Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 87 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2025, 11:46

https://www.tuttosport.com/news/calcio/ ... ve_solo_se

Hahahaha poczytajcie to . Przecież to jakaś farsa. Chcemy sprowadzić kontuzjowanego na nieznana kontuzje i nie wiadomo jak długo niedostępnego (pewnie kilka tygodni) Todibo. Do tego mowa znow o Kellym i Hancko którego Feyenoord nie chce sprzedawać, ale Gimeneza jakoś mogą oddać do Milanu (prawdopodobnie). Giuntolli ci klub <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>....

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2025, 13:46

B@rt pisze: 27 stycznia 2025, 09:21 Przecież nikt (no prawie nikt) nie broni tu Motty i nie próbuje pudrować rzeczywistości. Te pierwsze pół sezonu z Mottą było mniej więcej tak samo <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak wiosna z Allegrim. I mam tu na myśli same punkty, już nie chce mi się zagłębiać w dyskusję o stylu, bo to jakby próbować wskazać, która choroba weneryczna jest lepsza, a która gorsza. Także my nie zaliczamy żadnego regresu, po prostu znaleźliśmy się w dupie jeszcze za Allegriego, a z Mottą, zamiast się z niej wygrzebać, tylko się w niej urządzamy.

Zasadnicza różnica polega na tym, że na tym forum prawie nikt nie będzie bronił Motty tak, jak przez niektórych po latach padaki broniony był (i nadal jest) Allegri. Także ci, którzy próbują przekonywać o wyższości Wybitnego nad Mottą, dyskutują tak naprawdę z próżnią.
3 miejsce i Puchar Włoch, Półfinał LE, regularnie top 4 vs 8 miejsce i przywoływanie rundy wiosennej, która nie dała majstra. No ludzie kochani. Jak na dłoni było czuć, że naplet chce wywalić Maxa już zimą tamtego roku - nie widywali się w ogóle, zero rozmów mieli i była gówniana atmosfera oraz naplettoni dał Maxowi Alcaraza. Teraz gówno-mottcie daje wszystko co tylko można sobie wymarzyć i wyczarowuje z tyłka transfery ala Kolo-muani by mamić nas, że z gówna się bat da ukręcić. Jak odpadaliśmy z Ligi Mistrzów za Maxa Allegriego - było to z Villarrealem(ogrywającym później Bayern), odpadaliśmy z Benficą i PSG, które były drużynami od nas lepszymi, a mimo to mieliśmy otarcie się o spory sukces jakim jest Liga Europy, wygrywaliśmy grupę z Chelsea będącymi wtedy najlepszą drużyną świata z ligą mistrzów na koncie i bodajże mistrzostwem kraju(nie pamiętam czy akurat wtedy, ale w każdym razie byli na topie - mogę się mylić). Jak można to zestawiać z tym co jest teraz? Ba - uważam, że paradoksalnie Mottcie pomógł nowy posrany system UEFA z tą Ligą Mistrzów bo w systemie grupowym moglibyśmy odpaść dużo wcześniej, a tak w barażach nas wywalą ( w sumie na jedno wyjdzie). Ta drużyna jest gorsza niż zimą tamtego roku i tyle. Kenan Yildiz jest za młody na liderowanie i to jest abstrakcją dawać mu "10" co czułem od początku sterów motty. Gonzalez jest niewypałem z przebłyskami, Koop to flop kompletny, Dusan gra gorzej niż za Maxa, Thuram jest gorszy od Rabiota, a Luiz to niewypał absolutny. Broni się Conceicao, ale brakuje mu rywala na poziomie Chiesy. Weah to przeciętniak z przebłyskami + Mbangula to taki no 1/1 Illing Junior w sumie - choć ostatnie dni pokazują , że ciut może jest lepszy i mniej jednowymiarowy jak ktoś tu pisał od Illinga. Wynik tego to zasłużone 8 miejsce w tabeli, choć ja sądzę, że i ten wynik jest ponad stan w obecnej formie - powinniśmy przegrać wiele zremisowanych meczy jak te z Bolonią , czy Venezią. I tak mamy szczęście być w 8 drużyn mających szansę na ligę mistrzów.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2025, 14:21

Marseille and Napoli have inquired about Nicolo Fagioli. Both clubs have asked for information on a loan plus option to buy. The midfielder is open to a transfer. [DAZN 🇮🇹]
Mówiło się że oddadzą tylko za kasę, później było że wypo+obowiązek a teraz jest wypo+opcja. Standardowy Giuntoli eh.....
Może to lepiej dla Fagioliego bo może kiedyś przyjdzie nowy trener i zobaczy w nim to czego motta nie widział.

