Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
xemi

Juventino
Juventino
Podziekował: 29 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2024, 19:53

Polscy kibice Juve powinni wystosować oficjalną petycję do Juve aby NIE zatrudniać Kiwiora! Ależ to jest drewno.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 17 listopada 2024, 22:29

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 17 listopada 2024, 22:58

Marcin890124 pisze: 17 listopada 2024, 22:29
There’s a good feeling around Arek Milik, who is aiming to be back training with the group by mid-December. Milik’s fitness and condition will determine whether Giuntoli will go for an attacker or not during the winter mercato.
[Tuttosport]

Co źródło to opinia, tu na przykład Giunto dalej czeka na wielkiego bożka piłki :prochno:
Ocenimy czy się nadaje po pół roku braku gry ;) (nie nadawał się nigdy)

Marcin890124

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2024, 18:54

piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2024, 23:58

Nie chcę wybrzydzać odnośnie do Zirkzee. Jednak zawsze mam wątpliwości co do zawodników, którzy po krótkim okresie na bardzo dobrym poziomie, jeszcze bez ugruntowanej pozycji, zmieniają klub na inny z zupełnie też innej półki. Później, po kilku miesiącach nagle zaczynają tego żałować i szukają jakiegoś powrotu. Pod względem intelektualnym oceniam takich zawodników i ich doradców bardzo nisko. Nie trzeba być geniuszem żeby pewne rzeczy potrafić przewidzieć, a jednak taki Zirkzee czy Kiwior (plus ich otoczenie) fatalnie wybrali, nie przewidzieli. Ktoś powie, że chodziło o kasę. Jeśli tylko o to, to ja dziękuję im obydwu. Najpierw trochę pokory, stabilizacji formy, a dopiero oczekiwania.
Nie będę krytykował tych ewentualnych transferów, ale dystans wobec nich zachowam.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 61 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2024, 14:02

piterjuve pisze: 21 listopada 2024, 23:58 Nie chcę wybrzydzać odnośnie do Zirkzee. Jednak zawsze mam wątpliwości co do zawodników, którzy po krótkim okresie na bardzo dobrym poziomie, jeszcze bez ugruntowanej pozycji, zmieniają klub na inny z zupełnie też innej półki. Później, po kilku miesiącach nagle zaczynają tego żałować i szukają jakiegoś powrotu. Pod względem intelektualnym oceniam takich zawodników i ich doradców bardzo nisko. Nie trzeba być geniuszem żeby pewne rzeczy potrafić przewidzieć, a jednak taki Zirkzee czy Kiwior (plus ich otoczenie) fatalnie wybrali, nie przewidzieli. Ktoś powie, że chodziło o kasę. Jeśli tylko o to, to ja dziękuję im obydwu. Najpierw trochę pokory, stabilizacji formy, a dopiero oczekiwania.
Nie będę krytykował tych ewentualnych transferów, ale dystans wobec nich zachowam.
Mądrze napisane.

Znów trochę media i fany robią jakiegoś zbawcę z niego, a tak na serio, to nie wiadomo jak go ocenić. Widziałem występy w MU i raczej można by się nabijać z braku skuteczności, takiej ospałości i braku dynamiki.

To co mogłoby pasować Mottcie, to to , że ma zmysł do gry kombinacyjnej na małej przestrzeni i mógłby z Yildizem czy Conceicao fajne akcje tworzyć. Nawet z Thuramem jakby wbiegał z głębi pola.

Pewnie zaraz mnie tu skrzyczą, zwyzywają, ale mam wrażenie, że Motta nie ma zupełnbie pomysłu, a jak ma to jakiś 1 ... Dostał Koopa , którego mocną stroną jest bieganie od 1 do drugiego pola ranego, fizyczyność, bomby z dystansu, presowanie, a on mu karze podawać i robić, to czego nie umie.

Za napastnikiem powinien być ktoś , kto umie kierunkowo przyjmować, mieć dobra technikę, [prowadzenie, bo tam miejsca malutko. Holender powinien grać dalej od pola karnego. Może jak Nico wróci, to tam go wystawi i wtedy będzie dwóch gości do gry głową ....

Mamy piłkarzy do stałych fragmentów, za Maxa byliśmy jednymi z lepszych w Europie a teraz?

Pisałem kiedyś, że Kostic bardzo dobrze centrował ze stojącej piłki. Zobaczcie jak robi to Yildiz, Koop i innni .. Tragedia. 0 goli z rożnych i wolnych mamy? To cyrk jakiś.

Marcin890124

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2024, 11:09

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2024, 11:59

Jeśli w bilansie nie wyjdziemy na minus to jestem za.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2024, 12:29

Zasadniczo podzielam pewną ostrożność kolegów powyżej wobec Zirkzee, , ale na pewno bardziej potrzebujemy środkowego napastnika niż Luiza, bo nie dość, że w środku - w przeciwieństwie do ofensywy - przynajmniej na papierze jest spory wybór, to jeszcze sam Brazylijczyk zawodzi. Teoretycznie byłby to ruch w dobrą stronę - pozbywamy się niewypału transferowego (choć być może nieco za wcześnie) i jednocześnie poszerzamy możliwości w ataku, wywieramy jakąś presję na Vlahoviciu, dajemy mu większe możliwości odpoczynku i zabezpieczamy się na wypadek jego odejścia. Pytanie jest tylko o warunki.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 61 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2024, 13:43

B@rt pisze: 26 listopada 2024, 12:29 Zasadniczo podzielam pewną ostrożność kolegów powyżej wobec Zirkzee, , ale na pewno bardziej potrzebujemy środkowego napastnika niż Luiza, bo nie dość, że w środku - w przeciwieństwie do ofensywy - przynajmniej na papierze jest spory wybór, to jeszcze sam Brazylijczyk zawodzi. Teoretycznie byłby to ruch w dobrą stronę - pozbywamy się niewypału transferowego (choć być może nieco za wcześnie) i jednocześnie poszerzamy możliwości w ataku, wywieramy jakąś presję na Vlahoviciu, dajemy mu większe możliwości odpoczynku i zabezpieczamy się na wypadek jego odejścia. Pytanie jest tylko o warunki.
Ja nie oceniam go bardzo negatywnie, ale ma wiele mankamentów, a nie ma 19 lat. Jest wolny, nieskuteczny i mocno przeceniony ze względu na sukces Bolognii w tamtym sezonie. On w kadrze nawet nie grywa zbyt wiele, a tam napastnicy są bardzo średni i to delikatnie mówiąc.

