Ikariam // Ofensywa!!
- gregor_g4
- Juventino
- Podziękował: 0
- Podziękowano: 0
Czas rozkrecic wreszcie dzialalnosc naszego sojuszu, po wielu wielu dniach monotonii i gromadzenia surowcow, czas wreszcie zaatakowac.
Mam 2 propozycje
Pierwsza - sojusz LOST - 5 czlonkow ich polkniemy na sniadanie
Druga - sojusz KNTS - 21 czlonkow, jednak nie sa jakas wielka potega militarna
Po tym przyjdzie kolej na GSN
Z kim proponujecie walczyc? W sumie to LOST jest bulka z maslem i ich rozjedziemy bez problemu, wiec moze lepiej za knst sie wziasc?
No chyba ze najpierw jedziemy z LOST a potem knts, wtedy lostow bedzie mozna farmic, co bedzie przydatne w trakcie walki z knts.
Czlonkowie tych sojuszow umiejszczeni sa w okolicach wyspy 52:39, prosilbym Was takze, abyscie przejrzeli swoja okolice, byc moze napotkacie tam innych czlonkow tych sojuszow.
Czekam na Wasze sugestie, licze na poparcie akcji ofensywnej, w zwiazku z ostatnimi postami o monotonii w grze:D
Mam 2 propozycje

Pierwsza - sojusz LOST - 5 czlonkow ich polkniemy na sniadanie

Druga - sojusz KNTS - 21 czlonkow, jednak nie sa jakas wielka potega militarna
Po tym przyjdzie kolej na GSN
Z kim proponujecie walczyc? W sumie to LOST jest bulka z maslem i ich rozjedziemy bez problemu, wiec moze lepiej za knst sie wziasc?
No chyba ze najpierw jedziemy z LOST a potem knts, wtedy lostow bedzie mozna farmic, co bedzie przydatne w trakcie walki z knts.
Czlonkowie tych sojuszow umiejszczeni sa w okolicach wyspy 52:39, prosilbym Was takze, abyscie przejrzeli swoja okolice, byc moze napotkacie tam innych czlonkow tych sojuszow.
Czekam na Wasze sugestie, licze na poparcie akcji ofensywnej, w zwiazku z ostatnimi postami o monotonii w grze:D
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Ja raczej nie chciałbym atakować KNTS gdyż mam na wyspie jedną osobę z tego sojuszu... Nie żebym się bał, po prostu na prawdę równa z niej osoba... Na wyspie daje na rozbudowę kopalń sporo więcej niż reszta...
Lost'ów natomiast możemy gromić, czemu nie?
W sumie już wcześniej się na nich mierzyłem, ale nie chciałem robić sojuszowi kolejnych "problemów"...
Co do Gsn... Chętnie bym się z nimi pobawił, ale mam głupie wrażenie że nie mamy z nimi szans...
Jest ich więcej i są lepiej rozwinięci...
Btw Gregor, mógłbyś podać aktualny stan naszych wojsk?
Lost'ów natomiast możemy gromić, czemu nie?

Co do Gsn... Chętnie bym się z nimi pobawił, ale mam głupie wrażenie że nie mamy z nimi szans...

Btw Gregor, mógłbyś podać aktualny stan naszych wojsk?
- gregor_g4
- Juventino
kiara 29 21 104 3 0 0 0m-a-t-t-e-o pisze:Btw Gregor, mógłbyś podać aktualny stan naszych wojsk?
biaBas 84 200 0 3 0 2 0
kacek1897 0 109 51 2 186 0 0
del1010 82 60 75 0 54 0 0
cichy00 163 35 81 0 0 0 0
CzochrunTre 178 34 68 7 36 0 0
gregor_g4 84 204 238 0 6 0 0
m-a-t-t-e-o 0 113 19 2 49 1 0
Ein 0 78 109 0 41 0 0
Stanley 0 60 30 5 20 0 0
CzarnyZkultury 19 35 42 2 5 0 0
mesju 7 79 50 4 50 3 0
pawel_nedved 50 0 0 0 0 0 0
w kolumnach odpowiednio procarze, piechurzy, hoplici, tarany, lucznicy, katapulty, strzelcy
a oto flota
kiara 1 54 0 0
biaBas 0 0 0 0
kacek1897 6 25 5 9
del1010 9 0 0 0
cichy00 5 11 8 5
CzochrunTre 0 15 5 0
gregor_g4 4 116 12 0
m-a-t-t-e-o 15 20 16 0
Ein 6 9 0 0
Stanley 10 0 0 0
CzarnyZkultury 5 15 2 0
mesju 0 7 17 3
pawel_nedved 0 0 0 0
w kolumnach odpowiednio okret z taranem, balista, miotacz ognia, okret z katapulta
p.s. kacek musze pogratulowac naprawde sporej gromadki lucznikow

