# 10 Kenan Yildiz

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2024, 16:19

https://www.facebook.com/share/r/KB8QPz ... tid=D5vuiz
Fajne te filmiki ostatnimi czasy robią. Yildiz jak Del Piero

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2024, 18:09

Marat87 pisze: 19 września 2024, 16:19 https://www.facebook.com/share/r/KB8QPz ... tid=D5vuiz
Fajne te filmiki ostatnimi czasy robią. Yildiz jak Del Piero
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> filmik!

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2024, 00:11

Maly pisze: 15 września 2024, 23:33
6 goli w tej tabelce to raczej nieśmieszny żart ale skoro wspomniałeś o przejęciu nr 10 - niestety kolejny raz po Pogbie daliśmy 10 za marketing a nie za to co miały nasze stare 10 dlatego nawet nie ma co tego roztrząsać, ciężko też ocenić czy mu to w czymś pomoże czy nie ale dla mnie to raczej minus, że się zgodził na taki numer - widać ma bardzo wybujałe ego i pewnie dlatego odszedł z Bayernu bo logiki w tym nie było raczej żadnej żeby zamienić ówczesny FCB na ówczesne Juve.

Jak zapytam was o 3 jego cechy dzięki którym może wskoczyć do 30stki nominowanych to jakie wymienicie?
Logika mogła by być taka, że jest kibicem Juventusu i cieszył się na możliwość dołączenia do nas. Nie wiem jaki wpływ mogło by mieć na niego ego. Decyzja o odejściu do sportowo słabszego klubu, którego trenerem jest człowiek raczej powoli wprowadzający piłkarzy młodych do pierwszej drużyny, tym bardziej nowo przybyłych. Obietnicy dziesiątki rok temu na pewno nie dostał, o gwarancji rozegrania jakiś minut nie słyszałem.
Preferuję moją wersję i wierzę, że będzie on kolejną naszą legendą. Chłopak ma 19 lat, właściwie cała kariera przed nim, byle bez poważniejszych urazów i u nas :shirt:

Zobaczymy jak się potoczy jego kariera, obecnie jest na początku jej początku. Gdybym miał wymienić cechy, które moim zdaniem są wyróżniające się, to dobra technika, na która składa się dobre panowanie nad piłką, łatwość dryblowania, choć nie tak finezyjne jak niektórych zawodników, ale też trzeba zwrócić uwagę, że jest znacznie wyższy od tych najlepszych dryblerów, to niestety negatywny aspekt wzrostu. Stwarza natomiast jednak większe możliwości w grze fizycznej. Jest młodziutki- jego siła powinna tylko rosnąć, obecnie bynajmniej nie jest truchłem do popychania.
Siła strzału, to coś co mam wrażenie, że jest też jego sporą zaletą, potrafi naprawdę mocno uderzyć piłkę.
Jest obunożny, to też właściwie olbrzymia zaleta.

Zatem:
Technika
Obunożność
Siła strzału

Potencjalnie duża siła fizyczna.

To tyle po tych kilkuset minutach rozegranych w barwach Juve za Motty i ciut ponad tysiącu za kadencji :allegri:,

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2024, 07:18

Co do wzrostu - i skrzydłowych powyżej 180 cm (Kenan 187)
Sane, Bale, Ronaldo, Grealish, Coman, Perisic, Rebic, Di Maria, Willian, Lemar, Carrasco... Jest ich kilku, co zrobiło niezłą karierę.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2024, 08:46

Ze 187 i dobrą grą na cofce powinien uczyć się gry tyłem do bramki oraz głową. Druga opcja to grać jak Suarez ale jak zwykle wszystko rozbija się o to na jakich trenerów i jakie drużyny trafisz.

