Igor Tudor
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Tak tylko się wtrącę - Koopmeiners zanim go Motta wystawił raz na prawym skrzydle zagrał całe 2 mecze (według transfermarkt) na tej pozycji. Mimo wszystko podciągnąłbym to pod to, że nie jest to pozycja, z którą jest jakoś bardzo zaznajomiony.

Przed występami w Juve na 9tce, ostatni raz Weah grał na tej pozycji w sezonie 21/22.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
I kto inny byłby lepszy na tej 9 niż Weah w tamtych meczach?
Koppa u nas na skrzydle też zagrał 1 mecz a nie 10 i to w momencie gdy inni byli już pokłóceni z Mottą więc nawet można dyskutować czy to "się liczy" w ogóle.
Koppa u nas na skrzydle też zagrał 1 mecz a nie 10 i to w momencie gdy inni byli już pokłóceni z Mottą więc nawet można dyskutować czy to "się liczy" w ogóle.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
Yildiz, chociażby. Jak nie na "normalną" 9tkę to fałszywą.
Sprawdziłem te mecze - według TM są to 3 występy Weaha w tym sezonie na 9tce.
1. Aston Villa - Yildiz i Conceicao byli na skrzydłach, Weah na 9tce. Można było dać Yildiza na 9, Conceicao na lewą a Weaha na prawą.
2. Napoli - tu zaczął na 9tce Vlahovic a z ławki Weah wszedł na 9tkę. Znowu - jest Yildiz.
3. Lecce - tu, kto by się spodziewał, znowu na skrzydłach Yildiz i Conceicao a Weah na 9tce. Znowu, można było dać tam Yildiza.
Pewnie, że zagrał jeden mecz. Ale to nadal jest rzucanie po pozycjach, które nie do końca pasują i nie są nominalne bądź "podstawowe".
Tak samo ze zrobieniem nagle z Savony lewego obrońcy - pewnie, nie grał źle. Ale czy w takiej sytuacji nie można dawać Weaha na lewą obronę, tylko musi tam biegać McKennie?
Sprawdziłem te mecze - według TM są to 3 występy Weaha w tym sezonie na 9tce.
1. Aston Villa - Yildiz i Conceicao byli na skrzydłach, Weah na 9tce. Można było dać Yildiza na 9, Conceicao na lewą a Weaha na prawą.
2. Napoli - tu zaczął na 9tce Vlahovic a z ławki Weah wszedł na 9tkę. Znowu - jest Yildiz.
3. Lecce - tu, kto by się spodziewał, znowu na skrzydłach Yildiz i Conceicao a Weah na 9tce. Znowu, można było dać tam Yildiza.
Pewnie, że zagrał jeden mecz. Ale to nadal jest rzucanie po pozycjach, które nie do końca pasują i nie są nominalne bądź "podstawowe".
Tak samo ze zrobieniem nagle z Savony lewego obrońcy - pewnie, nie grał źle. Ale czy w takiej sytuacji nie można dawać Weaha na lewą obronę, tylko musi tam biegać McKennie?
- Maly
- Juventino
A Weah grał kiedyś na LO? Nie pisałbyś wtedy, że go Motta rzuca na nie jego pozycje? 
Yildiz powiedz mi ile meczów rozegrał na 9 bo mam wrażenie, że to jest jakieś kibicowskie wyobrażenie, że on może grać na 9 ale póki co nie za bardzo grał na tej pozycji. Inna sprawa to czy lepiej mieć Yildiza na boku i Weaha na środku czy odwrotnie jeśli masz tylko taki wybór.

Yildiz powiedz mi ile meczów rozegrał na 9 bo mam wrażenie, że to jest jakieś kibicowskie wyobrażenie, że on może grać na 9 ale póki co nie za bardzo grał na tej pozycji. Inna sprawa to czy lepiej mieć Yildiza na boku i Weaha na środku czy odwrotnie jeśli masz tylko taki wybór.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
Nie widzisz więcej sensu w przerzuceniu prawego obrońcy na lewą obronę niż w środkowym pomocniku rzuconym na skrzydło?Maly pisze: ↑26 marca 2025, 09:45 A Weah grał kiedyś na LO? Nie pisałbyś wtedy, że go Motta rzuca na nie jego pozycje?

Ależ oczywiście - przed bieżącym sezonem Yildiz miał więcej występów na środku ataku niż na lewym skrzydle.
Podaję dane za transfermarkt, liczy też tu niektóre mecze z młodzieżówek, żeby nie było.
W tym momencie meczów jako Left Winger ma 45, jako Second Striker/Central Forward łącznie 44.
Liczę te pozycje jako jedno, bo SS jest rozdzielone z ofensywnym pomocnikiem.
Przed bieżącym sezonem: 21 meczów na lewym skrzydle, 39 na środku napadu.
Jest to o wiele mniejszym przerzuceniem i zmianą pozycji niż Koopmeiners na skrzydle czy McKennie na lewej obronie.

