Mercato (ZIMA 2023) DYSKUSJA
- Crunny
- Juventino
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ponoć już zimą mamy uderzyć po Grimaldo licząc, że Benfica będzie wolała sprzedać go za kilka mln niż stracić za darmo. Aby plan wypalił, musimy wyeliminować Benficę z LM.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Michael_M
- Juventino
- Podziękował: 105 razy
- Podziękowano: 120 razy
Tak patrzę sobie na kadrę Barcelony i bardzo rzuca się w oczy jedno - mają 5 stoperów, Pique 35 lat najstarszy, a nastepny Christensen 26 lat. Pique jest ostatni w hierarchii i już się cieszą, że jak nie zagra tam ileś % meczy to mogą go wykopać po sezonie. U nas jest oczywiście z goła odwrotnie. Im starszy tym lepiej bo doświadczenie.
Nie wiem no...jak już mamy jakąś sztamę z Realem i Barceloną to nie mogliby czasem czegoś od nich odgapić albo zwyczajnie zapytać o radę?
Nie wiem no...jak już mamy jakąś sztamę z Realem i Barceloną to nie mogliby czasem czegoś od nich odgapić albo zwyczajnie zapytać o radę?
- tom_gru
- Juventino
- Podziękował: 1 razy
- Podziękowano: 64 razy
Wszyscy narzekają na Rabiota, a on obok Paredesa jest obecnie najlepszym naszym pomocnikiemJLo pisze: ↑05 września 2022, 08:02Niby tak ale jak wyglądała nasza pomoc bez Rabiota w meczu z Fiorkką widział każdy. Zresztą obecnie gramy futbol betonowy, jednowymiarowy gdzie każdy gracz realizuje konkretne betonowe zadania.Michael_M pisze: ↑03 września 2022, 13:44Ocenianie teraz okienka nie ma większego sensu bo wiadomo kto jest na ławce trenerskiej, ale tak na sucho ... na podstawie samych nazwisk to okienko całkiem spoko. Ile na 10? Nie wiem. Grunt, że udało się sprowadzić kreatywnych graczy. Tak, wiem że 2 z nich było od razu kontuzjowanych a ten 3 ma problemy z adaptacją. Zdarza się. Po sezonie jedne z największych obciążeń budżetu odejdą i będzie szansa na wzmocnienie drużyny i zrobienie porządku z lewą obroną. Domyślam się, że sprzedamy Pellegriniego, a Cambiaso będzie pierwszym do wejścia z ławki.
Nie miałem co robić i sobie sprawdzałem kto tam u nas grał odkąd Conte był w Juve i rzucił mi się w oczy Giaccherini i patrzcie na to...
On zagrał u nas łącznie w 52 meczach grając głównie ogony i był w sumie rzucany wszędzie. Rezerwowy. 6 goli i 7 asyst i zarabiał tyle co Kaio Jorge obecnie.
Rabiot obecnie 132 mecze 6 goli i 8 asyst przy zarobkach 7 mln netto![]()
Dla porównania Conte miał w czasach gry Giaca takie tuzy w ataku jak Quag, Iaquinta, Vucinic, Matri
czy dogorywający Del Piero. To byli napastnicy na Max 10 bramek w sezonie więc te bramki rozkładały się na całą drużynę - dzięki temu tacy zawodnicy jak Marchisio, Vidal czy nawet Pepe i właśnie Giac zaliczali więcej trafień.

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- Poprostu
- Juventino
- Podziękował: 335 razy
- Podziękowano: 239 razy
Miretti nie prezentuje odpowiedniego poziomu. Nasz najlepszy pomocnik na starcie ligi. Boże, widzisz i nie grzmisz.
Fagioli, który dzięki idiotom ze sztabu ciągle ma uraz też nie prezentuje poziomu, choć nie zagrał prawie nic.
Fagioli, który dzięki idiotom ze sztabu ciągle ma uraz też nie prezentuje poziomu, choć nie zagrał prawie nic.
- tom_gru
- Juventino
Na jakiej podstawie to stwierdziłeś? jednego dobrego meczu ze Spezią?

