Serie A 23/24 (4): JUVENTUS FC 3-1 Lazio
- Sila Spokoju
- Juventino
Chyba najlepszy mecz od powrotu toskańskiego taktyka do Turynu.
Brawo!
Piłkarze grali to i kibice na stadionie się bawili i dopingowali. Tak to powinno wyglądać.
Brawo!
Piłkarze grali to i kibice na stadionie się bawili i dopingowali. Tak to powinno wyglądać.
Max Allegri przed przegranym 5:1 meczem pisze: “Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku“
- Pluto
- Juventino
Mecz na remis, Vlaho zrobił różnice.
Chyba pierwsze jego spotkanie gdzie zagrał na poziomie topowej dziewiątki, dwa gole z niczego.
Dusan wrócił z zaświatów ale Allegri z grobu catenaccio już nigdy nie wstanie. Lazio cały mecz zakładało wysoki pressing a my cały mecz podkulalismy ogon. Jeśli rywal rzuca Ci wyzwanie i podchodzi tak wysoko a ty nadal próbujesz minimalizować ryzyko to po dwóch zachowawczych podaniach zakładasz sobie na szyję pętlę i albo tracisz piłkę albo wybijasz na oślep. Wczoraj jedno i drugie robiliśmy nieprzyzwoita liczbę razy i tylko dzięki szczęściu straciliśmy przez to zaledwie jedną bramkę.
Chyba pierwsze jego spotkanie gdzie zagrał na poziomie topowej dziewiątki, dwa gole z niczego.
Dusan wrócił z zaświatów ale Allegri z grobu catenaccio już nigdy nie wstanie. Lazio cały mecz zakładało wysoki pressing a my cały mecz podkulalismy ogon. Jeśli rywal rzuca Ci wyzwanie i podchodzi tak wysoko a ty nadal próbujesz minimalizować ryzyko to po dwóch zachowawczych podaniach zakładasz sobie na szyję pętlę i albo tracisz piłkę albo wybijasz na oślep. Wczoraj jedno i drugie robiliśmy nieprzyzwoita liczbę razy i tylko dzięki szczęściu straciliśmy przez to zaledwie jedną bramkę.
calma calma
- Oldfan
- Juventino
Mecz na remis?Pluto pisze: ↑17 września 2023, 11:16Mecz na remis, Vlaho zrobił różnice.
Czy ty oglądałeś to spotkanie ? .............. :o
Serio pytam.... Dominacja, rywal bezradnie klepiący piłke, a ty piszesz mecz na Remis ...

Serio co tu się tworzy byle nie pochwalić MAXA

Jeden z najlepszych meczy od lat, a ten mecz na remis ... Yyyy eee co ??????
- Oldfan
- Juventino
No a co duzo okazji Lazio miało ?
Skoro mówisz że mecz na remis .. To w któych momentach mieli okazje bramkowe ? I to kilka skoro my strzeliśmy 3 gole, a jeszcze mielismy kilka dobrych okazji jak te 2 Rabiota wciągu 1 minuty, bomba Kosticia,strzał głową Vlaho itp
Czyżby kolega przeczytał gołe statystyki i na bazie tego ocenił, że mecz na remis ?
Serio no nie wiem jak w tym meczu mozna bylo widziec spotkanie na remis. Oświeć mnie i Z
dradz twój tok myślenia
Skoro mówisz że mecz na remis .. To w któych momentach mieli okazje bramkowe ? I to kilka skoro my strzeliśmy 3 gole, a jeszcze mielismy kilka dobrych okazji jak te 2 Rabiota wciągu 1 minuty, bomba Kosticia,strzał głową Vlaho itp
Czyżby kolega przeczytał gołe statystyki i na bazie tego ocenił, że mecz na remis ?

Serio no nie wiem jak w tym meczu mozna bylo widziec spotkanie na remis. Oświeć mnie i Z

- dimebag11
- Juventino
Z całym szacunkiem, ale bez przesady. Jakby Lazio wczoraj wywiozło z Turynu remis to mogliby mówić o wielkim szczęściu i ugraniu dobrego rezultatu. Wiadomo, że standardowo dla Allegriego cofnęliśmy się w drugiej połowie przy korzystnym dla nas wyniku oddając pole gry przeciwnikowi (za co zresztą zostaliśmy ukarani utratą bramki zaaplikowanej przez Luisa Alberto po błędzie naszej obrony/chyba Bremera/). Niemniej w pierwszej połowie oprócz dwóch goli (ten Vlahovica przypomniał mi Higuaina i wcale nie był z niczego, bo Dusan dostał wrzutkę i ją wykorzystał; jakby posłano mu górną piłkę i strzelił głową to też byś powiedział, że ta akcja zakończyła się przypadkowym golem?), w pierwszej połowie był jeszcze dobry strzał Kostica, a Lazio miało tylko uderzenie Kamady. W drugiej części gry Rabiot uderzył nieźle głową po rożnym, a Weah zmarnował setkę.Pluto pisze: ↑17 września 2023, 11:16Mecz na remis, Vlaho zrobił różnice.
Ponadto (jak nie oglądałeś meczu) to sprawdź sobie co wyrabiał ten flet z gwizdkiem z Neapolu przy przyznawaniu żółtych kartek. W Lazio kartonik dostał tylko Pellegrini, a lekką ręką powinno być z dwa/trzy żółtka więcej dla Rzymian.
Ostatnio zmieniony 17 września 2023, 15:48 przez dimebag11, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Oldfan
- Juventino
Dominacja totalna i te 3:1 to i tak dobry wynik dla Lazio.
Pięknie się oglądało bezradość Sarriego i jego ekipy. Nawet Sarri-taka nie mogła nic zrobić, a kilku jak
Vlaho,Loca,Burger to chyba zagrali najlepsze mecze w koszulce Juve
Pięknie się oglądało bezradość Sarriego i jego ekipy. Nawet Sarri-taka nie mogła nic zrobić, a kilku jak
Vlaho,Loca,Burger to chyba zagrali najlepsze mecze w koszulce Juve