- kacek_
- Juventino
hehe, dzięki 
a co do ofensywy, jestem za tym żeby zaatakować i jednych i drugich.. z tym, że na rozgrzewkę może tych z LOST.. a potem rzucimy się na głębsze wody

a co do ofensywy, jestem za tym żeby zaatakować i jednych i drugich.. z tym, że na rozgrzewkę może tych z LOST.. a potem rzucimy się na głębsze wody

- Martin
- Juventino
- Podziękowano: 1 razy
Jestem za lostami.
Oto ich namiary. Nie mam pewności, że to wszystkie miasta.
Gracz - miasto - wyspa
Abdullas - Muciacios - Liwios[52:39]
Abdullas - Abdullas - Slelios[51:38]
Abdullas - Hassanus - Strimios[51:39]
Abdullas - punkty gen.: 0
Lea - Omm - Liwios[52:39] (szpieg Martina) (miasto zniknęło)
Lea - Klaht - Nacios[52:38] (miasto zniknęło)
Lea - Morpork - Slelios[51:38]
Lea - Uberwald - Strimios[51:39]
Lea - punkty gen.: 94,618
koza-12 - TROJAwin - Liwios[52:39]
koza-12 - TROJA - Strimios[51:39] (szpieg Martina)
koza-12 - punkty gen.: 46,856
BobSailor - Macios - Nacios[52:38]
BobSailor - Polis Dupoliz - Slelios[51:38]
BobSailor - punkty gen.: 4,488
JoeDole - El Paso - Slelios[51:38]
JoeDole - Disneyland - Ormiatia[53:39]
JoeDole - Albuquerque - Zaroios[53:40]
JoeDole - punkty gen.: 196
Oto ich namiary. Nie mam pewności, że to wszystkie miasta.
Gracz - miasto - wyspa
Abdullas - Muciacios - Liwios[52:39]
Abdullas - Abdullas - Slelios[51:38]
Abdullas - Hassanus - Strimios[51:39]
Abdullas - punkty gen.: 0
Lea - Omm - Liwios[52:39] (szpieg Martina) (miasto zniknęło)
Lea - Klaht - Nacios[52:38] (miasto zniknęło)
Lea - Morpork - Slelios[51:38]
Lea - Uberwald - Strimios[51:39]
Lea - punkty gen.: 94,618
koza-12 - TROJAwin - Liwios[52:39]
koza-12 - TROJA - Strimios[51:39] (szpieg Martina)
koza-12 - punkty gen.: 46,856
BobSailor - Macios - Nacios[52:38]
BobSailor - Polis Dupoliz - Slelios[51:38]
BobSailor - punkty gen.: 4,488
JoeDole - El Paso - Slelios[51:38]
JoeDole - Disneyland - Ormiatia[53:39]
JoeDole - Albuquerque - Zaroios[53:40]
JoeDole - punkty gen.: 196
Ostatnio zmieniony 06 maja 2008, 11:24 przez Martin, łącznie zmieniany 2 razy.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- gregor_g4
- Juventino
OK mamy wszystkich graczy Lost rozpisanych przez Martina, jak widzicie, klopotow z nimi nie bedzie raczej zadnych. Bedzie to raczej sparing. Zatem proponowal bym w trakcie tej walki potrenowac wspolne dizalania i komunikacje, potem mozemy sie rzucic na kogos mocniejszego
.
W miedzy czasie mysle ze mozemy rozwijac armie.
Ataki mysle ze powinnismy prowadzic albo noca, albo wczesnym rankiem. Jesli ktos z Was decyduje sie na atak gracza Lost, to prosze podac ta informacje w tym temacie (najlepiej niech ta informacja zawiera dane : ktorego gracza i ktore polis atakujecie, czy blokujecie port i w jakich godzinach zakonczy sie atak, tak zeby jakis z graczy sojuszu -JP- nie napotkal w miesice swojego spryzmierzenca)
Proponuje ich rowniez troche poszpiegowac, a ataki najlepiej posylac wtedy kiedy gracze Lost sas offline, tak zeby nie uciekali wojskiem z miasta. Poprostu wybic wojsko a potem grabic, grabic grabic ...

