Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
dimebag11 pisze: ↑17 października 2024, 15:28 Zobaczymy czy z żalem będziesz czytał jak po sezonie Giuntoli będzie wykupywać z Violi Gonzaleza za 40 mln €, który (chociaż mu tego nie życzę i mam nadzieję, że się mylę) więcej czasu spędzi na leczeniu niż na graniu albo jak nasz DS zacznie rozmyślać co zrobić z Douglasem Luizem, który nie może się odnaleźć w Serie A, a ma długi kontrakt i olbrzymią pensję. Ponadto w lecie dojdą problemy z wygasającymi za rok umowami Vlahovica i ponownie McKenniego. Trzeba będzie kupić zawodników na kilka pozycji (zapewne prawa obrona, środek defensywy, napastnik, lewe skrzydło) przy pustym skarbcu oraz konieczności spełnienia wymogów finansowych tej ugody z UEFA i w zasadzie przy braku młodzieży (nie licząc Yildiza) do sprzedania i ewentualnego podratowania budżetu.
Zobaczymy. Na dzień dzisiejszy oczywiście Nico i Douglas to rozczarowania, ale to na dzień dzisiejszy. A mamy dopiero połowę października. Równie dobrze w czerwcu możemy się cieszyć, że mamy tę dwójkę w zespole i że nie musimy wykupować Conceicao, na którego dzisiaj jest największy hype spośród wypożyczonych piłkarzy.
Pewne problemy na horyzoncie faktycznie majaczą, ale dopiero pod koniec sezonu przekonamy się, jak duże one będą. Kto wie, może np. McKennie przedłuży umowę, co raczej mało kogo by zmartwiło. U Motty czuje się chyba dobrze. Jedynym pewnym problemem wydaje się na ten moment kontrakt Vlahovicia. To jest naprawdę patowa sytuacja, ale wiadomo to nie od dziś i to nie Giuntoli za nią odpowiada.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Problem w tym, że tego Gonzaleza będziemy musieli wykupić czy się sprawdzi czy nie, a Conceicao jedynie możemy,ale nie musimy. Odnośnie sytuacji z Vlahovicem, to zdaję sobie sprawę z tego, że to nie Giuntoli za nią odpowiada, ale to niestety on będzie musiał ją rozwiązać. Ponadto tak jak pisałem niezbędne stanie się sprowadzenie prawego obrońcy, stopera, kogoś na lewe skrzydło do podstawy oraz rezerwowego albo i podstawowego napastnika jeśli nie dogadamy się z Dusanem, a to koszt pewnie minimum z 80-90 mln € (chyba, że ściągniemy za free Davida oraz Taha lub tego Francuza z PSV na ŚO), a ze sprzedaży to póki co pewna jest tylko kasa z Rovelli i Pellegriniego od Lazio.B@rt pisze: ↑17 października 2024, 20:55dimebag11 pisze: ↑17 października 2024, 15:28 Zobaczymy czy z żalem będziesz czytał jak po sezonie Giuntoli będzie wykupywać z Violi Gonzaleza za 40 mln €, który (chociaż mu tego nie życzę i mam nadzieję, że się mylę) więcej czasu spędzi na leczeniu niż na graniu albo jak nasz DS zacznie rozmyślać co zrobić z Douglasem Luizem, który nie może się odnaleźć w Serie A, a ma długi kontrakt i olbrzymią pensję. Ponadto w lecie dojdą problemy z wygasającymi za rok umowami Vlahovica i ponownie McKenniego. Trzeba będzie kupić zawodników na kilka pozycji (zapewne prawa obrona, środek defensywy, napastnik, lewe skrzydło) przy pustym skarbcu oraz konieczności spełnienia wymogów finansowych tej ugody z UEFA i w zasadzie przy braku młodzieży (nie licząc Yildiza) do sprzedania i ewentualnego podratowania budżetu.
Zobaczymy. Na dzień dzisiejszy oczywiście Nico i Douglas to rozczarowania, ale to na dzień dzisiejszy. A mamy dopiero połowę października. Równie dobrze w czerwcu możemy się cieszyć, że mamy tę dwójkę w zespole i że nie musimy wykupować Conceicao, na którego dzisiaj jest największy hype spośród wypożyczonych piłkarzy.
Pewne problemy na horyzoncie faktycznie majaczą, ale dopiero pod koniec sezonu przekonamy się, jak duże one będą. Kto wie, może np. McKennie przedłuży umowę, co raczej mało kogo by zmartwiło. U Motty czuje się chyba dobrze. Jedynym pewnym problemem wydaje się na ten moment kontrakt Vlahovicia. To jest naprawdę patowa sytuacja, ale wiadomo to nie od dziś i to nie Giuntoli za nią odpowiada.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Patrząc na to ile zmian zaszło w klubie to liczbowo obecnie Vlahovic wygląda całkiem ok. Jasne jest sporo do poprawy ale popatrzcie na to w ten sposób - Kane i Lewandowski mają idealne warunki a mają 13 goło w sezonie. Haalanda 11. Vlahovic ma 7. Jasne są różne inne zmienne w tle ale kto to będzie pamiętał za kilka lat? Vlahovic jakby poprawił skuteczność to nikt by nie narzekał za bardzo bo jakby nie było facet sporo zmarnował. Pewnie liczbowo byłby teraz na równi z Kane'em.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Skriniar jest otwarty na dołączenie do Juventusu pomimo swojej przeszłości w Interze. Ledwo grając w PSG, szuka transferu w styczniu i czeka na wieści od swojego agenta o potencjalnym spotkaniu z Thiago Mottą w Turynie.