A w kadrze występuje regularnie w duecie 10tek za napastnikiem.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Lol serio dalej grzejecie temat, ze ten czy tamten grał na trochę innej pozycji xd? Przecież po tych ostatnich doniesieniach pracy, że Motta to jest totalny buc fakt gdzie kto grał ma drugorzędne znaczenie. Tudor samym zjednaniem grupy zrobi 100x więcej niż Motta wystawieniem Yildiza na 9/10 a nie na skrzydle.
Motta mentalnie to się okazało, ze było dno totalne, przy nim to nawet Maxio wygląda na charyzmatycznego gościa. Już pomijam to gadanie w prasie ale takie podsumowanie jego pracy mówi wszystko:
Franco Leonetti: "Thiago Motta okazał się trenerem, który nie pasuje do otoczenia, pozbawionym empatii, fundamentalistycznym w swoich poglądach, niezdolnym do budowania relacji w szatni, z fatalną komunikacją publiczną i zdecydowanie niewystarczającą charyzmą. Nigdy nie słyszałem tak nieskromnego i chełpliwego trenera, który skupia się na tylu słowach, nie potrafiąc przekuć ich w wyniki".
Motta mentalnie to się okazało, ze było dno totalne, przy nim to nawet Maxio wygląda na charyzmatycznego gościa. Już pomijam to gadanie w prasie ale takie podsumowanie jego pracy mówi wszystko:
Franco Leonetti: "Thiago Motta okazał się trenerem, który nie pasuje do otoczenia, pozbawionym empatii, fundamentalistycznym w swoich poglądach, niezdolnym do budowania relacji w szatni, z fatalną komunikacją publiczną i zdecydowanie niewystarczającą charyzmą. Nigdy nie słyszałem tak nieskromnego i chełpliwego trenera, który skupia się na tylu słowach, nie potrafiąc przekuć ich w wyniki".
Ostatnio zmieniony 26 marca 2025, 09:59 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
Ja tylko bronię źle używanego Yildiza.
Pierwszy raz od dawna faktycznie czekam na następny mecz Juve, ciekawi mnie debiut Tudora bardziej niż ciekawił debiut Motty.