- Volto
- Juventino
Nie oglądałeś meczu albo jesteś zaślepiony nienawiścią do Allegriego.Pluto pisze: ↑17 września 2023, 11:16Mecz na remis, Vlaho zrobił różnice.
Zbyt głęboko się cofaliśmy, rzecz jasna, jednak akurat ten mecz dało się oglądać.
Gatti najlepszy z defensywy, Hamburger udział przy wszystkich bramkach, Chiesa z Serbem zrobili co trzeba, aż jestem zaskoczony...
"Calma non è importante è l'unica cosa che conta"
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
- AdiJuve
- Juventino
Takie mecze to dobry zalążek, Lazio w praktyce bez sytuacji, jedynie ten błąd na linii Bremer-Cambiaso-Loca dał im gola. Ktoś kto piszę, ze mecz na remis to nie wie co pisze.
Świetny Gatti, Vlaho, Kennie i Loca, pozytywnie Chiesa, choć po tym stemplu w drugiej połowie(gdzie chłop z gwizdkiem nawet faulu nie widział
) zgasł kompletnie, na drugim biegunie Danilo i Rabiot szczególnie Brazol był tragiczny wczoraj, reszta raczej pozytywny występ, Wojtek wiele okazji nie miał do wykazania się. Wg mnie to bliżej niż remisu było wyższego zwycięstwa Juve, sytuacje Rabiota i Weaha to były praktycznie 100% okazje.
Świetny Gatti, Vlaho, Kennie i Loca, pozytywnie Chiesa, choć po tym stemplu w drugiej połowie(gdzie chłop z gwizdkiem nawet faulu nie widział

- dimebag11
- Juventino
Podejrzewam, że słabsza postawa Danilo była związana z późnym powrotem z meczów reprezentacyjnych, bo chłop jeszcze 13 września rozegrał 85 minut w Peru. Ostatnio wyglądał całkiem solidnie, ale mógłby odpocząć w następnym meczu z Sassuolo.AdiJuve pisze: ↑17 września 2023, 16:17Takie mecze to dobry zalążek, Lazio w praktyce bez sytuacji, jedynie ten błąd na linii Bremer-Cambiaso-Loca dał im gola. Ktoś kto piszę, ze mecz na remis to nie wie co pisze.
Świetny Gatti, Vlaho, Kennie i Loca, pozytywnie Chiesa, choć po tym stemplu w drugiej połowie(gdzie chłop z gwizdkiem nawet faulu nie widział) zgasł kompletnie, na drugim biegunie Danilo i Rabiot szczególnie Brazol był tragiczny wczoraj, reszta raczej pozytywny występ, Wojtek wiele okazji nie miał do wykazania się. Wg mnie to bliżej niż remisu było wyższego zwycięstwa Juve, sytuacje Rabiota i Weaha to były praktycznie 100% okazje.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Oldfan
- Juventino
Nie wiem ja nie widziałem by Danilo jakoś bardzo odstawał,a i 2 razy chyba mega zagrał do przodu niczym Loca z wczoraj, albo Pirlo z kiedyś. Cała defensywa niemal bezbłędna.AdiJuve pisze: ↑17 września 2023, 16:17Takie mecze to dobry zalążek, Lazio w praktyce bez sytuacji, jedynie ten błąd na linii Bremer-Cambiaso-Loca dał im gola. Ktoś kto piszę, ze mecz na remis to nie wie co pisze.
Świetny Gatti, Vlaho, Kennie i Loca, pozytywnie Chiesa, choć po tym stemplu w drugiej połowie(gdzie chłop z gwizdkiem nawet faulu nie widział) zgasł kompletnie, na drugim biegunie Danilo i Rabiot szczególnie Brazol był tragiczny wczoraj, reszta raczej pozytywny występ, Wojtek wiele okazji nie miał do wykazania się. Wg mnie to bliżej niż remisu było wyższego zwycięstwa Juve, sytuacje Rabiota i Weaha to były praktycznie 100% okazje.

- Elohi
- Juventino
Jestem usatysfakcjonowany fajną grą i zwycięstwem. To że my tak potrafimy zagrać to ja to wiedziałem i zawsze powtarzałem. Problemem u nas jest podejście do meczu. Teraz dokonajmy niemożliwego i zagrajmy drugi taki mecz z rzędu.
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- Aleexxx
- Juventino
Chyba rzeczywiscie cos sie zmienilo, to juz trzeci mecz z czterech ktory wyglada lepiej.
Naprawde zaczyna czlowiek miec nadzieje.
Tak jak juz wspomnialem, jezeli moglibysmy zajac 2-3 miejsce a grac przy tym z honorem i duma to mi personalnie by to wystarczalo.
Najgorsze byly te porazki z Benfica Maccabi, Empoli czy Napoli, jezeli to zniknie to naprawde bedzie ok.
EDIT (po nastepnym meczu):
no i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mi w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, pozmienialo sie...
Naprawde zaczyna czlowiek miec nadzieje.
Tak jak juz wspomnialem, jezeli moglibysmy zajac 2-3 miejsce a grac przy tym z honorem i duma to mi personalnie by to wystarczalo.
Najgorsze byly te porazki z Benfica Maccabi, Empoli czy Napoli, jezeli to zniknie to naprawde bedzie ok.
EDIT (po nastepnym meczu):
no i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mi w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, pozmienialo sie...