W miedzy czasie mysle ze mozemy rozwijac armie.
Ataki mysle ze powinnismy prowadzic albo noca, albo wczesnym rankiem. Jesli ktos z Was decyduje sie na atak gracza Lost, to prosze podac ta informacje w tym temacie (najlepiej niech ta informacja zawiera dane : ktorego gracza i ktore polis atakujecie, czy blokujecie port i w jakich godzinach zakonczy sie atak, tak zeby jakis z graczy sojuszu -JP- nie napotkal w miesice swojego spryzmierzenca)

Proponuje ich rowniez troche poszpiegowac, a ataki najlepiej posylac wtedy kiedy gracze Lost sas offline, tak zeby nie uciekali wojskiem z miasta. Poprostu wybic wojsko a potem grabic, grabic grabic ...

- Martin
- Juventino
- Podziękowano: 1 razy
Ja mogę jutro rano przeprowadzić pierwszy atak. Myślę, że na początek powinniśmy zaatakować najsłabsze ogniwa. Wpadną w panikę i zaczną kombinować. W tym czasie można uderzyć na najsilniejszego. To taki ogólny zarys.
Log in: 15.12.1997
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
A to ma być taka oficjalna wojna? Czy ktoś zrobi temat na ikariamowym forum z warunkami zwycięstwa etc?
A drewno też masz?mesju pisze:Ja z wiadomych względów udziału w walce wziąć nie mogę, ale chętnie służę siarką.