Pierwszy raz od dawna faktycznie czekam na następny mecz Juve, ciekawi mnie debiut Tudora bardziej niż ciekawił debiut Motty.
- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Czy zrobi to się okaże. Robisz ten sam błąd, co niektórzy przy zmianie trenera - wiesz, że teraz to cośtam się wydarzy i będzie już z górki.
Zaraz wyjdzie, że żadnego prawdziwego podziału drużyny nie było, a była to tylko wymówka dla fatalnej gry i wyników. I co wtedy?
Przestańcie się napalać na Tudora jeszcze zanim jeden mecz zagrał...
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Ja się na nic nie napalam, to zwykła nadinterpretacja. Opieram się na doniesieniach o m.in. braku podziękowań graczy dla Motty po jego zwolnienie, gdzie takiemu Allegriemu to ze 3/4 drużyny dziękowało. Tutaj nie wynika by były podziały w drużynie a bardziej wygląda na to, ze każdy w mniejszym bądź większym stopniu nie potrafił się dogadać z Mottą. Tudor samym podejściem do graczy moze dać bardzo dużo. Ale już wcześniej pisałem, że być może braki po Mottcie mi.in. w przygotowaniu fizycznym mogą być na tyle duże, że tego nie przeskoczy samą naprawą mentalu. Ale jeżeli faktycznie głównym problemem były relacje na linii Motta-gracze to sam fakt zmiany powinien dać bardzo dużo całej drużynie.Mateys pisze: ↑26 marca 2025, 10:19Czy zrobi to się okaże. Robisz ten sam błąd, co niektórzy przy zmianie trenera - wiesz, że teraz to cośtam się wydarzy i będzie już z górki.
Zaraz wyjdzie, że żadnego prawdziwego podziału drużyny nie było, a była to tylko wymówka dla fatalnej gry i wyników. I co wtedy?
Przestańcie się napalać na Tudora jeszcze zanim jeden mecz zagrał...
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Daleki jestem od huraoptymimu. Czytam te sensację jak będzie grał Tudor i wychodzi na to że oczywiście zamiast dopasować taktykę pod drużynę, kolejny beton ze swoją ulubioną formacja.
Z wahadlami. Nico, Francisco, Mbangula w odstawkę.
Z wahadlami. Nico, Francisco, Mbangula w odstawkę.
- Maly
- Juventino
Bądźmy poważni ok? Jak liczysz mecze młodzieżówki to zaraz powiesz, że szkoda, że Allegri nie grał Buffonem w pomocy bo to jego pozycja z młodzieżówki. Daj pan spokój.Rozgrzany Sturaro pisze: ↑26 marca 2025, 09:51 Ależ oczywiście - przed bieżącym sezonem Yildiz miał więcej występów na środku ataku niż na lewym skrzydle.
Podaję dane za transfermarkt, liczy też tu niektóre mecze z młodzieżówek, żeby nie było.
W tym momencie meczów jako Left Winger ma 45, jako Second Striker/Central Forward łącznie 44.
Jest to o wiele mniejszym przerzuceniem i zmianą pozycji niż Koopmeiners na skrzydle czy McKennie na lewej obronie.![]()
A środkowy napastnik to niekoniecznie 9 - gra w duecie a samemu jako wysunięty to dwie różne role.
@Adi: tak, poległ ale po co mu jeszcze dopisywać jakieś wymyślanie pozycji zawodnikom. Kiedyś tu wypisywaliście, że Chiesa to prawy napastnik/skrzydłowy a nie lewy i płacz był że nie gra na swojej pozycji i ciągle jest to samo...
@Lenor: zgadza się, Nico co prawda może grać jako drugi środkowy napastnik ale Mbangula i Conceicao do zupełnego ostrzału raczej chyba, że będzie 343 a nie 352 czy 3412
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
Zgodziłbym się jakby on w tej młodzieżówce grywał z 10 lat temu - a nie sezon/dwa wstecz.Maly pisze: ↑26 marca 2025, 10:50Bądźmy poważni ok? Jak liczysz mecze młodzieżówki to zaraz powiesz, że szkoda, że Allegri nie grał Buffonem w pomocy bo to jego pozycja z młodzieżówki. Daj pan spokój.Rozgrzany Sturaro pisze: ↑26 marca 2025, 09:51 Ależ oczywiście - przed bieżącym sezonem Yildiz miał więcej występów na środku ataku niż na lewym skrzydle.
Jest to o wiele mniejszym przerzuceniem i zmianą pozycji niż Koopmeiners na skrzydle czy McKennie na lewej obronie.![]()
A środkowy napastnik to niekoniecznie 9 - gra w duecie a samemu jako wysunięty to dwie różne role.
@Adi: tak, poległ ale po co mu jeszcze dopisywać jakieś wymyślanie pozycji zawodnikom. Kiedyś tu wypisywaliście, że Chiesa to prawy napastnik/skrzydłowy a nie lewy i płacz był że nie gra na swojej pozycji i ciągle jest to samo...
@Lenor: zgadza się, Nico co prawda może grać jako drugi środkowy napastnik ale Mbangula i Conceicao do zupełnego ostrzału raczej chyba, że będzie 343 a nie 352 czy 3412

Jak masz lepsze podsumowanie tego, na jakich pozycjach grał, to chętnie zobaczę. Bo nie ukrywam, nie chce mi się manualnie wertować transfermarktu.
- archiasz
- Juventino
W sumie każdy trener ma swój preferowany system gry i niemożliwe jest raczej idealne "wpasowanie" wszystkich zawodników w kadrze. Dlatego, nawiązując do innego wątku, który tu się pojawił, piłkarze muszą grać w trochę innych rolach niż wcześniej. Przecież to niedorzeczne, że przykładowo Kenan Yıldız musi zawsze grać jako centralny ofensywny pomocnik i koniec kropka.Czytam te sensację jak będzie grał Tudor i wychodzi na to że oczywiście zamiast dopasować taktykę pod drużynę, kolejny beton ze swoją ulubioną formacja.
Co do Tudora to pewnie niektórzy mogą zyskać inni mieć trudniej. Mówi się, że zyska np Vlahović - całkiem możliwe w jego przypadku im mniej kontaktów z piłką z daleka od pola karnego i partycypowania w rozegraniu, tym chyba lepiej:).
- Maly
- Juventino
To wy mi powiedźcie bo wg was grał na nie swojej pozycji

@Rozgrzany Sturaro Nie mam ale nie grał na 9 więcej niż 5 meczów na 90%. W ogóle to zmanipulowałeś tym sumowaniem ŚN z CN bo CN to co innego, jako ŚN zagrał z 5 meczów w karierze i tylko raz wg TM jako 9, w meczu z Austrią rok temu i najwyraźniej nie był to udany eksperyment skoro nikt go nigdy nie powtarzał.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?