# 10 Kenan Yildiz
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Oj chyba Wojtek przegra ten zakład, że Turek trafi na listę nominowanych do Złotej Piłki. Jak tak dalej pójdzie to nikt nam nie da 50mln za niego.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jak się nie gra tam gdzie powinno...
Serb out, Turek na fałszywą dziewiątkę, albo Koop niżej, Kenan za plecy napastnika, albo ktoś z dwójki holendersko-tureckiej na ławę, ale to Motta musi mieć jaja, żeby podjąć decyzję. Wystawianie naszej dziesiątki na skrzydle to nie decyzja, to ucieczka od niej, takie ustawianie składu na alibi.
Co do złotej piłki to już od dawna aspekt sportowy nie jest brany pod uwagę, nawet nie widzę powodu, żeby ten plebiscyt popularności celebrytów pisać z wielkiej litery.
"Calma non è importante è l'unica cosa che conta"
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Yildiz powinien najpierw skupić się na osiągnięciu poziomu Dybali zanim o Balonach d'Oro zacznie ktokolwiek myśleć. Swoją drogą ze znalezieniem miejsca dla Paulo też były problemy po przyjściu Crystiano, a mimo to był MVP całej Serie A 2019/2020.
Tutaj są staty oby panów (tzn. Turka i Argentyńczyka) z ich ostatniego sezonu przed otrzymaniem numeru 10.
Tutaj są staty oby panów (tzn. Turka i Argentyńczyka) z ich ostatniego sezonu przed otrzymaniem numeru 10.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Nie ma co porównywać sytuacji Dybali i Yildiza, gdyż ten pierwszy przed przyjściem do Juve zagrał już 3 sezony w podstawowym składzie (2 w SerieA i 1 w SerieB).
Yildiz tymczasem dopiero w ubiegłym sezonie zaczął w miarę regularną grę, aczkolwiek nie można go nazwać piłkarzem podstawowego składu.
Ten sezon to będzie dopiero ,,weryfikator" potencjału młodego Turka.
Yildiz tymczasem dopiero w ubiegłym sezonie zaczął w miarę regularną grę, aczkolwiek nie można go nazwać piłkarzem podstawowego składu.
Ten sezon to będzie dopiero ,,weryfikator" potencjału młodego Turka.
Max Allegri przed przegranym 5:1 meczem pisze: “Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku“
- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
XD
przypominam, że chłop ma 19 lat. Ja wiem, że CR czy Messi w wieku 19 lat już grali na poziomie finału LM, ale dajcie chłopakowi czas. Pokazuje, że ma wielki talent, że potrafi "mieć mecze", ale też w tym wieku ma prawo do słabszego spotkania, przejścia obok meczu itd.
Dybala w wieku Yildiza rozegrał 29 meczów dla Palermo i strzelił 2 bramki. Palermo wówczas spadło, więc umówmy się, że ciężko mu było o okazje bramkowe - OK.
Będąc rok starszym w Serie B w 29 meczach w Serie B - 5 bramek i 6 asyst. Był to sezon w którym Palermo awansowało z Serie B do Serie A, więc jak na wiodącą ekipę, ofensywną pozycję i niższy poziom rozgrywek - taki sobie wynik.
Będąc dwa lata starszym w Serie A w 35 meczach zaliczył 13 bramek i 10 asyst. Był to sezon 14/15 w którym już Pawła intensywnie obserwowałem i faktycznie było widać u niego dryg i geniusz co potwierdził w statystykach.
Ja, jako kibic i fan Turka (byłem również fanem Dybały) daje mu spokojnie czas do 2026, nawet 2027 roku na double-double w statystykach zależnie od pozycji, która jeszcze nie jest w jego przypadku dookreślona. Zaczynał jako CF, ostatnio ATM/LW. Jak będzie raczej ATM/LW oczekuję co najmniej 10/10. Jak będzie raczej CF to powinniśmy liczyć na co najmniej 15 bramek co sezon + kilka asyst.
Dla mnie najważniejsze jest to, ze Kenan ma "to coś", potrafi serio zaskoczyć podaniem, wizją, zagrać duży mecz. Na dodatek co dla mnie bardzo ważne - jest obunożny. Skończy się marnowanie okazji czy zły timing w związku z przekładaniem piłki na lepszą nogę.
Gdzie jednonożność nie przeszkadzała Robbenowi, Messi mimo bycia wybitnie lewonożnym - z czasem prawą potrafił dużo zrobić to np. Dybala poległ. Dzisiaj ma 30/31 lat i ciagle tylko lewa noga + brak szybkości oraz siły fizycznej. Vlahović też przekłada (a to snajper, sic!), czy Milik też, ale Milik nie miał talentu Dybały + ciężkie kontuzje.
- Maly
- Juventino
Potrzebujecie weryfikatora? Ok. Ja nie napisałem tego po jednym meczu ale po wielu, wszystkich w jakich grał u nas. Przypadkiem lub nie, trafiło, że napisałem to co napisałem po słabym meczu ale wnioski są dalsze. Trzymam za niego kciuki ale kompletnie nie wierzę, że spełni pokładane w nim przez wielu nadzieje.