@Anelson wiesz że możesz leczyć to swoje PTSD ?
Twoje wypisywanie w każdym poście (dodatkowo prawie zawsze nie na temat) o Allegrim to nie jest normalne i tylko zaśmieca każdy temat. Możesz dumnie podać rękę z Oldfanem, choć i tak pewnie piszę do jednej osoby...

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2025, 14:50

Wiosna z Allegrim w Serie A w ostatnim jego sezonie:
5 zwycięstw
10 remisów
4 porażki
25 pkt.
10 miejsce w tabeli rundy wiosennej.
Wszystko to przy braku gry w europejskich pucharach.

Jakkolwiek żałośnie to brzmi, przy tych rezultatach wyniki i pozycja w tabeli pod wodzą Motty to progres, a mimo to nikt mu tu pomnika nie stawia.
W ogóle tłumaczenie, że z Villarrealem mieliśmy prawo odpaść, bo potem ograł Bayern, to jakieś jaja, ale co tam, niech będzie. Dodajmy jeszcze heroiczny bój z Maccabi, z którym rozegraliśmy dwumecz na remis, wszak to mistrz Izraela był.

Ogólnie cała ta dyskusja średnio ma sens, bo Allegriego na szczęście w Juventusie już nie ma, więc kontynuować jej nie zamierzam. Zabawne jest jedynie - i tylko na to zwróciłem uwagę - że dno, jakie prezentujemy z Mottą, stanowi dla maksiowego kościółka okazję do przywoływania jego osoby, jakby z nim było lepiej. Nie było pod żadnym względem. Ale Motta jeszcze ma czas na poprawę, rozliczony powinien zostać na koniec sezonu, o ile do końca sezonu pozostaniemy w grze o Ligę Mistrzów.

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2025, 17:59

B@rt pisze: 27 stycznia 2025, 14:50 Wiosna z Allegrim w Serie A w ostatnim jego sezonie:
(...)
Jakkolwiek żałośnie to brzmi, przy tych rezultatach wyniki i pozycja w tabeli pod wodzą Motty to progres, a mimo to nikt mu tu pomnika nie stawia.
Porównuj jesień do jesieni, bo tylko takie dane mamy. Póki co Motta - mając swoich pupilków za grube miliony - kręci jeszcze gorsze liczby po 22 kolejkach (37 punkty, 6 miejsce, -16 do lidera) niż Allegri w ostatnim sezonie (53 punkty, 2 miejsce, -2 do lidera), więc o czym ty piszesz, jaki progres?

Ogólnie twoje posty to wypisz-wymaluj posty Oldfana - tylko on to robił pod adresem Allegriego, a ty robisz pod Mottę :D

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2025, 18:54

belial pisze: 27 stycznia 2025, 17:59
B@rt pisze: 27 stycznia 2025, 14:50 Wiosna z Allegrim w Serie A w ostatnim jego sezonie:
(...)
Porównuj jesień do jesieni, bo tylko takie dane mamy. Póki co Motta - mając swoich pupilków za grube miliony - kręci jeszcze gorsze liczby po 22 kolejkach (37 punkty, 6 miejsce, -16 do lidera) niż Allegri w ostatnim sezonie (53 punkty, 2 miejsce, -2 do lidera), więc o czym ty piszesz, jaki progres?

Ogólnie twoje posty to wypisz-wymaluj posty Oldfana - tylko on to robił pod adresem Allegriego, a ty robisz pod Mottę :D
No pewnie najlepiej wskazać mnie i się przeczepić, ale jakoś dziwnym trafem po czasie to ja mam rację. Broniłem Huijsena że większy talent niż Turek, pisałem że Max dobrą robotę robił- jak na taką kadrę i takie słabe wzmocnienia.

Ale się nabijano, a teraz wychodzi na moje .. Niby powinienem się cieszyć, ale jakoś bycie dnem mojej ukochanej drużyny .. wcale mnie nie cieszy ..

Teraz jeszcze te nazwiska, które się wymienia i mają Nas wzmacniać ... Oj jak się nie ogarną to zaraz Juve będzie średniakiem, a tego nie chce chyba nikt.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2025, 18:56

Jak już mamy być tacy skrupulatni i nie dobierać sobie dowolnych wycinków sezonów do zestawienia, to z jesienią Motty możemy sobie porównywać co najwyżej pierwszą jesień Allegriego, a nie trzecią, bo jak się Motta spisze w swojej trzeciej rundzie jesiennej w Juventusie, to dopiero czas pokaże, o ile oczywiście do niej dotrwa na posadzie.
Ja to napisałem tylko po to, żeby wykazać jaką niedorzecznoscią jest stawianie pomników Allegriemu po tym, jak wyglądały efekty jego pracy w dość długim okresie bezpośrednio poprzedzającym jego zwolnienie.
Zupełnie za to nie wiem, co masz na myśli porównując mnie do Oldfana, bo on do dziś stawia Maksiowi ołtarzyk gdzie się da i nijak się to ma do tego, co ja piszę o Motcie.

