Serie A 13/14 (20): JUVENTUS 4-2 Sampdoria
- pumex
- Juventino

Mecz 20 kolejki SerieA 13/14: JUVENTUS - Sampdoria
Czas:
18.01.2014 (sobota), godzina 20:45
Pozostało:

Miejsce:
Turyn - Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1946
Barwy: Niebiesko-biało-czerwono-czarne
Przydomek: Blucerchiati, Doria
Prezes: Edoardo Garrone
Dyrektor generalny: Rinaldo Sagramola
Dyrektor sportowy: Carlo Osti
Menedżer: Sinisa Mihajlović
Oficjalna strona UC Sampdoria
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 2
Remisów: 3
Przegranych: 4
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 3
Remisów: 3
Przegranych: 4
Ostatnie mecze:
(13.01.2014) – Sampdoria 3:0 Udinese (SerieA)
(09.01.2014) – Roma 1:0 Sampdoria (Coppa Italia)
(06.01.2014) – Napoli 2:0 Sampdoria (SerieA)
(22.12.2013) – Sampdoria 1:1 Parma (SerieA)
(15.12.2013) – Chievo 0:1 Sampdoria (SerieA)
Najlepszy strzelec:
Eder (9 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Eder, Nicola Pozzi (3 asysty w SerieA)

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 9
Remisów: 0
Przegranych: 0
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 8
Remisów: 1
Przegranych: 1
Ostatnie mecze:
(12.01.2014) – Cagliari 1:4 JUVENTUS (SerieA)
(05.01.2014) – JUVENTUS 3:0 Roma (SerieA)
(22.12.2013) – Atalanta 1:4 JUVENTUS (SerieA)
(18.12.2013) – JUVENTUS 3:0 Avellino (Coppa Italia)
(15.12.2013) – JUVENTUS 4:0 Sassuolo (SerieA)
Najlepszy strzelec:
Carlos Tevez (11 goli w SerieA), Arturo Vidal (8 goli w SerieA, 5 goli w Champions League)

Najlepszy asystent:
Carlos Tevez (5 asyst w SerieA), Arturo Vidal, Paul Pogba, Stephan Lichtsteiner (4 asysty w SerieA)

HISTORIA SPOTKAŃ Z SAMPDORIĄ
Przewidywane składy
Wg LGDS:
JUVENTUS
Sampdoria
Wg Tuttosport:
[zostaną uzupełnione]
mecz na żywo w TV:

Arena Sport 4 (serbia)
Arena Sport 4 HD (cro)
beIN Sports 3 (mena) / HD
BT Sport 2 / HD
bTV Action / HD
C+ Fútbol (esp) / HD
Canal 8 Sport (den)
Canal 9 (norway)
Digi Sport 1 (cze/svk)
Digi Sport 1 (rom)
Dolce Sport / HD
Fox Sports 2 HD (ned)
Futbol 1 (ukraine)
Idman TV
NTV Plus Futbol 2 / HD
OTE Sport 1 / HD
Setanta Sports Eurasia / HD
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 1 (italy) / HD
Sky Super Calcio / HD
Sport 1+ HD (germany)
Sport TV1 / HD
SportKlub (hungary)
SuperSport 2 HD (alb)
SuperSport 7 (za)
SuperSport MaXimo 2
TV4 Sport Xtra HD (swe)
BEL: Sporting HD1
BUL: Voyo Sport [online]
CYP: Cytavision Sports 1
CYP: Cytavision Sports HD
DEN: C SPORTS [online]
DEN: ViaPlay / HD
MLT: GO Sports 2 / HD
NOR: C SPORTS [online]
SLO: Sport TV1
SUI: TeleClub Sport 3 / HD
SUI: TeleClub Sport PPV / HD
SWE: C SPORTS [online]
UKR: OLL TV [online]
USA: beIN Sport
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

