Serie A 24/25 (36): Lazio 1-1 JUVENTUS FC
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 50 razy

Mecz 36 kolejki Serie A 24/25:
Lazio - JUVENTUS FC
MIEJSCE:
Rzym / Włochy - SStadio Olimpico (70 634)
CZAS:
10.05.2025 (sobota), godzina 18:00
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 18
Remisów: 9
Przegranych: 8
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Taty Castellanos, Boulaye Dia, Mattia Zaccagni, Pedro

NAJLEPSZY ASYSTENT - Nuno Tavares, Mattia Zaccagni

JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 16
Remisów: 15
Przegranych: 4
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic, Kenan Yildiz, Randal Kolo Muani

NAJLEPSZY ASYSTENT - Khephren Thuram, Dusan Vlahovic

PRZEWIDYWANE SKŁADY
LAZIO (4-2-3-1): Mandas; Marusic, Gila, Romagnoli, Pellegrini; Guendouzi, Rovella; Isaksen, Dia, Zaccagni; Castellanos.
JUVENTUS (3-4-2-1): Di Gregorio; Savona, Veiga, Kalulu; Weah, Douglas Luiz, Locatelli, Thuram, McKennie; Nico Gonzalez Kolo Muani.
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: Massa D.
Ostatni mecz z Monzą
MECZ NA ŻYWO W TV
ElevenSports 2
Ostatnio zmieniony 10 maja 2025, 21:23 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- YouCantCMe
- Juventino
Śmierdzi mi tu powtórką meczu z Bologną, czyli szybko objęte prowadzenie, potem cofanko i po przerwie gol stracony po dośrodkowaniu z rożnego
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 124 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Widzę że tematy meczowe slabo już grzeją nasze forum
dzień meczowy a tu jeden komentarz
jak to zwykle u mnie, garść statystyk:.
Dzisiejszy mecz to mecz bardzo wyrównanych druzyn (wyrównanych ale nie podobnych jakosciowo) . Obie drużyny zdobyły do tej pory po 63pkt, jednak Juve z racji lepszego bilansu bramkowego plasuje się na 4 miejscu premiowanym awansem do LM (Lazio jest 6).
Serie:
* w 7 na 8 ostatnich spotkan Lazio padało mniej niż 3 bramki w Juve to 5 na 6 ostatnich spotkań.
* w 4 na 5 ostatnich spotkan Lazio to oni strzelali pierwsi bramkę, z kolei Juve to 5 na 6 takich przypadków. Dodatkowo Juve wygrywało wtedy 1 połowę.
* co do meczow bezpośrednich to Lazio w ostatnich 3 meczach zawsze trafiła bramkę.
* ostatnich mecz u siebie Coppa Italia Lazio wygrało 2-1 z Juve.
Moje odczucia i przemyślenia. Z nas,a impotencja w ataku ciezko będzie oczekiwać pozytywny wynik. Do tej impotencja dochodzi też kolejny raz źle przygotowanie fizyczne I mamy klops. Niestety, wszystko co będzie powyżej remisu (obstawiam 1-1) będzie dla mnie niespodzianka.