- Michael_M
- Juventino
Od wczoraj lata info że Zirkzee pomimo obecności Holendrów w United mi cholery nie jest w stanie się zaadaptować w Anglii. Ma chcieć wrócić do Włoch i najlepiej do Motty.
Btw ponoć sam Ten Hag go nie chciał.
Btw ponoć sam Ten Hag go nie chciał.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
Brać na wypo. Da radę też na lewym skrzydle ? Mielibyśmy wtedy zmiennika dla Yldiza I dla Vlaho (lub podstawową 9tke) za jednym zamachem.
Do tego jakiś ŚO
Do tego jakiś ŚO
- Michael_M
- Juventino
Wątpię czy da radę na skrzydle. Raczej nie. Chociaż to loteria ale sam zawodnik na skrzydle nie grał w ostatnich 2 latach. 1...dosłownie 1 mecz na pozycji Koopa u nas jako AM.Alexinhio-10 pisze: ↑12 listopada 2024, 09:44 Brać na wypo. Da radę też na lewym skrzydle ? Mielibyśmy wtedy zmiennika dla Yldiza I dla Vlaho (lub podstawową 9tke) za jednym zamachem.
Do tego jakiś ŚO
- 19
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Podobno skontaktowaliśmy się z ManUtd w sprawie Zirkzee. Wypożyczenie w styczniu jest możliwe. Fajnie gdyby się udało go wypożyczyć na półtora roku z opcją wykupu. Vlaho w czerwcu odchodzi w jego miejsce David i można próbować dalej zmieniać oblicze Juve
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 55 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ludzie porzecież te newsy z Holendrem, to były z tydzien temu, jak jeszcze był stary trener.
Giuntoli ostatnio nie mówił, że skupiają się na wyszukaniu obrońcy zimą ??
Zaraz Nico wróci i pewnie on będzie taka sztuczną 9 w razie co.
Giuntoli ostatnio nie mówił, że skupiają się na wyszukaniu obrońcy zimą ??
Zaraz Nico wróci i pewnie on będzie taka sztuczną 9 w razie co.
- Oldfan
- Juventino
Tylko napisałem, że temat raczej dawno nie aktualny, ale widzę - na pewnych pultaczy działam jak płachta na byka ..
MU nie puści go, bo <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wcale nie wymiata, a zmiennika raczej dla Zikrzee zimą nie ogarną. Prosta zwykła logika ..
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja to się w ogóle dziwię, że ktoś tu się napala na jakieś wielkie transfery zimą. Ludzie, zejdźcie na ziemię. Niechby się udało złapać kogoś do obrony (typu Skriniar czy ktoś inny po okazji) i jakiegoś zmiennika dla Vlaho po kosztach (bo w Milika już nie wierzę) i będę w pełni ukontentowany. To nie mercato letnie żeby liczyć na większe ruchy. Nie zdziwi mnie jak finalnie wcale za wiele nie podziałamy, a niektórzy marzą tu o wielkich wzmocnieniach. Te dwa ruchy i już by było bardzo dobrze.
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Oldfan
- Juventino
Wystarczy czytać co mówi Giuntoli, a by się wiedziało, ze szukamy okazji na obrońcę i to pewnie wypożyczenie ... ale jakoś ludzie co ima od wielu lat .. dają się nabierać i myślą, że oooo teraz dokonamy wielkich transferów- jakby kasa klubu był z studnią bez dna.Nicram_93 pisze: ↑12 listopada 2024, 21:52 Ja to się w ogóle dziwię, że ktoś tu się napala na jakieś wielkie transfery zimą. Ludzie, zejdźcie na ziemię. Niechby się udało złapać kogoś do obrony (typu Skriniar czy ktoś inny po okazji) i jakiegoś zmiennika dla Vlaho po kosztach (bo w Milika już nie wierzę) i będę w pełni ukontentowany. To nie mercato letnie żeby liczyć na większe ruchy. Nie zdziwi mnie jak finalnie wcale za wiele nie podziałamy, a niektórzy marzą tu o wielkich wzmocnieniach. Te dwa ruchy i już by było bardzo dobrze.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mamy jednego zdolnego do gry środkowego napastnika, który gra od deski do deski. Drugi leczy się przez całą jesień, a znając go, nawet jak już wróci, to dostępny pewnie będzie od święta. Z kolei w w obronie już teraz do końca sezonu wypadło nam dwóch graczy. Sytuacja jest jaka jest, to nie kwestia chciejstwa kibiców, tylko konieczności. To pewnie faktycznie nie będą ruchy topowe, ale JAKIEŚ być muszą. Jak padają nazwiska takie jak Skriniar, Dragusin, Kiwior czy Zirkzee w kontekście ataku, to raczej zawsze mowa jest o wypożyczeniu. Idealne rozwiązanie to oczywiście długie wypożyczenie, np. na półtora roku. Chyba tylko w przypadku Słowaka nie miałoby to sensu z racji wieku, no chyba że po wszystkim miałby kosztować jakieś śmieszne pieniądze.Nicram_93 pisze: ↑12 listopada 2024, 21:52 Ja to się w ogóle dziwię, że ktoś tu się napala na jakieś wielkie transfery zimą. Ludzie, zejdźcie na ziemię. Niechby się udało złapać kogoś do obrony (typu Skriniar czy ktoś inny po okazji) i jakiegoś zmiennika dla Vlaho po kosztach (bo w Milika już nie wierzę) i będę w pełni ukontentowany. To nie mercato letnie żeby liczyć na większe ruchy. Nie zdziwi mnie jak finalnie wcale za wiele nie podziałamy, a niektórzy marzą tu o wielkich wzmocnieniach. Te dwa ruchy i już by było bardzo dobrze.