- January
- Juventino
Mecz zapowiada się ciekawie. Zobaczymy czy Wszołek zagra i jak sobie poradzi. Orientuje się ktoś, jak nasz rodak spisuje się w Sampdorii?
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Czeka nas, mam wrażenie, piekielnie ciężkie spotkanie. Wszystkie argumenty są po naszej stronie, ale doskonale wiemy, że z tym rywalem gra się nam cholernie ciężko, o czym świadczy choćby poprzedni sezon. Na wyjeździe nie są tak groźni, a na ich boisku zdobyliśmy 3 punkty, więc i tym razem liczę na komplet.
Dobrze, że do składu wraca wypoczęty Barzagli. Mam też nadzieję, że w nieco lepszej dyspozycji będzie kompletnie niewidoczny w ostatnim meczu Pirlo. Lichtsteiner ma dzisiaj urodziny i niech sobie, ale także nam wszystkim sprawi prezent i zaprezentuje się tak dobrze, jak w pojedynku z Cagliari. Ciekawy jestem, kto z pary Marchisio-Pogba pojawi się na boisku. W ostatnim czasie Francuz jest niezbyt produktywny i jakby pod formą. Claudio z kolei zdobył bardzo ważnego gola, który był punktem zwrotnym ostatniego pojedynku.
Mówi się, że Roma ma wyjść częściowo rezerwowym składem na spotkanie z Livorno, by być w pełni przygotowanym na mecz z nami w CI. My powinniśmy zagrać podstawą, nie myśląc póki co o wyjeździe do Rzymu. Przy dobrej grze i w Rzymie wygramy (choć ciężko będzie na pewno, i to bardzo). Scudetto to priorytet.
11 zwycięstw z rzędu do 2 wynik w historii włoskiej ekstraklasy. Pierwsze miejsce to inter Manciniego w sezonie, o którym wszyscy chcielibyśmy zapomnieć. 17 zwycięstw robiłoby wrażenie, ale w normalnych warunkach, a nie w sytuacji, gdy nas nie było, a pozostali rywale byli poważnie osłabieni...
Jako ciekawostkę podam, że jesteśmy na 2 miejscu w Europie pod względem zdobytych w lidze punktów (tuż tuż tuż za Bayernem). Za nami Barcelona, Atletico, Real, PSG... Mamy chyba z kolei największą przewagę nad drugim zespołem w tabeli.
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 5669_n.jpg
Dobrze, że do składu wraca wypoczęty Barzagli. Mam też nadzieję, że w nieco lepszej dyspozycji będzie kompletnie niewidoczny w ostatnim meczu Pirlo. Lichtsteiner ma dzisiaj urodziny i niech sobie, ale także nam wszystkim sprawi prezent i zaprezentuje się tak dobrze, jak w pojedynku z Cagliari. Ciekawy jestem, kto z pary Marchisio-Pogba pojawi się na boisku. W ostatnim czasie Francuz jest niezbyt produktywny i jakby pod formą. Claudio z kolei zdobył bardzo ważnego gola, który był punktem zwrotnym ostatniego pojedynku.
Mówi się, że Roma ma wyjść częściowo rezerwowym składem na spotkanie z Livorno, by być w pełni przygotowanym na mecz z nami w CI. My powinniśmy zagrać podstawą, nie myśląc póki co o wyjeździe do Rzymu. Przy dobrej grze i w Rzymie wygramy (choć ciężko będzie na pewno, i to bardzo). Scudetto to priorytet.
11 zwycięstw z rzędu do 2 wynik w historii włoskiej ekstraklasy. Pierwsze miejsce to inter Manciniego w sezonie, o którym wszyscy chcielibyśmy zapomnieć. 17 zwycięstw robiłoby wrażenie, ale w normalnych warunkach, a nie w sytuacji, gdy nas nie było, a pozostali rywale byli poważnie osłabieni...
Jako ciekawostkę podam, że jesteśmy na 2 miejscu w Europie pod względem zdobytych w lidze punktów (tuż tuż tuż za Bayernem). Za nami Barcelona, Atletico, Real, PSG... Mamy chyba z kolei największą przewagę nad drugim zespołem w tabeli.
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 5669_n.jpg
- Lucas87
- Juventino
No wszystkie znaki na niebie wskazują, że póki co cudów nie dokonał, ale coś tam grywa. Całe 414 minutek w Serie A i dwa pełne mecze w Copa Italia. Nikt nie mówił, że będzie łatwo.January pisze:Mecz zapowiada się ciekawie. Zobaczymy czy Wszołek zagra i jak sobie poradzi. Orientuje się ktoś, jak nasz rodak spisuje się w Sampdorii?
Natomiast przeraża mnie jak ten czas szybko leci. Ledwie była inauguracja sezonu, stresowaliśmy się wszyscy jak wypadnie Tevez w swoim ligowym debiucie. A okazało się, że uratował nam 3 pkt. Teoretycznie teraz powinno być nieco łatwiej, więc 2 albo 3 do zera. Wydaje się, że Conte nareszcie nauczył ich podchodzenia z respektem w każdym meczu, nawet ze średniakami. W tym sezonie zero straty punktów na średniakach i ogórkach. Oby tak do samego końca już