6 goli w tej tabelce to raczej nieśmieszny żart ale skoro wspomniałeś o przejęciu nr 10 - niestety kolejny raz po Pogbie daliśmy 10 za marketing a nie za to co miały nasze stare 10 dlatego nawet nie ma co tego roztrząsać, ciężko też ocenić czy mu to w czymś pomoże czy nie ale dla mnie to raczej minus, że się zgodził na taki numer - widać ma bardzo wybujałe ego i pewnie dlatego odszedł z Bayernu bo logiki w tym nie było raczej żadnej żeby zamienić ówczesny FCB na ówczesne Juve.
Jak zapytam was o 3 jego cechy dzięki którym może wskoczyć do 30stki nominowanych to jakie wymienicie?
6 goli w tej tabelce to raczej nieśmieszny żart ale skoro wspomniałeś o przejęciu nr 10 - niestety kolejny raz po Pogbie daliśmy 10 za marketing a nie za to co miały nasze stare 10 dlatego nawet nie ma co tego roztrząsać, ciężko też ocenić czy mu to w czymś pomoże czy nie ale dla mnie to raczej minus, że się zgodził na taki numer - widać ma bardzo wybujałe ego i pewnie dlatego odszedł z Bayernu bo logiki w tym nie było raczej żadnej żeby zamienić ówczesny FCB na ówczesne Juve.
Jak zapytam was o 3 jego cechy dzięki którym może wskoczyć do 30stki nominowanych to jakie wymienicie?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Chłop ma 19 lat, to jego pierwszy sezon w dorosłej piłce jako podstawowy zawodnik, a ludzie już go skreślają xDDDDDDDDDD Brak słów. Najpierw narzekacie, że młodzi nie grają po czym oczekujecie, że nastolatki w 1 sezonie seniorskiej piłki będą gwiazdami w każdym meczu i będą wykręcać liczby jak zawodnicy po 4-5 sezonach.
Fino alla Fine
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
Takie podejście to zapewne pokłosie wystrzału tych młodych talentów np. Barcelony, w której chociażby taki Yamal mający obecnie 17 lat jest zawodnikiem wyjściowego składu, a i w reprezentacji grał sobie w takim finale Euro.Gontar pisze: ↑16 września 2024, 12:05 Chłop ma 19 lat, to jego pierwszy sezon w dorosłej piłce jako podstawowy zawodnik, a ludzie już go skreślają xDDDDDDDDDD Brak słów. Najpierw narzekacie, że młodzi nie grają po czym oczekujecie, że nastolatki w 1 sezonie seniorskiej piłki będą gwiazdami w każdym meczu i będą wykręcać liczby jak zawodnicy po 4-5 sezonach.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tylko trzeba pamiętać, że takie Yamale to są mimo wszystko ewenementy i też cholera wie, czy takie szybkie puszczenie na większe obciążenie po prostu nie spowoduje, że w wieku 25 lat będzie już zezłomowany. Pedriego już zdążyli zajechać a Gavi dołącza do Klubu Zerwanych Więzadeł. Nie oni pierwsi.dimebag11 pisze: ↑16 września 2024, 15:30Takie podejście to zapewne pokłosie wystrzału tych młodych talentów np. Barcelony, w której chociażby taki Yamal mający obecnie 17 lat jest zawodnikiem wyjściowego składu, a i w reprezentacji grał sobie w takim finale Euro.Gontar pisze: ↑16 września 2024, 12:05 Chłop ma 19 lat, to jego pierwszy sezon w dorosłej piłce jako podstawowy zawodnik, a ludzie już go skreślają xDDDDDDDDDD Brak słów. Najpierw narzekacie, że młodzi nie grają po czym oczekujecie, że nastolatki w 1 sezonie seniorskiej piłki będą gwiazdami w każdym meczu i będą wykręcać liczby jak zawodnicy po 4-5 sezonach.
Niektórzy to zdążyli nawet Mirettiego przekreślić, który ledwo 21 lat skończył miesiąc temu. Yildiz ma potencjał ale zdecydowanie lepiej wygląda jako AMC gdzie potem sobie lata jako wolny elektron - obawiam się, że wypchnięcie go na skrzydło może być marnowaniem tego, co mógłby osiągnąć grając tam, gdzie aktualnie wygląda najlepiej.
- Maly
- Juventino
Chłopaki wrzućcie na luz, po prostu odpowiedzcie na moje pytanie:
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przegląd pola, prowadzenie piłki, drybling. Oczywiście nie są jeszcze tak rozwinięte by w tej 30tce już w tym roku się znaleźć, ale ja też się nie odnosiłem do tego od początku .
Nadal mamy trochę mało materiału źródłowego by dobrze go ocenić, ale ładnego rogala też potrafi zawinąć.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Myślę, że ma wystarczającą technikę potrzebną do fajnej kombinacyjnej gry na małej przestrzeni. Zwinność w FMie też powinien mieć minimum 15
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Ja największy problem widzę w tym, że wciskają go na skrzydło, gdzie ewidentnie widać, że podwieszony za napastnikiem gra dużo lepiej. Ma fajny przegląd pola, potrafi zagrać na małej przestrzeni w grze kombinacyjnej a i uderzenie ma niezłe. Według mnie powinien być rozpatrywany na pozycji albo 10 albo fałszywej 9. Nie wiem po co tutaj zaczynamy dyskusje o nominacjach do złotej piłki, gdzie A powinniśmy mu dać spokojnie się rozwijać, bo przypomnę nie każdy młodzian rozwija się w tym samym tempie, B plebiscyt złotej piłki to wielki MEM i nominacja lub jej brak niczego nie znaczy.
Fino alla Fine