Serie A 24/25 (30): JUVENTUS FC 1-0 Genoa
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 50 razy

Mecz 30 kolejki Serie A 24/25:
JUVENTUS FC - Genoa
MIEJSCE:
Turyn / Włochy - Allianz Stadium (41 507)
CZAS:
29.03.2025 (sobota), godzina 18:00
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 8
Remisów: 11
Przegranych: 10
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Andrea Pinamonti

NAJLEPSZY ASYSTENT - Aaron Martin, Caleb Ekuban, Fabio Miretti

JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 13
Remisów: 13
Przegranych: 3
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic, Timothy Weah, Randal Kolo Muani

NAJLEPSZY ASYSTENT - Khephren Thuram, Francisco Conceicao, Samuel Mbangula, Teun Koopmeiners, Weston McKennie

PRZEWIDYWANE SKŁADY
JUVENTUS (3-4-1-2): Di Gregorio; Kalulu, Gatti, Renato Veiga; Weah, Thuram, Douglas Luiz, Cambiaso; Koopmeiners; Vlahovic, Kolo Muani. Allenatore: Tudor
GENOA (4-3-2-1): Leali; Sabelli De Winter, Vazquez, Matturro; Frendrup, Masini, Badelj; Zanoli, Malinovskyi; Pinamonti. Allenatore: Vieira
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: ?
Ostatni mecz z Genoą
MECZ NA ŻYWO W TV
ElevenSports 1

- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Normalności...... Normalności....... (ale nie tej co nam serwowano przez prawie 4 ostatnie sezony
)
Nie spodziewam się pięknej piłki ani magii ale walkę i zaangażowanie chce widzieć na poziomie.