Dzisiejszy mecz to mecz bardzo wyrównanych druzyn (wyrównanych ale nie podobnych jakosciowo) . Obie drużyny zdobyły do tej pory po 63pkt, jednak Juve z racji lepszego bilansu bramkowego plasuje się na 4 miejscu premiowanym awansem do LM (Lazio jest 6).
Serie:
* w 7 na 8 ostatnich spotkan Lazio padało mniej niż 3 bramki w Juve to 5 na 6 ostatnich spotkań.
* w 4 na 5 ostatnich spotkan Lazio to oni strzelali pierwsi bramkę, z kolei Juve to 5 na 6 takich przypadków. Dodatkowo Juve wygrywało wtedy 1 połowę.
* co do meczow bezpośrednich to Lazio w ostatnich 3 meczach zawsze trafiła bramkę.
* ostatnich mecz u siebie Coppa Italia Lazio wygrało 2-1 z Juve.
Moje odczucia i przemyślenia. Z nas,a impotencja w ataku ciezko będzie oczekiwać pozytywny wynik. Do tej impotencja dochodzi też kolejny raz źle przygotowanie fizyczne I mamy klops. Niestety, wszystko co będzie powyżej remisu (obstawiam 1-1) będzie dla mnie niespodzianka.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 151 razy
Ten mecz trzeba wygrać, koniecznie ale...nie wygramy bo nasz zespół jest po prostu gówno wart. Możecie po mnie jechać ale uważam, że w LM nie zagramy i nawet nie zasługujemy w tym roku na LM. Może to co niektórym otworzy oczy i chyba otworzy, że w klubie jest źle i niezbędne są grube przetasowania personalne. Giuntoliego nic nie broni, inna opcja jak rozstanie z nim to będzie kolejny rok porażek i rozczarowań. Nie ma sensownej osoby na stanowisko prezesa klubu a w sumie to jest tylko nikt tej kandydatury prawdopodobnie nie bierze pod uwagę. Jeżeli tego meczu dzisiejszego nie wygramy to 100% LM nie będzie bo z Venezią zawalimy mecz i tego jestem pewien. Milan zagrał dla siebie bo Conceicao jest zbyt ambitnym trenerem aby bawić się w bezsensowne gierki, Atalanta z Gaspem mają na nas wyrąbane i już nawet zrezygnowali z wicemistrza aby nam zaszkodzić, nie będą sobie wypruwać żył w meczu z Romą, która ma Pana trenera. No chyba, że jest coś czego nie wiemy i Gasp trafi do nas choć niektóre VSowe, dość dobre źródła traktują Conte jako naszego trenera w przyszłym sezonie.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 29 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Naprawdę przydałyby sie 3pkt, ale patrząc realistycznie -- priorytet to nie przegrać. Nie pamiętam kiedy Juventus zagrał dobry mecz od początku do końca.
Lazio ma swoje atuty ale skoro nasi wystali w Bolonii to może uda się również dziś.
Ewentualne zwycięstwo niech zostanie w strefie miłego zaskoczenia.
Bologna przegrała więc patrzymy na Romę, która jedzie do Bergamo dopiero w poniedziałek.
Patrząc po tabeli jest wielce prawdopodobne, że Atalanta wygrywając zapewni sobie matematycznie udział w LM.
Roma powinna wreszcie coś umoczyć prawem serii
. Myślę że Atalanta to nie jest zespół który się "ustawia" i będą chcieli zamknąć sezon rozbijając rzymski autobus dla kibiców na Gewiss. Czego Wam i sobie życzę.
Tymczasem patrzmy na siebie. Defetyzm jest naturalny po kompromitacjach tego sezonu, ale to nie pora by rozpadać się na kawałki. Nawet ten Juventus nie gorszy od drużyn z Rzymu.
(wirtualna tabela po 36 kolejce)
3. Atalanta 71 -- awans
4. Juventus 64
5. Lazio 64 -- wygrywamy bilans bezpośredni, za tydzień mają Inter
6. Roma 63
Lazio ma swoje atuty ale skoro nasi wystali w Bolonii to może uda się również dziś.
Ewentualne zwycięstwo niech zostanie w strefie miłego zaskoczenia.
Bologna przegrała więc patrzymy na Romę, która jedzie do Bergamo dopiero w poniedziałek.
Patrząc po tabeli jest wielce prawdopodobne, że Atalanta wygrywając zapewni sobie matematycznie udział w LM.
Roma powinna wreszcie coś umoczyć prawem serii

Tymczasem patrzmy na siebie. Defetyzm jest naturalny po kompromitacjach tego sezonu, ale to nie pora by rozpadać się na kawałki. Nawet ten Juventus nie gorszy od drużyn z Rzymu.
(wirtualna tabela po 36 kolejce)
3. Atalanta 71 -- awans
4. Juventus 64
5. Lazio 64 -- wygrywamy bilans bezpośredni, za tydzień mają Inter
6. Roma 63
Ostatnio zmieniony 10 maja 2025, 15:28 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Też jestem wśród grona sceptyków. Powiem więcej, nie wiem co by się dziś musiało wydarzyć, abyśmy w obecnej dyspozycji sięgnęli po 3 punkty. Bez zwycięstwa możemy o LM zapomnieć. Chciałbym się mylić, ale jeśli zajmiemy czwarte miejsce, to będzie to dla mnie cud. Obym te słowa odszczekiwał już niedługo. Nie ukrywam, że ogółem cieszy mnie koniec sezonu, bo mimo sporych nadziei, był jeszcze gorszy niż poprzedni. Choć jeszcze klubowe MŚ. Czekam po raz kolejny naiwnie na kolejny sezon, nowe rozdanie, być może nowe nazwiska na ławce trenerskiej i za stołkami dyrektorskimi, by w końcu los się odwrócił i się do nas uśmiechnął.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Methodman
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wygląda na to, że Luiz jest już na wylocie i nawet nie dostanie szans żeby w końcu się pokazać. Szkoda, głupi liczyłem na to, że on odpali na koniec sezonu
Tak szczerze to będzie cud jak mu to wygramy dzisiaj z tym składem.

Tak szczerze to będzie cud jak mu to wygramy dzisiaj z tym składem.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
A ja tam Costę lubię i chciałbym aby mu się udało. Przebojowy małolat na wahadle może być z niego pociecha jak się trochę rozwinie. Lepszy on niż zamulony burger.