Igor Tudor
- xemi
- Juventino
- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zmiana trenera cieszy. W sumie jestem mocno zdumiony że jednak władze Juve tak szybko zareagowały na blamaż Motty.
No ale to temat o Igorze! Czy Chorwat sobie poradzi? Nie za wiele wiem o jego trenerce. Sądzę że po 2 miesiącach będzie można wiele powiedzieć. Dla mnie ważne będzie to co będzie mówił, czy to będzie kolejny bajkopisarz, czy realista, któremu nie zabraknie odwagi aby skrytykować drużynę. Zobaczymy jaki będzie grał skąd i czy plac będzie za nazwisko czy za postawę!
Wątpliwości mam duże:
- kolejny trener bez dużego doświadczenia
- kolejny trener który grał głównie we Włoszech
Daję mu oczywiście kredyt zaufania, ale mam duże obawy że w sezon 26/27 wejdziemy z kolejnym trenerem
No ale to temat o Igorze! Czy Chorwat sobie poradzi? Nie za wiele wiem o jego trenerce. Sądzę że po 2 miesiącach będzie można wiele powiedzieć. Dla mnie ważne będzie to co będzie mówił, czy to będzie kolejny bajkopisarz, czy realista, któremu nie zabraknie odwagi aby skrytykować drużynę. Zobaczymy jaki będzie grał skąd i czy plac będzie za nazwisko czy za postawę!
Wątpliwości mam duże:
- kolejny trener bez dużego doświadczenia
- kolejny trener który grał głównie we Włoszech
Daję mu oczywiście kredyt zaufania, ale mam duże obawy że w sezon 26/27 wejdziemy z kolejnym trenerem
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Zwłaszcza wiosną zeszłego roku tak walczyli, że się bałem, że sobie krzywdę tą ambicją i determinacją zrobią.Oldladyfan pisze: ↑24 marca 2025, 18:37a Maxa popierała cała szatnia ... i jak było trzeba, to jak lwy walczyli
Wybitny trener to to nie jest (Tudor w sensie), ale gwarancja, że nie będzie nudno.
Faktycznie były to decydujące mecze dla jego przyszłości, wygrał Puchar Włoch i go wywalili. Dziękuję za to naszym walecznym piłkarzom.Oldladyfan pisze: ↑24 marca 2025, 19:26Chyba kolega nie oglądał Pucharu Włoch, gdy media wypisywały, że to decydujące mecze dla przyszłości Maxa
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 67 razy
Chłopcy już po 1 treningu
- Distant Dreamer
- Juventino
Aktualizacja do treningu:
Trening na YT:
Ostatnio zmieniony 24 marca 2025, 23:02 przez Distant Dreamer, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
@Mateys: porównujesz jednak Mandzukica, który grał na skrzydle za dzieciaka z Koopem, który grał na tych wszystkich pozycjach sezon temu. Ja rozumiem, że fajnie mieć taką szeroką kadrę, że na każdą pozycję masz dwóch różnych zawodników i ciągle możesz nimi sobie rotować ale u nas dawno już kontuzje nie pozwalają na taki komfort a do tego zarząd od lat z premedytacją sprowadza piłkarzy mogących grać na więcej niż jednej pozycji.
Atak bramki rywala dużą liczbą zawodników? A to tak można?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ja Mandżukica z nikim nie porównuję. To Ty twierdzisz, że zawodnicy u Motty grali na swoich pozycjach. Zripostowałem, że tym samym tropem Mandżukic (m.in.) grał na "swojej" pozycji, bo notował występy na skrzydle. No i na skrzydle go Maksiu widział. Ergo - to skrzydłowy.Maly pisze: ↑24 marca 2025, 22:43 @Mateys: porównujesz jednak Mandzukica, który grał na skrzydle za dzieciaka z Koopem, który grał na tych wszystkich pozycjach sezon temu. Ja rozumiem, że fajnie mieć taką szeroką kadrę, że na każdą pozycję masz dwóch różnych zawodników i ciągle możesz nimi sobie rotować ale u nas dawno już kontuzje nie pozwalają na taki komfort a do tego zarząd od lat z premedytacją sprowadza piłkarzy mogących grać na więcej niż jednej pozycji.
Nie, Motta nie grał zawodnikami na ich optymalnych pozycjach. Taktyki to on, fakt, nigdy nie zmieniał. Ale niektórzy zawodnicy byli rzucani to tu, to tam. To NIGDY nie pozwala zbudować dobrej formy i ustabilizować drużyny.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Patrząc na terminarz gdzie mamy tylko dwa wyjazdy do Rzymu oraz jeden do Bolonii a reszta to same ogóry to Tudor jadąc na efekcie nowej miotły ma spore szanse wywalczyć tą posadę na nowy sezon.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
No bzdury piszesz bez zastanowienia dla zasady zeby sie pokłócić i nie potrafisz przyznać sie do błędu. Nominalna pozycja Weaha to 9 i prawa i lewa obrona a nominalna Mc Kenniego to całe boisko, Koopa to pomoc nie ważne gdzie ale pomoc, Nico to napastniko- skrzydłowo-10-tka itd itd, to są ich nominalne pozycje .... ołkejMaly pisze: ↑24 marca 2025, 22:43 @Mateys: porównujesz jednak Mandzukica, który grał na skrzydle za dzieciaka z Koopem, który grał na tych wszystkich pozycjach sezon temu. Ja rozumiem, że fajnie mieć taką szeroką kadrę, że na każdą pozycję masz dwóch różnych zawodników i ciągle możesz nimi sobie rotować ale u nas dawno już kontuzje nie pozwalają na taki komfort a do tego zarząd od lat z premedytacją sprowadza piłkarzy mogących grać na więcej niż jednej pozycji.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Distant Dreamer
- Juventino
Igor Tudor ogłosił skład swojego sztabu szkoleniowego na resztę sezonu:
•Ivan Javorcic (zastępca trenera)
•Tomislav Rogic (trener bramkarzy)
•Andrea Pertusio (trener sportowy)*
•Tommaso Orsini (trener bramkarzy)*
•Riccardo Scirea (analiza meczu).
*Pertusio i Orsini rozpoczęli sezon w drużynie Juventusu U20.
[JuveSempre]
•Ivan Javorcic (zastępca trenera)
•Tomislav Rogic (trener bramkarzy)
•Andrea Pertusio (trener sportowy)*
•Tommaso Orsini (trener bramkarzy)*
•Riccardo Scirea (analiza meczu).
*Pertusio i Orsini rozpoczęli sezon w drużynie Juventusu U20.
[JuveSempre]
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
@MishaAveJuve: ok to powiedz kto miał grać na 9 wtedy gry grał tam Weah, powiedz kto miał grać na LO gdy grał tam McKennie? Skoro Gasperini wystawiał Koppa na każdej pozycji w pomocy to może Motta nie był tu odklejeńcem jednak?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?