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2025, 19:11

Nie chodzi o pomniki. Pomnik ma Allegri V1. Allegri v2 to poprzeczka. Motta jest punktowo 2 razy gorszy niż jakikolwiek allegri, a pewnie i 100 razy gorszy niż v1. I tyle. Ranking jest taki, że Allegri to i tak top trenerów jakich mieliśmy. Motta to Del Neri. Allegri v2 to ranieri. Chodzi o równowagę. Chcemy lepiej? To ściągnijmy topa na ławkę a nie amatora-sezonowca. Allegri nie jest wzięty z tyłka żeby sobie nim tak mordę wycierac. Macie jeszcze Pirlo, Sarriego, czy przede wszystkim wszystkie pomioty lat 2009-2011. Racjonalnie porównuję osiągnięcia. W tym sezonie o Pucharze Włoch możemy tylko marzyć. Liga mistrzów to przygoda. A serie a na ten moment to 8miejsce. To nie żaden oltarzyk, że stawia się jakieś granice racjonalności w porównywaniu wyników i składów trenerskich jak i kadry w czasie panowania każdego z trenerów. Trzeba ratować co się da. Czym? Jak? Nie wiem. Hype nas zawiódł nie raz. Zawodzi raz jeszcze. Pośrodki od lat, brak szacunku do Maxa, Beppe i mamy co mamy. Sarri, Pirlo i teraz Motta to poprostu nie pasuje i tyle. Czy Max pasował czy nie? Ciężko powiedzieć jak jakikolwiek inny trener z tak powaloną drużyną i chorymi sytuacjami w zarządzie by sobie poradził. Wiecznie nowe gówno-pomysły, wiecznie bitwy mentalne od czasu odejścia marotty, - 15pkt, pogba, fagioli. To jakaś masakra. I tyle.

Verse

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 14:48

Anelson pisze: 27 stycznia 2025, 19:11 Nie chodzi o pomniki. Pomnik ma Allegri V1. Allegri v2 to poprzeczka. Motta jest punktowo 2 razy gorszy niż jakikolwiek allegri, a pewnie i 100 razy gorszy niż v1. I tyle. Ranking jest taki, że Allegri to i tak top trenerów jakich mieliśmy. Motta to Del Neri. Allegri v2 to ranieri. Chodzi o równowagę. Chcemy lepiej? To ściągnijmy topa na ławkę a nie amatora-sezonowca. Allegri nie jest wzięty z tyłka żeby sobie nim tak mordę wycierac. Macie jeszcze Pirlo, Sarriego, czy przede wszystkim wszystkie pomioty lat 2009-2011. Racjonalnie porównuję osiągnięcia. W tym sezonie o Pucharze Włoch możemy tylko marzyć. Liga mistrzów to przygoda. A serie a na ten moment to 8miejsce. To nie żaden oltarzyk, że stawia się jakieś granice racjonalności w porównywaniu wyników i składów trenerskich jak i kadry w czasie panowania każdego z trenerów. Trzeba ratować co się da. Czym? Jak? Nie wiem. Hype nas zawiódł nie raz. Zawodzi raz jeszcze. Pośrodki od lat, brak szacunku do Maxa, Beppe i mamy co mamy. Sarri, Pirlo i teraz Motta to poprostu nie pasuje i tyle. Czy Max pasował czy nie? Ciężko powiedzieć jak jakikolwiek inny trener z tak powaloną drużyną i chorymi sytuacjami w zarządzie by sobie poradził. Wiecznie nowe gówno-pomysły, wiecznie bitwy mentalne od czasu odejścia marotty, - 15pkt, pogba, fagioli. To jakaś masakra. I tyle.
Nie wiemy, na którym miejscu skończymy finalnie w tym roku. W poprzednim sezonie, na koniec 1-szej rundy walczyliśmy o 1-szą lokatę, a skończyliśmy cudem na 3-cim. Prześcignęliśmy Atalante, która jeszcze w czerwcu przegrała zaległy mecz z Fiorentiną. Wtedy bylibyśmy na 4-tej lokacie. Ponadto, gdyby nie przegrana również w ostatniej kolejce Bologni zrównalibyśmy się z Bologną punktowo. Nie wiem, kto wtedy byłby na 5-tym miejscu, aczkolwiek pamiętam, że do ostatniej kolejki zaciskaliśmy kciuki za kwalifikację do LM i cieszyliśmy się, że serie A ma 5 lokat do LM.
Także zaczekajmy jeszcze na rozwój wydarzeń, bo to nie jest tak, że jesteśmy na 8 miejscu, a w tamtym roku, z łatwościa zdobyliśmy 3 miejsce. Bo równie dobrze mogliśmy skończyć na miejscu 5.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 16:57

