# 9 Dušan Vlahović
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Jak wypruty jak chłop w zeszłym sezonie od marca do końca strzelił całą 1 bramkę Frosinone na 4-0 a i na tym Copa to był tylko rezerwoowym.
Ogólnie merdacze przespali moment na 100 baniek bo teraz to gość jest na poziomie Vlaho ale strzela jeszcze mniej niż Serb.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Jakby był na poziomie Vlaho to by Inter nie był 1 ani teraz ani sezon temu. Może i nie strzela ale napastnik nie jest tylko od strzelania po prostu. U nas Vlaho ma jedną jedyną statystykę na poziomie i są to gole, ale jest ona na poziomie tylko dlatego że strzela karne. Bez nich ani nie strzela za dużo ani nie gra za dobrze. Ugranie na nim czegokolwiek w styczniu to będzie cud.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
Bo merdacze mają tylko jednego napastnika jak JuventusMaly pisze: ↑07 stycznia 2025, 12:57 Jakby był na poziomie Vlaho to by Inter nie był 1 ani teraz ani sezon temu. Może i nie strzela ale napastnik nie jest tylko od strzelania po prostu. U nas Vlaho ma jedną jedyną statystykę na poziomie i są to gole, ale jest ona na poziomie tylko dlatego że strzela karne. Bez nich ani nie strzela za dużo ani nie gra za dobrze. Ugranie na nim czegokolwiek w styczniu to będzie cud.
- Maly
- Juventino
Jakby grał na poziomie Vlaho a do tego nie strzelał goli to by nie wygrywali nawet mając innych napastników bo po prostu grasz każdy mecz w 10. A od tego marca co piszesz to zagrał raptem 9 meczów w lidze więc może to i fajnie brzmi ale jest zwykła serią meczów bez gola co nie znaczy, że kopiesz się po czole w każdej akcji jak nasz supersnajper. Statystycznie od marca w lidze nie zagrał 3 meczów a Inter wygrał tylko 1 z nich.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
Znowu jakieś bzdety sobie dopisujesz, napisałem, że obecnie Lautaro jest po prostu słaby i tyle. Napastnik nie strzelający w 9 meczach to słaby napastnik i tyle. Bez odbioru.
- Maly
- Juventino
Pewnie, że bez odbioru
Ale warto zapamiętać co napisałeś o Lautaro Martinezie:
Ale warto zapamiętać co napisałeś o Lautaro Martinezie:
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
Mój blad. Dzięki za sprostowanie. Moim zdaniem Inter przegapił okazję na pozbycie się go za ogromne pieniądze.AdiJuve pisze: ↑07 stycznia 2025, 12:52Jak wypruty jak chłop w zeszłym sezonie od marca do końca strzelił całą 1 bramkę Frosinone na 4-0 a i na tym Copa to był tylko rezerwoowym.
Ogólnie merdacze przespali moment na 100 baniek bo teraz to gość jest na poziomie Vlaho ale strzela jeszcze mniej niż Serb.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 32 razy
Statystyki całościowe Vlaho w barwach Juve nie wyglądają źle.Niestety jego największy problem to, że w większości meczów mamy wynik na styku i jego partolone setki są bardziej widoczne bo powodują straty punków. Gdyby lepiej wykorzystywał to co ma to błędy w obronie nie miałyby znaczenia.
- ArlitoV
- Juventino
- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Serba absolutnie nie można oceniać wyłącznie cyferkami i statystykami, bo jeszcze nam tutaj wyjdzie w rachunkach, że on aż taki słaby nie jest. Karne windują mu statystykę bramek, i chwała mu za trafianie tych karnych, bo 11-stkę też trzeba umieć trafić. Tylko że maskują one jego notoryczną nieskuteczność pod bramką. Swoją drogą, ciekawe, jaki procent jego bramek w Juve to karne.
Prawda jest taka, że sprawia wrażenie MOCNO ograniczonego technicznie. Oglądając go, mam wrażenie, że nieważne, co zrobi, pewnego poziomu po prostu nie przeskoczy. Nie mam pojęcia, skąd bierze się tak rażący kontrast między jego grą w Violi a w Juve (choć można się domyślać), ale to jakby oglądać dwóch różnych zawodników, aż ciężko w to uwierzyć. Olbrzymia wtopa transferowa, i chyba tylko cud mógłby to zmienić.
A co do Lautaro Martineza, to moja kontrowersyjna opinia jest taka, że to zawodnik na poziomie Moraty. Od kilku lat tak uważam i na razie nie wygląda na to, żebym się bardzo mylił.
Prawda jest taka, że sprawia wrażenie MOCNO ograniczonego technicznie. Oglądając go, mam wrażenie, że nieważne, co zrobi, pewnego poziomu po prostu nie przeskoczy. Nie mam pojęcia, skąd bierze się tak rażący kontrast między jego grą w Violi a w Juve (choć można się domyślać), ale to jakby oglądać dwóch różnych zawodników, aż ciężko w to uwierzyć. Olbrzymia wtopa transferowa, i chyba tylko cud mógłby to zmienić.
A co do Lautaro Martineza, to moja kontrowersyjna opinia jest taka, że to zawodnik na poziomie Moraty. Od kilku lat tak uważam i na razie nie wygląda na to, żebym się bardzo mylił.
- Maly
- Juventino
Morata nigdy nie przekroczył 15 goli w lidze a Lautaro zrobił to 4 razy z rzędu ( w tym 3 razy 20+), rzeczywiście to podobny poziom. Rozumiem niechęć do Interu ale wszystko ma swoje granice.