- mesju
- Qualità Juventino
właśnie właśnie. To będzie oficjalna wojna, więc trzeba to zgłosić na oficjalnym forum.m-a-t-t-e-o pisze:A to ma być taka oficjalna wojna? Czy ktoś zrobi temat na ikariamowym forum z warunkami zwycięstwa etc?
z drewnem na razie nieco gorzej, bo zbieram na kolejną kolonię. Jak będę mógł to Cię wspomogę.m-a-t-t-e-o pisze:A drewno też masz?mesju pisze:Ja z wiadomych względów udziału w walce wziąć nie mogę, ale chętnie służę siarką.![]()
- gregor_g4
- Juventino
mesju pisze:właśnie właśnie. To będzie oficjalna wojna, więc trzeba to zgłosić na oficjalnym forum.m-a-t-t-e-o pisze:A to ma być taka oficjalna wojna? Czy ktoś zrobi temat na ikariamowym forum z warunkami zwycięstwa etc?
yy serio mowicie? jak kilku czlonkow gsn atakowalo martina to chyba nie zakaldali zadnych topicow:D
a zreszta jak nie zalozymy to co nam zrobia:D?
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Chyba jedyny plus założenia takiego topicu to brak obowiązującej reguły basha... Poza tym będzie łatwiej ocenić kto wygrał etc.
Aczkolwiek konieczności nie ma... Możemy ich po prostu zacząć luzem atakować i zobaczymy co z tego wyjdzie...
Aczkolwiek konieczności nie ma... Możemy ich po prostu zacząć luzem atakować i zobaczymy co z tego wyjdzie...
- Medi
- Qualità Juventino
Chyba raczej na odwrót, najpierw powinno sie pojechać najsilniejszego, jak znaczniejsz od słabszych to silny natychmiast sie wzmocni a słabsi potrzebują zawsze wiecej czasu.Martin pisze:Ja mogę jutro rano przeprowadzić pierwszy atak. Myślę, że na początek powinniśmy zaatakować najsłabsze ogniwa. Wpadną w panikę i zaczną kombinować. W tym czasie można uderzyć na najsilniejszego. To taki ogólny zarys.
zanim cokolwiek zacznie sie robić powinniśmy powysyłać szpiegów.
Z tym topikiem na forum oficjalnym to raczej nie potrzebne
- gregor_g4
- Juventino
http://i26.tinypic.com/ncliiq.jpg
Oto raport mojego szpiega z jednej z wiosek gracza Lea z sojuszu LOST, bede tu wklejac kolejne raporty jak tylko je zdobede.
Rozmawialem dzisiaj z Martinem, on byl za tym zeby sie wstrzymac z atakiem na Lost, gdyz do czwartku bedzie bez kompa, a chcialby z nami przecwiczyc zgranie i wspolne ataki. Jak ta jednak patrze na ten sojusz, to tu jedynie opor postawi Lea no i moze koza 12, reszte z nich wlasciwie juz mozna zaczac farmic. Co o tym sadzicie? Wiec tak wlasciwie do atakowania jest ledwo 2 graczy, a chetnych od nas duzo wiecej. Ja mysle ze mimo wszystko nie ma co czekac i lepiej juz zaatakowac i tak zgranie i wspolne dzialania wyjda w praniu, czyli w wojnie z sojuszem ktory postawi opor. Wtedy bedzie liczyc sie to kto jest wiecej i czesciej on line.
Ja nie wiem czy opre sie pokusie, pewnie nie i juz dzisiaj w nocy wpadne do Lei, tym bardziej ze dostalem od niej PW z zaproszeniem - jak tu nie skorzystac
.
OSTATNIA NAJWAZNIEJSZA RZECZ
Jesli chcecie atakowac kogos z LOST, to napiszcie o tym na forum, kogo z jakiej wioski i o ktorej godiznie atakujecie, a kazdy przed wyslaniem ataku niech sprawdzi forum i upewni sie ze nie ma tam sojusznika.
Aha i jeszcze jedno. Martina zaatakowal gracz kubuss1 z GSN, napisalem pw o co come on, narazie bez odpowiedzi. Moze jednak GSN nam wypowie wojne i bedzie ciekawie:D
EDIT
Poslalem atak na dwie wioski Lei
wyspa 51:39 Uberwald za ok 40 min zaczne blokowac port przez 1 h, ponadto moje wojska na 20 minut wpadna tam z wizyta
wyspa 52:39 Omm za ok 1,5 h bede przez kolejna godzine blokowac port, a w miedzy czasie oczywiscie wpadne w odwiedziny
Oto raport mojego szpiega z jednej z wiosek gracza Lea z sojuszu LOST, bede tu wklejac kolejne raporty jak tylko je zdobede.
Rozmawialem dzisiaj z Martinem, on byl za tym zeby sie wstrzymac z atakiem na Lost, gdyz do czwartku bedzie bez kompa, a chcialby z nami przecwiczyc zgranie i wspolne ataki. Jak ta jednak patrze na ten sojusz, to tu jedynie opor postawi Lea no i moze koza 12, reszte z nich wlasciwie juz mozna zaczac farmic. Co o tym sadzicie? Wiec tak wlasciwie do atakowania jest ledwo 2 graczy, a chetnych od nas duzo wiecej. Ja mysle ze mimo wszystko nie ma co czekac i lepiej juz zaatakowac i tak zgranie i wspolne dzialania wyjda w praniu, czyli w wojnie z sojuszem ktory postawi opor. Wtedy bedzie liczyc sie to kto jest wiecej i czesciej on line.
Ja nie wiem czy opre sie pokusie, pewnie nie i juz dzisiaj w nocy wpadne do Lei, tym bardziej ze dostalem od niej PW z zaproszeniem - jak tu nie skorzystac

OSTATNIA NAJWAZNIEJSZA RZECZ
Jesli chcecie atakowac kogos z LOST, to napiszcie o tym na forum, kogo z jakiej wioski i o ktorej godiznie atakujecie, a kazdy przed wyslaniem ataku niech sprawdzi forum i upewni sie ze nie ma tam sojusznika.
Aha i jeszcze jedno. Martina zaatakowal gracz kubuss1 z GSN, napisalem pw o co come on, narazie bez odpowiedzi. Moze jednak GSN nam wypowie wojne i bedzie ciekawie:D
EDIT
Poslalem atak na dwie wioski Lei
wyspa 51:39 Uberwald za ok 40 min zaczne blokowac port przez 1 h, ponadto moje wojska na 20 minut wpadna tam z wizyta
wyspa 52:39 Omm za ok 1,5 h bede przez kolejna godzine blokowac port, a w miedzy czasie oczywiscie wpadne w odwiedziny