Liga Mistrzów 2024/25
- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Odkładając statystyki na bok - po samym skrócie powiedziałbym, że jednak więcej niż 1-0. Ale niech będzie. Ciężko mi polemizować, bo CAŁEGO meczu nie widziałem.
xG to dla mnie po prostu błyskawiczny miernik wszystkich statystyk w tym przypadku (tylko w tym przypadku, bo od kiedy ten "algorytm" się pokazał, spojrzałem na niego może ze trzy razy) - nie chciało mi się wpisywać wszystkiego - czyli, że City miało 2 razy więcej strzałów, o wiele więcej podań (w tym celnych), podań na połowie przeciwnika, itd. itp. (https://theanalyst.com/2024/09/manchest ... eague-live).
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 61 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mateys pisze: ↑19 września 2024, 23:51Odkładając statystyki na bok - po samym skrócie powiedziałbym, że jednak więcej niż 1-0. Ale niech będzie. Ciężko mi polemizować, bo CAŁEGO meczu nie widziałem.
xG to dla mnie po prostu błyskawiczny miernik wszystkich statystyk w tym przypadku (tylko w tym przypadku, bo od kiedy ten "algorytm" się pokazał, spojrzałem na niego może ze trzy razy) - nie chciało mi się wpisywać wszystkiego - czyli, że City miało 2 razy więcej strzałów, o wiele więcej podań (w tym celnych), podań na połowie przeciwnika, itd. itp. (https://theanalyst.com/2024/09/manchest ... eague-live).
Nie ma to jak oglądnąć skrót i wypowiadać się na temat meczu, a przepraszam jeszcze cyferki preczytać.
'
Inter zagrał dobrze i miał swoje szanse. Zielu dobry debiut
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ale trzeba przyznać, że ta megatabela wygląda spoko. Juvenus łapie się na bezpośredni awans (podobnie jak Sparta Praga, co jest jeszcze piękniejsze z polskiej perspektywy), następny mecz z Lajpcisiem jeśli zagrają podobnie to 6 punktów... ciekawie.
Oczywiście pewniakiem na samym końcu do drabinki wejdzie tylko tzw. stara szkoła i ew. jakiś rodzynek, ale może nie
Oczywiście pewniakiem na samym końcu do drabinki wejdzie tylko tzw. stara szkoła i ew. jakiś rodzynek, ale może nie
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jeszcze parę meczów zostało i wiele może się wydarzyć. Jednak powoli obraz kolejnej fazy zaczyna się wyłaniać. I co ciekawe, słabe występy wielkich klubów i dobra forma tych mniejszych może na pomóc mimo słabej formy. Im niżej się osuwamy po kolejnym remisie tym większe szanse mamy na spotkanie takich drużyn jak Lille, Brest, czy Sporting, które obecnie są wysoko w sekcji top 24. Obecna sytuacja wygląda tak:
I potencjalnie daje nam to takich rywali:
Poza Bayernem (na którego trajektorii obecnie jesteśmy) i City nie specjalnie jest się kogo bać.
Poza Bayernem (na którego trajektorii obecnie jesteśmy) i City nie specjalnie jest się kogo bać.
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ta druga grafika wygląda ładnie, ale mmmm trochę się nie zgadza, znaczy tak mi się zdaje, bo po pierwsze poza ósemką to połowa stawki będzie losowana do drugiej, a po drugie właśnie 8 zespołów to 8 zespołów a nie 16.
Gdyby liga zakończyła się dzisiaj to w 1/8 byłyby LFC, Inter, Barca, BVB, Atalanta, Bayer, Arsenal i Monaco.
Juventus byłby losowany do do Milanu, Atletico, Bayernu, Benfiki, Lille, Brestu, Sportingu i AV. Jeśli założymy, że z AV i Lille nie możemy grać, podobnie jak z Milanem (nie wiem czy tak jest) to zostaje Atletico, Bayern, Benfika, Brest i Sporting.
Różnica między Bayernem a Brestem jest spora. Dużo się może wydarzyć, oczywiście forma drużyny jest najważniejsza, ale może.
Gdyby liga zakończyła się dzisiaj to w 1/8 byłyby LFC, Inter, Barca, BVB, Atalanta, Bayer, Arsenal i Monaco.
Juventus byłby losowany do do Milanu, Atletico, Bayernu, Benfiki, Lille, Brestu, Sportingu i AV. Jeśli założymy, że z AV i Lille nie możemy grać, podobnie jak z Milanem (nie wiem czy tak jest) to zostaje Atletico, Bayern, Benfika, Brest i Sporting.
Różnica między Bayernem a Brestem jest spora. Dużo się może wydarzyć, oczywiście forma drużyny jest najważniejsza, ale może.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 61 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
My gola nie potrafimy strzelić, a ty piszesz że nie ma się co bać ...woe pisze: ↑28 listopada 2024, 17:10 Jeszcze parę meczów zostało i wiele może się wydarzyć. Jednak powoli obraz kolejnej fazy zaczyna się wyłaniać. I co ciekawe, słabe występy wielkich klubów i dobra forma tych mniejszych może na pomóc mimo słabej formy. Im niżej się osuwamy po kolejnym remisie tym większe szanse mamy na spotkanie takich drużyn jak Lille, Brest, czy Sporting, które obecnie są wysoko w sekcji top 24. Obecna sytuacja wygląda tak:
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Z aktualnej kampanii najbardziej nie mogę zrozumieć naszej postawy w meczu ze Stuttgartem kiedy to wyglądaliśmy jak dzieci we mgle podczas gdy w pozostałych meczach kompletnie sobie nie radzą.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jeden mecz trzeba wygrać by być pewnym top 24 być może nawet 9pkt da top 24, wygranie 3 meczy dałoby praktycznie pewne top8, także matematycznie jest jeszcze szansa. Ale czy realnie to już niekoniecznie. Trochę pokutujemy przez ten 4 koszyk, gdzie raptem 1pkt udało się uzyskać. Pewnie większa szans byłyby ze Sturmem czy Spartą, ale no losowani było jakie było. Ogólnie też widać pewną niesprawiedliwość, szczególnie z 4 koszyka, gdzie taka Bolognia miała Monaco i Ville a Brest Sturm i Spartę. Loteria mimo wszystko dalej jest w tych losowaniach.
- Maly
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Według symulacji przeprowadzonej przez ekipę odpowiedzialną za Football Managera, tak będzie wyglądać finalna tabela fazy ligowej Ligi Mistrzów:
Liverpool - 22 punkty
Inter Mediolan - 22 punkty
Bayer Monachium - 18 punktów
4. AC Milan - 18 punktów
5. Manchester City - 17 punktów
6. BVB - 16 punktów
7. Aston Villa - 16 punktów
8. LOSC Lille - 16 punktów
9. Atletico Madryt - 16 punktów
10. FC Barcelona - 15 punktów
...
19. Juventus - 13 punktów
20. PSG - 13 punktów
21. Real Madryt - 12 punktów
Liverpool - 22 punkty
Inter Mediolan - 22 punkty
Bayer Monachium - 18 punktów
4. AC Milan - 18 punktów
5. Manchester City - 17 punktów
6. BVB - 16 punktów
7. Aston Villa - 16 punktów
8. LOSC Lille - 16 punktów
9. Atletico Madryt - 16 punktów
10. FC Barcelona - 15 punktów
...
19. Juventus - 13 punktów
20. PSG - 13 punktów
21. Real Madryt - 12 punktów
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?