Nie spodziewam się pięknej piłki ani magii ale walkę i zaangażowanie chce widzieć na poziomie.
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
1:1. Jak wyjdzie w podstawie Miretti to 2:1 dla Genoi. Stawiam , że strzeli albo asystuje coś Ruslan Malinovskiyi - świetny zawodnik. Ktoś pamięta jak nam kiedyś bramę huknął? Chyba będąc piłkarzem Atalanty. Z tym składem zaserwowanym w obrazku nade mną uważam, że napastnicy będą odcięci od dośrodkowań bo Weah i Cambiaso będą zbyt głęboko w obronie, a nieudolność Veigi będzie sprawiała, że będziemy mieli wrażenie jakbyśmy grali w 9 bo jest jeszcze Koopmeiners. Standardowo jedyny co coś pociągnie to Thuram, Yildiz udowodni, że to nie pozycja jest problemem dla niego by grać na wysokim poziomie, a zwykły juniorski problem z ustabilizowaniem formy. Jest zbyt młody na to by być kluczową postacią drużyny w walce o ligę mistrzów. Vlahovic i Muani grać ze sobą nie umieją. Jeśli tylko są zdrowi to od deski do deski muszą grać Franciszek, Mckeenie, Locatelli. Brak tej trójki to trochę jakbyśmy w ogóle wychodzili na pół gwizdka. Słaby środek z jednym Thuramem, słabe boki bo będzie trzeba asekurować Veige i przez to słaby atak bo nie będzie komu podawać do napastników. Thuram zdobywa teren ale nie umie w otwierające podania - tutaj najlepiej idzie to Mckeeniemu i Locatelliemu. Nico, Koop,Kelly i Luiz, czy Veiga nie powinni być desygnowani do składu jeśli ktokolwiek jest zdrowy inny. Chłodna ocena z mojej strony. Jednak wolę zwycięstwo bo chcę mieć ligę mistrzów w Turynie. Nie chcę dziadowania poza tymi rozgrywkami generalnie z kim by to nie było...
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie nastawiam się na żadne fajerwerki. Tudor miał mało czasu i tak naprawdę poza zaszczepieniem lepszego mentalu, niewiele więcej póki co może zdziałać. Oczywiście dochodzi jeszcze do tego wystawienie piłkarzy na odpowiednich pozycjach. Obstawiam 2-1 dla nas. Zastanawia mnie ten sugerowany skład. Bez Locatellego? Podobno obok Vlaho i Gattiego miał być pewniakiem? Chyba, że zawieszony za kartki. W sumie co inne żródło, to ten skład trochę się różni, zobaczymy co z tego wyjdzie. Przejście na trójkę z tyłu ewentualnie możemy traktować jako chwilowe rozwiązanie, ale na dłuższą metę/przyszły sezon tego nie widzę. W lecie musowo do ogarnięcie boki obrony.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 108 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Wiadomo że po ilu? 2-3 treningach z cala druzyną ciezko będzie oczekiwać fajerwerków. W obecnej sytuacji nie liczę na nie wiadomo jak piękną grę, zawodnicy mają być pragmatyczni, skuteczni, agresywni i strzelić o 1 bramkę więcej od przeciwnika. Ważne żeby Tudor zmienił ich podejście do meczy.
Od 3 meczy nie przegraliśmy z Genoa. Musimy iść po swoje jak żul po małpkę do żabki. Na Xie podawane były informacje ze Loca ma być testowany przez Tudora jako zawodnik 3osobowej obrony. Parę postów wyżej ktoś wspomnial że Kolo Muani i Vlaho nie potrafią grac razem... a ile to spotkań (albo minut) grali razem żeby takie wnioski wyciągać?
Co do przewidywanego przeze mnie wyniku 2-1 Dla Juve I zjazd do bazy .
Od 3 meczy nie przegraliśmy z Genoa. Musimy iść po swoje jak żul po małpkę do żabki. Na Xie podawane były informacje ze Loca ma być testowany przez Tudora jako zawodnik 3osobowej obrony. Parę postów wyżej ktoś wspomnial że Kolo Muani i Vlaho nie potrafią grac razem... a ile to spotkań (albo minut) grali razem żeby takie wnioski wyciągać?
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
W pierwszym meczu Kolo w barwach Juve (v Empoli) w pewnym momencie przeszedł on na bok ataku, a na środek wszedł Vlago. Francuz fajnie szukał Serba i dobrze to wyglądało. Zdaje się, że nigdy więcej Motta tego nie spróbował z jakichś powodów. Kolo Muani to zawodnik odgrywający też piłkę i spokojnie może grać z drugim, bardziej środkowym napastnikiem. Jestem tutaj pełen optymizmu.Maplu90 pisze: ↑27 marca 2025, 12:23 Wiadomo że po ilu? 2-3 treningach z cala druzyną ciezko będzie oczekiwać fajerwerków. W obecnej sytuacji nie liczę na nie wiadomo jak piękną grę, zawodnicy mają być pragmatyczni, skuteczni, agresywni i strzelić o 1 bramkę więcej od przeciwnika. Ważne żeby Tudor zmienił ich podejście do meczy.
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 108 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Tak to ten mecz gdzie 4/5 forum się zesrało że Vlaho zamiast podawać walił na bramkę jak z armaty. Drugi raz razem grali w meczu... z Empoli w Pucharze Włoch, wtedy przez cały mecz. Wtedy wyglądało to slabo. Trzeci raz byl w meczu z Cagliari kiedy to Dusan grał całe spotkanie a Kolo wszedł w 62min wystep bez historii. I to by było na tyle w sumie.Szwamb pisze: ↑27 marca 2025, 12:32W pierwszym meczu Kolo w barwach Juve (v Empoli) w pewnym momencie przeszedł on na bok ataku, a na środek wszedł Vlago. Francuz fajnie szukał Serba i dobrze to wyglądało. Zdaje się, że nigdy więcej Motta tego nie spróbował z jakichś powodów. Kolo Muani to zawodnik odgrywający też piłkę i spokojnie może grać z drugim, bardziej środkowym napastnikiem. Jestem tutaj pełen optymizmu.Maplu90 pisze: ↑27 marca 2025, 12:23 Wiadomo że po ilu? 2-3 treningach z cala druzyną ciezko będzie oczekiwać fajerwerków. W obecnej sytuacji nie liczę na nie wiadomo jak piękną grę, zawodnicy mają być pragmatyczni, skuteczni, agresywni i strzelić o 1 bramkę więcej od przeciwnika. Ważne żeby Tudor zmienił ich podejście do meczy.
Razem zagraliśmy w sumie więc
90min (Empoli puchar wloch)
28min (Cagliari)
25min (Empoli)
"Sono un ultrà bianconero,

- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Ruslan wraca do formy - na nas niestety może to wystarczyć.. Ostatnio widziałem skrót tego co wyprawiał razem z Mirettim i to może nas zaskoczyć+ drużyna genoi wydaje się być w formie i dobrze zorganizowana.Oldladyfan pisze: ↑27 marca 2025, 03:06Ruslan to by wymiatał z 10-15 lat temy, gdy piłkarze nie byli aż tak przygotowani fizycznie.Anelson pisze: ↑27 marca 2025, 02:50 1:1. Jak wyjdzie w podstawie Miretti to 2:1 dla Genoi. Stawiam , że strzeli albo asystuje coś Ruslan Malinovskiyi - świetny zawodnik. Ktoś pamięta jak nam kiedyś bramę huknął? Chyba będąc piłkarzem Atalanty. Z tym składem zaserwowanym w obrazku nade mną uważam, że napastnicy będą odcięci od dośrodkowań bo Weah i Cambiaso będą zbyt głęboko w obronie, a nieudolność Veigi będzie sprawiała, że będziemy mieli wrażenie jakbyśmy grali w 9 bo jest jeszcze Koopmeiners. Standardowo jedyny co coś pociągnie to Thuram, Yildiz udowodni, że to nie pozycja jest problemem dla niego by grać na wysokim poziomie, a zwykły juniorski problem z ustabilizowaniem formy. Jest zbyt młody na to by być kluczową postacią drużyny w walce o ligę mistrzów. Vlahovic i Muani grać ze sobą nie umieją. Jeśli tylko są zdrowi to od deski do deski muszą grać Franciszek, Mckeenie, Locatelli. Brak tej trójki to trochę jakbyśmy w ogóle wychodzili na pół gwizdka. Słaby środek z jednym Thuramem, słabe boki bo będzie trzeba asekurować Veige i przez to słaby atak bo nie będzie komu podawać do napastników. Thuram zdobywa teren ale nie umie w otwierające podania - tutaj najlepiej idzie to Mckeeniemu i Locatelliemu. Nico, Koop,Kelly i Luiz, czy Veiga nie powinni być desygnowani do składu jeśli ktokolwiek jest zdrowy inny. Chłodna ocena z mojej strony. Jednak wolę zwycięstwo bo chcę mieć ligę mistrzów w Turynie. Nie chcę dziadowania poza tymi rozgrywkami generalnie z kim by to nie było...
Thuram nie umie w otwierające podania? Eee chyba umie. Czemu niby tak uważasz ?
Thuram tak samo jak Rabiot jest koniem zdobywającym teren, wszyscy nawet użytkownicy z którymi generalnie się nie zgadzam również tak pisali. Zwykła obserwacja - Thuram dobrze odbiera, atakuje, mija ale niestety nie jest to typ który potrafi zrobić podanie otwierające, prostopadłe. Ostatnio to wychodzi głównie Mckeeniemu, a czasami Loce. O to samo czego mi brakowało w Rabiot tak samo brakuje mi w Thuramie. On prędzej okiwa całą obronę i odda strzał niż stworzy stuprocentową sytuację dla kolegi. Czy to źle? W trudnych meczach jak z PSV gdzie każdy strzal jest na miarę awansu napewno. Khephren poprostu podejmuje głupie decyzje na boisku mimo ogólnego świetnego wrażenia. W mnóstwie akcji gdzie walił strzał 30 metrów nad bramkę albo ogółem niecelnie mógł podać po minięciu 2-3 rywali. Weston natomiast gra zupełnie inaczej. On po minięciu kilku rywali, przebiegnięciu sporych metrów z piłką zagrywa prawie zawsze bardzo dobrze do lepiej ustawionych kolegów. Chyba to dojrzałość jest poprostu piłkarska dużo wyżej u Westona niż u Thurama. Większość decyzji Thurama na boisku uważam za niedojrzałe. Oczywiście gdzies z ogórkami może okiwac obronę i pięknie strzelić bramkę ale w lidze mistrzów z PSV liczy się to czy drużyna awansuje, a nie czy jeden zawodnik fartownie strzeli z 30 metrów czy nie. Może przy mądrzejszym trenerze i to będzie lepsze, a Thuram będzie wreszcie krytykowany za podjęte decyzje - czyli kiwanie na siłę albo strzał gdy ma dużo lepiej ustawionych kolegów oraz prawie nie szuka napastników. Ja wciąż jestem daleki od optymizmu bo mamy widmo miejsc 5-9, Bolonia może nam uciec bo ma Venezie i jest w gazie. Trochę to hipokryzja by uważać Thurama za cudowne dziecko, przełom, mistrza w czasie gdy Juventus jest cienki jak sił pająka i oprócz Mckeeniego to nie ma w Juve nikogo na jego poziomie w środku pola, a 90% userow na forum uważa selekcjonera kadry Francji za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bo nie powołuje Khephrena, a Rabiota. Locatelli nawet powołania nie otrzymuje do kadry i ma dołek, a pewnie i tak jest w dołku lepszy niż Koop i Luiz.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Obecna kadra zbudowana jest pod ustawienie 4-2-3-1 lub 4-3-3 i przychodzi Tudor i co robi ? Od razu zmienia na swoje z trzema stoperami bo tak i już. To nic że na kluczowej w tym ustawieniu pozycji czyli wahadle nie będzie miał kto zagrać bo Cambiaso niedostępny.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 32 razy
Jeszcze żadnego meczu nie było a już krytyka ustawienia, którego nie było też i nie jest znane
Jestem pełen optymizmu co do Tudora i liczę, że da radę i wywalczy kontrakt na następny sezon. Nazwiska kandydatów włoskiego żelbetonu przerażają, oby Igor poradził sobie.
Co do czwórki LM to raczej byłbym spokojny, z Mottą nic by z tego nie było, ale teraz nie powinno być problemów.