Wymiana może i ok, ale zalecam nie robić z niego nie wiadomo kogo, bo zaraz będzie kwik ....

Może jako pomocnik Vlaho i taki podwieszony by się nadał, ale na prawdę oglądałem sporo byłej ekipy Motty i wielokrotnie mnie irytował. Ma efektowne zwody, kiwki, bramki i może w skrótach wyglądało to efektownie i stąd taka wycena. Na moje oko to realnie 20-25 mln wart.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2024, 14:15

Oldfan pisze: 26 listopada 2024, 13:43Ja nie oceniam go bardzo negatywnie, ale ma wiele mankamentów, a nie ma 19 lat. Jest wolny, nieskuteczny i mocno przeceniony (...)
Dopóki nie wspomniałeś o Bologni, byłem niemal pewien, że piszesz o Vlahoviciu. Powyższe słowa pasują idealnie.

No nic, zdaje się, że na Douglasie postawiono już krzyżyk, więc mógłby choć jakkolwiek się przydać. Jeśli byłaby szansa na wymianę na Zirkzee, to brać i liczyć, że u Motty odżyje.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2024, 14:56

Zirkzee w całej dorosłej karierze strzelił tyle bramek co dobry napadzior strzela w rok. Względem Vlaho to byłby wzrost jakości w grze, ale czy dałoby to potem więcej bramek to nie mam pewności, ale na dobrych warunkach po prostu trzeba zaryzykować, nie ma za bardzo innej opcji.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2024, 17:06

O czym wy tu debatujecie, przecież nowego napadziora nie będzie tak jak nie ma żadnych problemów bo Głupoli przykazał:
"Problem w ataku nie istnieje, bo naprawdę liczymy na powrót Milika. Musimy mu zaufać, podobnie jak Dusanowi Vlahoviciowi. Jeśli wzmocnimy się zimą, to na pozycji obrońcy niż napastnika."

Ale to trzeba być mocno chorym żeby prawić takie rzeczy, DS to powinien nauczyć się, że czasem lepiej milczeć.........

https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozn ... ego/256069

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2024, 09:36

Luiz to na razie kompletny niewypał, ale pomysł z pozbywaniem się gracza po pół roku czasu za takie pieniądze w ramach wymiany, to już skrajny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Pewnie, pozbądźmy się, weźmy Zirkzee, który ostatnio też kopie się po czole i a potem dziwmy się, że kolejny flop. Nie, dać czas Luizowi, żeby później nie żałować. Za ciężkie pieniądze były wydane żeby sobie od tak takiego zawodnika oddawać po pół roku, na innego równie wątpliwej jakości. Ale to Juve, kolejny durny ruch w tym stylu wcale mnie nie zdziwi.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2024, 09:54

Nicram_93 pisze: 27 listopada 2024, 09:36 Luiz to na razie kompletny niewypał, ale pomysł z pozbywaniem się gracza po pół roku czasu za takie pieniądze w ramach wymiany, to już skrajny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Pewnie, pozbądźmy się, weźmy Zirkzee, który ostatnio też kopie się po czole i a potem dziwmy się, że kolejny flop. Nie, dać czas Luizowi, żeby później nie żałować. Za ciężkie pieniądze były wydane żeby sobie od tak takiego zawodnika oddawać po pół roku, na innego równie wątpliwej jakości. Ale to Juve, kolejny durny ruch w tym stylu wcale mnie nie zdziwi.
Problem jest tylko taki, że póki co nic nie wskazuje na to, żeby sytuacja Luiza miała ulec poprawie. Mamy praktycznie grudzień, a Luiz nie pokazał zupełnie nic, co dawałoby jakieś nadzieje na to, że za miesiąc czy dwa stanie się ważnym elementem tej układanki. Gra tyle, co nic, a jak już wychodzi na boisko, prezentuje się bardzo słabo. Poza tym my właściwie do końca nie wiemy, dlaczego on opuszcza tyle meczów; niby nie miał żadnego urazu, ale i tak był na trybunach.

Jego sytuacja wygląda znacznie gorzej, niż Arthura, kiedy trafił do Juventusu, a wszyscy wiemy, jak skończył. I jasne, różnie jeszcze może z nim być, ale jak dla mnie jego obecna dyspozycja (chyba nie tylko fizyczna, ale też mentalna) i fakt, że podczas jego nieobecności chyba wyklarował się podstawy zestaw w środku pola, sprawiają, że należy rozważyć pozbycie się go - o ile będzie można to zrobić na w miarę korzystnych warunkach. Co do Zirkzee to wiemy, że pasuje do koncepcji Motty. Luiz chyba nie do końca.

Generalnie dla mnie jest za wcześnie, żeby podważać umiejętności piłkarskie obu graczy, ale być może po prostu obaj należą do tego typu piłkarzy, którzy błyszczą w tej jednej, konkretnej lidze...? :dontknow:

ODPOWIEDZ