Serie A 24/25 (30): JUVENTUS FC 1-0 Genoa
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Słuchajcie Panowie. Jestem w szoku. Można? Można. Inna mentalność drużyny, więcej walki, pressingu. Jak musiał być Motta bezjajeczny żeby Tudor w parę dni odmienił drużynę nie do poznania. Wszystko się zgadza - nawet Koopmeiners przynajmniej walczy i nie ma głupich strat. Dobrą czuć atmosferę w powietrzu. Jest fajnie. Jak będzie tak dalej myślę że nie trzeba będzie szukać trenera latem. Drużyna gra jajami i walczy. Coś czego nie widziałem od chyba meczu z Milanem gdzie to był jedyny inny mecz Motty niż pozostałe.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Nowy trener
Nowe ustawienie
Ten sam Koopmeiners
Nowe ustawienie
Ten sam Koopmeiners
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 50 razy
Przynajmniej walczą, choć nie ma co wysnuwać po 1 meczu zbyt daleko idących wniosków.
Za Niemotty po 2 meczach też wydawało się, że idzie wszystko w dobrym kierunku.
Yildiz dzisiaj na swojej nominalnej pozycji to od razu gol MVP meczu i powinien mieć z 2 asysty, gdyby jego kumple nie byli totalnymi parówami.
Jeśli chodzi o Flakovicia to już wszystko zostało powiedziane. Gość to typowy średniak pasujący do średniaka ligi, a nie drużyny aspirującej do walki o najwyższe cele. Jego wartość spadła z 85 mln do 45 i jak się go nie pozbędziemy w tym okienku to pewnie transfermarkt wyceni gościa na 25 po sezonie (i to tylko ze względu na młody wiek).
Za Niemotty po 2 meczach też wydawało się, że idzie wszystko w dobrym kierunku.
Yildiz dzisiaj na swojej nominalnej pozycji to od razu gol MVP meczu i powinien mieć z 2 asysty, gdyby jego kumple nie byli totalnymi parówami.
Jeśli chodzi o Flakovicia to już wszystko zostało powiedziane. Gość to typowy średniak pasujący do średniaka ligi, a nie drużyny aspirującej do walki o najwyższe cele. Jego wartość spadła z 85 mln do 45 i jak się go nie pozbędziemy w tym okienku to pewnie transfermarkt wyceni gościa na 25 po sezonie (i to tylko ze względu na młody wiek).

- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 108 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Liczy się że dzisiaj 3pkt. Vlaho niestety kopał się po głowie. Baaaardzo slaby mecz w jego wykonaniu. Czuję wyjscie Kolo na Rome. Kenan to jednak Messi panie Motta.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Kenan na 10 pokazał że tam powinien grać regularnie
Obrona cienka jak pupa węża a teraz z kontuzją Gattiego nie mamy żadnego zmiennika
i ani Locatelli się tam nie nadaje przez swoje nieogarnięcie i wślizgi ani Savona z racji że cały czas ma niedoleczoną kontuzję, musimy grać 4 w obronie i tyle.
Koop - ciągła kompromitacja
Gonzo - poprawnie, mimo że spodziewałem się kompromitacji
Vlaho - najgorszy w tym meczu, miażdżony przez De Wintera co chyba będzie moim nowym wspomnieniem o nim.
Bonusik bo na początku sezonu niektórzy próbowali mi wmówić że mówię głupoty o tej wydmuszce:

Obrona cienka jak pupa węża a teraz z kontuzją Gattiego nie mamy żadnego zmiennika

Koop - ciągła kompromitacja
Gonzo - poprawnie, mimo że spodziewałem się kompromitacji
Vlaho - najgorszy w tym meczu, miażdżony przez De Wintera co chyba będzie moim nowym wspomnieniem o nim.
Bonusik bo na początku sezonu niektórzy próbowali mi wmówić że mówię głupoty o tej wydmuszce:
unbelievable87 pisze: ↑19 sierpnia 2024, 22:52 A ja Wam powiem, że jeszcze co poniektórzy będą odszczekiwać psioczenie na Vlaho!
~ róbcie screeny ~
Elohi pisze: ↑20 sierpnia 2024, 09:21 Niemniej jednak fajnie oglądało się wczorajszy mecz, który powinniśmy zakończyć znacznie wyższym wynikiem. Niesamowitego pecha miał Vlahovic, który mecz powinien zakończyć z dwoma trafieniami. Serb musi się odblokować, ja w Niego wierzę i liczę na to, że udowodni poniższym hejterom jak bardzo się mylą. Oczywiście ostatnią sytuację spartolił, ale w pozostałych sytuacjach zachowywał się dobrze i tylko zabrakło mu szczęścia.Distant Dreamer pisze: ↑19 sierpnia 2024, 22:49 Vlahović to pół piłkarz a dodając wiecznie połamanego arkadiuszo boga piłki to sytuacja z napastnikami wygląda tragicznie
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Mam nadzieję, że punkt czwarty nie oznacza, że Serb będzie teraz musiał mieć pierwszy plac. Fatalny mecz w jego wykonaniu. Widać, że chce, ale - sorry - jest po prostu beznadziejny. Dziwne, że Muani nawet na kwadrans nie wszedł.Piątka Tudora (Sky):
1) Przywrócić harmonię w zespole
2) Określić role zawodników na boisku i poza nim
3) Odzyskać kluczowych zawodników
4) Odbudować Vlahovicia
5) Zakwalifikować się do Ligi Mistrzów
- el Pirlo
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Genoa miała 4 zmiany, dwie w 71 minucie.
"Obecnie w futbolu szkoleniowiec może wykonać pięć zmian. Ważne jest jednak to, że musi zmieścić się w trzech „okienkach”. Oznacza to, że wszystkie muszą zostać dokonane maksymalnie podczas trzech przerw w spotkaniu (nie wlicza się w to przerwa pomiędzy połowami)."
"Obecnie w futbolu szkoleniowiec może wykonać pięć zmian. Ważne jest jednak to, że musi zmieścić się w trzech „okienkach”. Oznacza to, że wszystkie muszą zostać dokonane maksymalnie podczas trzech przerw w spotkaniu (nie wlicza się w to przerwa pomiędzy połowami)."
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Widać było wolę walki i w miarę pewność siebie, okazje też były. Brawo Yldiz. Vlahovic i Koop jak zawsze dno... Koopowi tak brak pewności siebie, że strzały z dystansu wyglądają tak jak dzisiaj. Co się z tym chłopem stało.