicie jak wyglądają nasze finanse. Wielkich transferów się oczywiście nie spodziewam ale biorąc pod uwagę to jak agresywnie schodzimy z pensji niektórych graczy (Szczęsny, Rugani) to jakieś odpowiedzi się pojawią.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Podobno oświadczenie klubu głosi brak kontuzji Vlahovicia i stałe monitorowanie jego stanu, znając życie brak kontuzji będzie oznaczać nieobecność przez 5-7 meczów
https://juvepoland.com/2024/08/19/rugan ... ierdzenie/
Nie dostaliśmy nic, tylko Ajax ma opłacać całą pensję.Tony Montana pisze: ↑19 listopada 2024, 16:59 bezsensowne z mojej perspektywy wypchnięcie Ruganiego (chociaż jakiś hajs za to wpadł czy tylko zejście z pensji i to może nie całej)?
https://juvepoland.com/2024/08/19/rugan ... ierdzenie/
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Oficjalny komunikat:
W związku z dyskomfortem mięśnia lewego uda, który odczuwał wczoraj podczas zgrupowania drużyny narodowej, Dusan Vlahovic przeszedł dziś badania diagnostyczne w J|Medical. Badania wykluczyły kontuzje, a jego stan będzie codziennie monitorowany.
W związku z dyskomfortem mięśnia lewego uda, który odczuwał wczoraj podczas zgrupowania drużyny narodowej, Dusan Vlahovic przeszedł dziś badania diagnostyczne w J|Medical. Badania wykluczyły kontuzje, a jego stan będzie codziennie monitorowany.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
To kiedy miał wrócić w pierwotnym scenariuszu? W marcu?Zdaniem dziennika Il Messaggero Arek Milik odwiedził klinikę Villa Stuart i dostał zielone światło na powrót do treningów. Póki co Polak będzie pracował indywidualnie, a wznowienie przez niego zajęć w grupie planowane jest na połowę grudnia. Jest to termin wcześniejszy niż pierwotnie zakładano.
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
A te nasze największe wydatki letniego okna transferowego to zamierzają wrócić w tym roku do gry, czy będą tak się wiecznie leczyć? Ktoś, coś wie?
Ps. Niezłe wtopy zrobiliśmy z nimi, 90 baniek poszło w błoto.
Ps. Niezłe wtopy zrobiliśmy z nimi, 90 baniek poszło w błoto.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Generalnie od pewnego czasu dostajemy tylko baardzo przybliżone terminy powrotów, które i tak potem się przedłużają. Milik pierwotnie miał być dostępny w Październiku, Gonzalez od chyba miesiąca miał być zdrowy, niektórzy nie mają niby już urazów a i tak nie są powoływani.
Czyli w skrócie - jak wrócą to będą, ale bez konkretnego terminu.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
W Realu też za ciekawie nie jest, a przecież Pintus tam od lat działa https://www.realmadryt.pl/news/134184-m ... a-pod-lupa
Niemniej złe przygotowanie fizyczne potem daje złe efekty w trakcie sezonu. Co z tego, że gracz może i 2 klasy lepszy jak nogi nie chodzą, a jak nogi z waty to się też przekłada to na głowę. Dlatego Conte tak często wyciskał z przeciętniaków 100% bo oni zawsze fizycznie byli gotowi zapierdzielać 90 minut. Jakość jest istotna, ale nie mniej dobre przygotowanie fizyczne. A my w grudniu mamy 13 graczy z pola do dyspozycji z tych co zaczęli sezon w pierwszej ekipie. Dramat jednym słowem.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jak na moje oko to coś tu jest nie tak. Wydaje się że te normy fizyczne są wyśrubowane na maksa albo nawet i wyżej. Rozsądnym wydaje się by każdy zawodnik był na indywidualnym programie który uwzględnia genetykę, wiek itp. Coś jak ta opaska na kostce którą kiedyś miał chyba Bordelas i wykręcił najmniej kontuzji w sezonie.