Czy Vlahovic wyglądał lepiej w Violi? Nie wydaje mi się, ta kompilacja wygląda na zmanipulowaną jak każda kompilacja z najlepszym zagraniami z całego sezonu - raz na 3 mecze uda się dobrze zagrać i mamy co wrzucić do filmiku ale na tą jedną 3 sekundową wlepkę przypada 10 złych zagrań. Pamiętam, że przy okazji jego transferu obejrzałem ze 2 filmiki w stylu "Vlaho vs" z zagraniami tylko z jednego konkretnego meczu i wyszło z niego jak na dłoni, że on nie potrafi grać tyłem do bramki co potwierdza u nas przez 3 lata już. Dlatego nie wydaje mi się by u nich wyglądał pod tym względem lepiej.
Czy Vlahovic wyglądał lepiej w Violi? Nie wydaje mi się, ta kompilacja wygląda na zmanipulowaną jak każda kompilacja z najlepszym zagraniami z całego sezonu - raz na 3 mecze uda się dobrze zagrać i mamy co wrzucić do filmiku ale na tą jedną 3 sekundową wlepkę przypada 10 złych zagrań. Pamiętam, że przy okazji jego transferu obejrzałem ze 2 filmiki w stylu "Vlaho vs" z zagraniami tylko z jednego konkretnego meczu i wyszło z niego jak na dłoni, że on nie potrafi grać tyłem do bramki co potwierdza u nas przez 3 lata już. Dlatego nie wydaje mi się by u nich wyglądał pod tym względem lepiej.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Kolega prosi więc odpowiadam.
Z 53 bramek Serba zdobytych dla Juve, Vlaho zdobył równo 10 goli z rzutów karnych (status na dzień 08.01.2025).
Co sprawia że karne wynoszą 19% bramek Serba w Juve, jeśli ktoś jest ciekawy to wg moich danych Vlaho zepsuł 3 karniaki w swojej Juventusowej karierze i 1 w Violi.
Viva la Beton v2 !
- ipswich
- Juventino
- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
ogolnie okolo 19% a w tym sezonie ponad 40%
OVR
40 (75,47%) gra
10 (18,87%) PK
3 (5,66%) FK
sezon 21/22
9 (100,00%) gra
0 (0,00%) PK
0 (0,00%) FK
sezon 22/23
9 (64,29%) gra
3 (21,43%) PK
2 (14,29%) FK
sezon 23/24
15 (83,33%) gra
2 (11,11%) PK
1 (5,56%) FK
sezon 24/25
7 (58,33%) gra
5 (41,67%) PK
0 (0,00%) FK
- Paya
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Patrząc na Ligę:
Morata w Juve - 0.41 gola bez karnych na 90 minut gry, z asystami 0.72
Vlahovic w Juve - 0.43 gola bez karnych na 90 minut, z asystami 0.54
Vlahovic we Florencji - odpowiednio 0.45 i 0.52...
Mit serba zbudowało 12 karniaków w barwach fioletowych oraz to że potrafi ładnie i mocno uderzyć. Na grę w topowym zespole to zawsze było za mało...
Morata w Juve - 0.41 gola bez karnych na 90 minut gry, z asystami 0.72
Vlahovic w Juve - 0.43 gola bez karnych na 90 minut, z asystami 0.54
Vlahovic we Florencji - odpowiednio 0.45 i 0.52...
Mit serba zbudowało 12 karniaków w barwach fioletowych oraz to że potrafi ładnie i mocno uderzyć. Na grę w topowym zespole to zawsze było za mało...
- Julii
- Juventino
Heh, trochę się zgadzam, a trochę nie. Z Serbem jest taki problem, że on w Juve wygląda jakby mu ktoś baterie wyciągnął – gość niby walczy, ale tej iskry brakuje. Faktycznie te karne mu ratują liczby, a pod bramką to czasem aż się za głowę łapię, bo człowiek liczy na gola, a tu piłka leci w trybuny. Ale z drugiej strony, to nie jest tylko jego wina – z tą kreatywnością w Juve to też szału nie ma, a bez dobrych piłek ciężko coś wykreować.ArlitoV pisze: ↑08 stycznia 2025, 15:00 Serba absolutnie nie można oceniać wyłącznie cyferkami i statystykami, bo jeszcze nam tutaj wyjdzie w rachunkach, że on aż taki słaby nie jest. Karne windują mu statystykę bramek, i chwała mu za trafianie tych karnych, bo 11-stkę też trzeba umieć trafić. Tylko że maskują one jego notoryczną nieskuteczność pod bramką. Swoją drogą, ciekawe, jaki procent jego bramek w Juve to karne.
- ArlitoV
- Juventino
- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Lautaro trafił do dobrej, ofensywnej drużyny, Alvaro przez ostatnie lata grał w Juve i Atletico, czyli drużynach które raczej najwięcej bramek w lidze nie mają. Podsumowałem sobie z ciekawości jak Morata wypada strzelecko przy argentyńczyku od momentu jego powrotu do Juve za Pirlo, czyli od 2021, aż do końca zeszłego sezonu.
Morata - 68g w 11493 minut, gol co 169 minut
Martinez - 99g w 14128 minut, gol co 142 min.
Nie jest to aż tak drastyczna różnica, tym bardziej że Morata nigdy nie miał ataku budowanego wokół siebie jak Lautaro, a raczej wręcz przeciwnie, grał pod takiego Ronaldo albo zbiegał na skrzydło. Nie będę jakoś zażarcie bronił mojej kontrowersyjnej opinii, może faktycznie to przez niechęć do Interu, no ale raczej zawsze uważałem Martineza za zawodnika przecenianego a nie niedocenianego, kalibrem podobnego do takiego Moraty.
Dzięki Panowie Odrobinę mniejszy procent niż się spodziewałem, ale nie zmienia to faktu, że karne mu naprawiają statystykę goli.