Biorąc pod uwagę rozwiązanie umowy z Danilo oraz transfery Kolo Muaniego, Renato Veigi i Alberto Costy, pensje w Juventusie rosną do poziomu z zeszłego sezonu - 75 mln netto, 121 mln brutto. [Nicolino]
Ktoś z obrońców-fanatyków Głupoliego jest w stanie mi to wytłumaczyć ? :prochno:

Obrazek
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 18:11

W czym problem? Pamiętaj że teraz bodaj 8 mln brutto to sam Flak kosztuje więcej. A on poleci po sezonie więc od razu masz 12 mln mniej. Place zostały uporządkowane. Nie ma Sandro, Wojtka i poszedł Danilo. Poleci i Flak i najwyższą pensja to będzie ta Bremera. Ten młody portugalec na prawej obronie nie zarabia nawet 1 mln. Perin i Di Gregorio razem zarabiają mniej niż sam Wojtek.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 18:22

Distant Dreamer pisze: 28 stycznia 2025, 16:57 Biorąc pod uwagę rozwiązanie umowy z Danilo oraz transfery Kolo Muaniego, Renato Veigi i Alberto Costy, pensje w Juventusie rosną do poziomu z zeszłego sezonu - 75 mln netto, 121 mln brutto. [Nicolino]
Ktoś z obrońców-fanatyków Głupoliego jest w stanie mi to wytłumaczyć ? :prochno:
Do tego tu 5 na jedno wypożyczenie tam 5 na kolejne, tu 12 za jakiegoś leszcza tam 13 za kolejnego i suma summarum Giuntoli za chwilę przebije 300 baniek wydanych. A potem gadanie, że w Turynie kasy nie ma xd Kasa jest ale nie ma kogoś kto by ją dobrze wydał.
Za chwilę przez te masę durnych deali będzie trzeba sprzedać Cambiaso a później pewnie Kenana by Giuntoli mógł dalej gotować :laugh:

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 18:32

Uwielbiam teksty tego typu - jakiś random za 12 mln a Sporting szedł po niego na pełnej za bardzo podobną kasę. Te kluby jak Sporting czy Benfica znane z tego że łowią talenty i sprzedają je za tone siana to dobrze robią ale jak nam się uda ich wyprzedzić to frajerzymy. Jasne. Dla was to z której strony by nie stanąć to z tyłu zawsze jest dupa. Wiadomo.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 61 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 18:40

AdiJuve pisze: 28 stycznia 2025, 18:22
Distant Dreamer pisze: 28 stycznia 2025, 16:57 Biorąc pod uwagę rozwiązanie umowy z Danilo oraz transfery Kolo Muaniego, Renato Veigi i Alberto Costy, pensje w Juventusie rosną do poziomu z zeszłego sezonu - 75 mln netto, 121 mln brutto. [Nicolino]
Do tego tu 5 na jedno wypożyczenie tam 5 na kolejne, tu 12 za jakiegoś leszcza tam 13 za kolejnego i suma summarum Giuntoli za chwilę przebije 300 baniek wydanych. A potem gadanie, że w Turynie kasy nie ma xd Kasa jest ale nie ma kogoś kto by ją dobrze wydał.
Za chwilę przez te masę durnych deali będzie trzeba sprzedać Cambiaso a później pewnie Kenana by Giuntoli mógł dalej gotować :laugh:
Dlatego ja w ubiegłe mercato nawet miałem taką cichą nadzieję, że Juve rzeczywiście nie ma zbyt wiele kasy w skarbcu i będzie zmuszone pozostawić na młodych wracających z wypożyczeń (Soule, Barrenechea) oraz tych, którzy już byli w składzie (Huijsen, Miretti, Facundo Gonzalez, Iling Jr) plus kupimy Thurama i jakiegoś rezerwowego napastnika, a Motta będzie miał za zadanie rozwinąć tą młodzież i przynajmniej część wprowadzić na wyższy poziom nawet kosztem sezonu przejściowego. Niestety głuptak z Neapolu dostał spore jak na warunki włoskie pieniądze i na chwilę obecną wydaje się, że praktycznie je przepalił w piecu, bo drogo kupieni Koop i Douglas Luiz są niewypałami, a i Nico Gonzalez, którego będziemy musieli obligatoryjnie wykupić latem też nie jest wart swojej ceny.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 19:00

Moim zdaniem to on nie dostał nic tylko zwyczajnie nie wydał wiele w poprzednim okienku i w zimie.

ODPOWIEDZ