Jestem pełen optymizmu co do Tudora i liczę, że da radę i wywalczy kontrakt na następny sezon. Nazwiska kandydatów włoskiego żelbetonu przerażają, oby Igor poradził sobie.
Co do czwórki LM to raczej byłbym spokojny, z Mottą nic by z tego nie było, ale teraz nie powinno być problemów.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Offtop.
Pamiętam jak kiedyś regularnie oglądałem fora innych ekip i na forum Milanu też był jeden taki ziomek który płakał po Allegrim i zastanawiam się czy to nie ta sama osoba. Mam nadzieję, że wyniesie się stąd jak tylko któryś klub nabierze się na tego szarlatana futbolu.
Do rzeczy.
Myślę że to dobry czas na postawienie pieszy na zwycięstwo Juve, bo efekt miotły może przyjść niemal natychmiast. Cieszy mnie postawa ( nie wierzę że to powiem) zarządu, że dał Tudorowie kontrakt do końca sezonu z opcją przedłużenia. Bo nie będzie takiej sytuacji, że za chwilę może go nie być więc na ciul się starać. Zasuwać, gryźć trawę. Niech będą wyniki po 5:4 byle do przodu.
Pamiętam jak kiedyś regularnie oglądałem fora innych ekip i na forum Milanu też był jeden taki ziomek który płakał po Allegrim i zastanawiam się czy to nie ta sama osoba. Mam nadzieję, że wyniesie się stąd jak tylko któryś klub nabierze się na tego szarlatana futbolu.
Do rzeczy.
Myślę że to dobry czas na postawienie pieszy na zwycięstwo Juve, bo efekt miotły może przyjść niemal natychmiast. Cieszy mnie postawa ( nie wierzę że to powiem) zarządu, że dał Tudorowie kontrakt do końca sezonu z opcją przedłużenia. Bo nie będzie takiej sytuacji, że za chwilę może go nie być więc na ciul się starać. Zasuwać, gryźć trawę. Niech będą wyniki po 5:4 byle do przodu.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
No zobaczymy co to będzie..