Co do strzału to wg mnie ani on mocny ani celny, taki poziom Chiesy bym powiedział żeby daleko nie szukać. Obunożność u tego typu zawodników wydaje mi się, że nie robi już wrażenia na nikim w dzisiejszej piłce bo jest już bardzo dużo takich piłkarzy a poza tym czasem lepiej mieć celność 8/10 na jednej nodze i 3/10 na drugiej niż 6/10 na obu. No ale dzięki za odpowiedź, warto wiedzieć co ludzie w nim widzą takiego wyjątkowego.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2024, 08:50

Karierę na boku zaczynał też przecież wysoki CR7. Nie ma co demonizować wysokiego wzrostu, nie każdy chłop 190 jest kołkiem, a i niski wzrost nie robi z każdego Roberto Carlosa. Inna sprawa - ludzie są generalnie coraz wyżsi, 187 cm to oczywiście słuszny wzrost, ale nie robi dzisiaj na nikim takiego wrażenia jak kilkadziesiąt lat temu.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 września 2024, 13:05

Wzrost wzrostem, ale dla napastnika to skoczność też jest ważna choć chyba szybkość idzie z nią w parze? Timing oczywiście też potrzebny. Taki Vlahovic ma wzrostu 190, Ronaldo 187 ale myślę, że Ronaldo Serba lekko o 10cm przeskakiwał

FORZA JUVE!!!
4d1k

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2024, 13:24

Co do wzrostu - i skrzydłowych powyżej 180 cm (Kenan 187)
Sane, Bale, Ronaldo, Grealish, Coman, Perisic, Rebic, Di Maria, Willian, Lemar, Carrasco... Jest ich kilku, co zrobiło niezłą karierę.
Ronaldo 187 cm
Bale 186 cm
Perisic 186 cm
Rebic 185 cm

Sane 183 cm
Coman 181 cm
Carrasco 181 cm
Grealish 180 cm
Di Maria 178 cm
Willian 175 cm
Lemar 171 cm

Nie powiedziałbym jednak, że ktoś mierzący 180 cm jest podobnego wzrostu do osoby mającej 187 cm... 185+ cm pozostałoby zatem w tym zestawieniu czterech.

Absolutnie nie demonizuje wzrostu, ma on jednak negatywny wpływ na pewne cechy (balans ciała, równowaga, zwinność), ale z drugiej strony jest też zaletą w innych aspektach i daje inne możliwości.
Co do strzału to wg mnie ani on mocny ani celny, taki poziom Chiesy bym powiedział żeby daleko nie szukać. Obunożność u tego typu zawodników wydaje mi się, że nie robi już wrażenia na nikim w dzisiejszej piłce bo jest już bardzo dużo takich piłkarzy a poza tym czasem lepiej mieć celność 8/10 na jednej nodze i 3/10 na drugiej niż 6/10 na obu. No ale dzięki za odpowiedź, warto wiedzieć co ludzie w nim widzą takiego wyjątkowego.
Co do siły uderzenia, takie wrażenie miałem w przypadku kilku strzałów, gdzie piłka wydawało się bardzo szybko zmierza w kierunku bramkarza i pomimo tego, że przelatywała bardzo bliska bramkarza nie był w stanie jej obronić/obronił ze sporymi problemami.
Liczę, że ta obunożność będzie na poziomie 8+/10 w przypadku prawej i lewej nogi. Przez obunożność rozumiem posługiwanie się zarówno jedną jak i drugą nogą na bardzo zbliżonym poziomie.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2024, 18:05

Maly pisze: 15 września 2024, 23:33 Potrzebujecie weryfikatora? Ok. Ja nie napisałem tego po jednym meczu ale po wielu, wszystkich w jakich grał u nas. Przypadkiem lub nie, trafiło, że napisałem to co napisałem po słabym meczu ale wnioski są dalsze. Trzymam za niego kciuki ale kompletnie nie wierzę, że spełni pokładane w nim przez wielu nadzieje.

6 goli w tej tabelce to raczej nieśmieszny żart ale skoro wspomniałeś o przejęciu nr 10 - niestety kolejny raz po Pogbie daliśmy 10 za marketing a nie za to co miały nasze stare 10 dlatego nawet nie ma co tego roztrząsać, ciężko też ocenić czy mu to w czymś pomoże czy nie ale dla mnie to raczej minus, że się zgodził na taki numer - widać ma bardzo wybujałe ego i pewnie dlatego odszedł z Bayernu bo logiki w tym nie było raczej żadnej żeby zamienić ówczesny FCB na ówczesne Juve.

Jak zapytam was o 3 jego cechy dzięki którym może wskoczyć do 30stki nominowanych to jakie wymienicie?
Yildiz tez sredniak jak Cambiaso,McKennie itp ? ;)

Dac mu spokoj i niech spokojnie sie rozwija. Umiejetnosci mam a jak nabierze doswiadczenia, to moze byc prawdziwy TOP.

ODPOWIEDZ