Wystarczy przejrzeć sobie statystyki i oceny z meczów to zauważysz, że najczęściej spośród najsłabiej ocenionych zawodników są właśnie Kean, Miretti, Fagioli, McKennie i De Sciglio. Wymieniona piątka to zawodnicy do głębokiej rezerwy... niestety przez kontuzje stają się podstawowymi zawodnikami.
Wystarczyło obejrzeć ostatnie mecze z PSG i Salernitaną, w których nasza młodzież była totalnie niewidoczna.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziękowano: 47 razy
Proszę przypomnijcie mi jak się blokuje użytkowników. Jak widzę tego wyznawcę Allegrizmu to mnie mdli. Nie wiem czy on trolluje, czy rzeczywiście coś z nim nie halo.tom_gru pisze: ↑12 września 2022, 19:17Na jakiej podstawie to stwierdziłeś? jednego dobrego meczu ze Spezią?
Wystarczy przejrzeć sobie statystyki i oceny z meczów to zauważysz, że najczęściej spośród najsłabiej ocenionych zawodników są właśnie Kean, Miretti, Fagioli, McKennie i De Sciglio. Wymieniona piątka to zawodnicy do głębokiej rezerwy... niestety przez kontuzje stają się podstawowymi zawodnikami.
Wystarczyło obejrzeć ostatnie mecze z PSG i Salernitaną, w których nasza młodzież była totalnie niewidoczna.
- tom_gru
- Juventino
Zabrakło argumentów?Alexinhio-10 pisze: ↑12 września 2022, 21:09Proszę przypomnijcie mi jak się blokuje użytkowników. Jak widzę tego wyznawcę Allegrizmu to mnie mdli. Nie wiem czy on trolluje, czy rzeczywiście coś z nim nie halo.tom_gru pisze: ↑12 września 2022, 19:17Na jakiej podstawie to stwierdziłeś? jednego dobrego meczu ze Spezią?

Jak to dobrze, że tacy kibice jak Ty nie mają nic do powiedzenia, bo z ich mądrościami i filozofią byśmy szybciej wylądowali w Serie B niż zakwalifikowali do LM.
- Paya
- Juventino
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 37 razy
W sumie nie dodałem, że liczyłem tylko mecze ligowe (i jak pisałem, bez karnych).Mateys pisze: ↑04 września 2022, 17:33Dziwne, mi wychodzi gol co 126 minut dla Violi i co 153 minuty dla Juve na ten moment. Nawet jeśli policzymy pierwszy jego sezon w dorosłej drużynie Fiorentiny, to wychodzi co 144 minuty (https://www.transfermarkt.pl/du-scaron- ... ler/357498). I trochę nie rozumiem dlaczego karnych mielibyśmy nie liczyć. To może wolnych też nie policzymy?
No ale niech będzie, że różnice nie są na tyle duże, by się o to spierać. Bardziej bazowałem na tych raptem kilku spotkaniach tytanów Allegriego, które obejrzałem, a w których to Vlahovic nie strzelał i wyglądał słabo.
Dlaczego nie liczę karnych? No cóż, tu dla mnie przekonujące są argumenty analityków:
1. Gol z karnego nie wymaga szczególnych umiejętności, nie trzeba się ustawić odpowiednio, przyjąć piłki, wywalczyć miejsca do strzału itp. wystarczy być wyznaczonym do strzelania.
2. Skoro wystarczy być wyznaczonym, to o ile więcej goli strzeli wybitny karnokopacz od przeciętnego karnokopacza? Przyjmując wyssaną z palca średnią 8 pk na sezon, różnica wynosi mniej więcej jeden. Przeciętny poprawi swój wynik o 6 goli, wybitny o 7 A jak jeszcze trafi się sezon, gdzie akurat jest dużo karnych to nagle z piłkarzy jak Falcao czy Pepe robi się geniuszy.
3. A dlaczego liczę wolne? A)Z lenistwa, bo nie zawsze to widać w statystykach, zwłaszcza tych starszych. B)Bo rzuty wolne ewidentnie wymagaja umiejętności C)jest znacznie mniej goli z wolnych więc nie wpływają tak bardzo na końcowe statystyki.
- Gontar
- Juventino
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 5 razy
Oho już się zaczyna hejt na Mirettiego ? A jeszcze niedawno był zachwyty. Tak samo z Fagiolim. Miretti ma dopiero 19 lat i to jego pierwszy sezon od początku w seniorskiej piłce. Fagioli na razi dostaje jakieś marne ogony do grania więc nie wiem o co tutaj chodzi.
Fino alla Fine