Igor Tudor

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2025, 12:25

Nie masz ale jesteś pewny, że nie grał. Spoko. :prochno:
Nie zmanipulowałem - dlatego mówiłem o 9tce albo fałszywej 9tce, co bardziej pasuje do roli CN czy SS w wersji angielskiej.
:prochno:

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2025, 12:57

Nie wiem czy potrzebujemy tu lepszego niż TM po prostu. CN i SS to nigdy nie jest 9. Możesz OP przesunąć na CN i odwrotnie ale no 9 to zupełnie inna charakterystyka. Tak samo jak typowa 9 nie zagra CN czy OP a z twoich wyliczeń wychodziło, że w sumie to na ataku grał więcej niż na skrzydle - to jak to nazwać jeśli nie manipulacją gdy rozmawiamy o roli 9 w porównaniu do Weaha? :)

@down: tak kończmy, na fałszywiej dziwwiątce to i Fabregas grał i to z powodzeniem także zaraz dojdziemy do wniosku, że Koop byłby lepszy na 9 niż Weah.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2025, 14:26 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2025, 13:17

Ty specjalnie pomijasz, że od początku pisałem o 9tce bądź fałszywej 9tce (co bardziej pasuje do roli cofniętego napastnika niż wysuniętego) w roli Yildiza, czy udajesz by dalej rozmowa trwała? :prochno:

Dobra, bo tu za daleko schodzimy z tematu Tudora w Yildiza i Mottę.

Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2025, 16:31

Maly pisze: 26 marca 2025, 11:38
To wy mi powiedźcie bo wg was grał na nie swojej pozycji :) Zaczynał od pozycji 10 w młodzieżówkach ale seniorska kariera to raczej ŚP i wiadomo że takich rzuca się i na B2B i na DM i czasem nawet na OP w zależności od ustawienia i potrzeby.
A co to za fikołek? Przecież zadałem proste pytanie: zakładając, że (Twoim zdaniem) wystarczy, że zawodnik gdzieś chwilę pograł, to można już uznać, że staje się to jego naturalną pozycją, jaka jest naturalna pozycja McKenniego? Środek obrony? Grał tam. Napastnik? Grał tam. Jaka? Jak Ty właściwie definiujesz czyjąś naturalną pozycję? Mało tego. To Ty, o ile pamiętam, prułeś z Allegro, że rzucał Dybalę i Mandżukicia na skrzydło. Mario nie grał "w młodzieżówkach" na skrzydle. Ale już jako dorosły. Zaprzeczasz w takim razie sam sobie, czy w zasadzie czego tu bronisz?

To Ty kręcisz tu hołubce, chcąc udowodnić, że Ziemia jest płaska. Kilka osób wyżej Ci udowadniało, że u Motty zawodnicy byli rzucani w miejscach gdzie nie wyglądają/nie czują się najlepiej. I do tej pory nie powiedziałeś nic, co by miało temu przeczyć, poza mglistymi wyjaśnienia, że "no przecież kiedyś tam grywali".

C.Ronaldo był skrzydłowym. Grywał też na środku ataku, ale wielokrotnie podkreślał, że czuje się skrzydłowym i o wiele lepiej czuje się wchodząc ze skrzydła. Nie wiem czy ktokolwiek na świecie byłby w stanie powiedzieć, że Ronaldo to środkowy napastnik... Chiellini zaczynał na boku obrony i grał tam całkiem sporo. Później został ŚO i dziś nikt już nie pamięta go jako bocznego obrońcę, bo gdyby właśnie tam kontynuował karierę (czyli kolejni trenerzy stawiali go na boku), to by takiej kariery nie zrobił.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2025, 14:24

Konferencja Tudora:
https://juvepoland.com/2025/03/27/juven ... -wygrywac/

Całość:

(Edit:)
Dodatek:
Ostatnio zmieniony 27 marca 2025, 20:01 przez Distant Dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2025, 15:29

Gość w jednej konferencji powiedział więcej sensownych rzeczy, niż Maksiu i Motta razem wzięci. Powodzenia. Oby w Top4

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 35 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2025, 16:00

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 32 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2025, 17:57

Chciałem Tudora i mam Tudora. Oby dał radę i zawalczył o następny sezon bo nazwiska Conte czy Mancini przerażają. Przynajmniej w końcu mamy trenera, który mówi od razu, że w Juve liczy się wygrana i koniec. Niby "oczywista oczywistość" aczkolwiek po tylu sezonach miło poczytać, jak nasz trener mówi o tym wprost bez zbędnego pi***a

:juveflag:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 141 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2025, 20:17

Przed sezonem chciałem Conte ze względu na syf jaki się wytworzył, teraz jest Tudor i bardzo się z tego cieszę. Jestem przekonany, że zostanie z nami w przyszłym sezonie.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2025, 21:26

Bardzo się cieszę z nominacji Tudora. Dobrze mu się kariera rozwijała w ostatnich latach i oby teraz potwierdził potencjał. Jest w tym wszystkim jakaś ładna historia, której brakowało przy nominacji Motty.
Nie ma co pompować balonika, entuzjazm wynika chyba w dużej mierze z sympatii, jaką wszyscy darzą Chorwata. Trzymam kciuki za to, żeby to był nasz trener na stałe, a nie żadna opcja przejściowa. Bo w to, że się do tego nadaje, wierzę.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 marca 2025, 09:43

Szczerze mówiąc, ja aż takim optymistą w kwestii Tudora w dłuższym okresie czasu nie jestem. Dlaczego? Nie to żebym jego samego skreślał od razu, ale niestety w ostatnich latach na tyle rozpuściliśmy naszych piłkarzy, że mam spore wątpliwości jak długo z Tudorem wytrzymają. A nie wiem czy w razie sporu z piłkarzami nasz zarząd będzie twardo stał przy Tudorze, jak to jest np. w Atalancie. Obym się jednak mylił i oby trochę tej odpowiedniej mentalności Chorwat trochę zaszczepił.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
ODPOWIEDZ