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- pablo1503
- Juventino
Na stronie głównej pojawił się news, w którym mówi się Conte dałby szanse Marchisio. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ma on zastąpić... Pirlo.
Czyżby rola Pogby była dla Antonia aż tak kluczowa, że woli zdjęć naszego jedynego rozgrywającego? Ciekawe. Chociaż patrząc na grę Claudio na pozycji registy, to myślę, że dużo nie powinniśmy stracić, bo nie sądzę, żeby Pirlo po tej kontuzji nagle zaczął grać, jak z nut.
Dziękuje panom z dołu. Pierwszy fragment zaślepił mnie i nie zwróciłem uwagi na drugą część.
Czyżby rola Pogby była dla Antonia aż tak kluczowa, że woli zdjęć naszego jedynego rozgrywającego? Ciekawe. Chociaż patrząc na grę Claudio na pozycji registy, to myślę, że dużo nie powinniśmy stracić, bo nie sądzę, żeby Pirlo po tej kontuzji nagle zaczął grać, jak z nut.
Dziękuje panom z dołu. Pierwszy fragment zaślepił mnie i nie zwróciłem uwagi na drugą część.

Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2014, 23:02 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Na tejże stronie głównej napisane jest również, że Pirlo ma po prostu odpocząć przed wyjazdowym meczem z Romą.pablo1503 pisze:Na stronie głównej pojawił się news, w którym mówi się Conte dałby szanse Marchisio. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ma on zastąpić... Pirlo.
- Brutalo
- Juventino
Moim zdaniem dalsza część newsa daje więcej do zrozumienia. We wtorek gramy z Romą w Coppa Italia, dlatego lepiej mieć wypoczętego Pirlo na to spotkanie. Ciężar gatunkowy przy 9 Coppa Italia Juve i Romy vs spotkanie z bądź co bądź Sampdorią zmusza do rotacji składem. Młodziaki mogą sobie grać co trzy dni, Mozart nie do końca...pablo1503 pisze:Na stronie głównej pojawił się news, w którym mówi się Conte dałby szanse Marchisio. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ma on zastąpić... Pirlo.
- annihilator1988
- Juventino
Marchisio bardzo fajnie prezentuje się na pozycji rozgrywającego. Swoją drogą częściej powinien decydować się na uderzenia prawą nogą, jak dawniej zwykł to robić.pablo1503 pisze:Na stronie głównej pojawił się news, w którym mówi się Conte dałby szanse Marchisio. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ma on zastąpić... Pirlo.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Wojtek
- Juventino
W lidze sytuacja bardzo dobra, wręcz wyborna. W takiej sytuacji uważam że wtorkowy mecz z Romą w Coppa Italia jest ważniejszy, więc licze na jakąś dobrą rotacje składu tak aby wygrać oba spotkania.
Z tego co wiem to właśnie trwa Puchar Narodów Afryki w której uczestniczy Ghana, dlaczego więc Asamoah nie pojechał na ten turniej? Coś mnie ominęło? ;>
Z tego co wiem to właśnie trwa Puchar Narodów Afryki w której uczestniczy Ghana, dlaczego więc Asamoah nie pojechał na ten turniej? Coś mnie ominęło? ;>
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na rotacje jednak bym nie liczył. Dzisiaj przy okazji treningu Juve pojawiały się informacje, że mamy jutro zagrać podstawą (i bardzo dobrze). Conte w trakcie konferencji prasowej wspominał o tym, że martwi się wzmocnieniami Romy i Napoli. Bardzo dobrze, że każde spotkanie traktuje tak poważnie. Rzecz jasna świetnie byłoby w końcu doszyć tę srebrną gwiazdkę, ale liga ważniejsza.Wojtek pisze:W lidze sytuacja bardzo dobra, wręcz wyborna. W takiej sytuacji uważam że wtorkowy mecz z Romą w Coppa Italia jest ważniejszy, więc licze na jakąś dobrą rotacje składu tak aby wygrać oba spotkania.
EDIT:
Najnowsze doniesienia są takie, że na ławce z podstawy ma usiąść jedynie Pirlo - w jego miejsce Marchisio.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Roma natomiast faktycznie chyba zagra trochę rezerwami, zresztą mają totalnych kelnerów. Gazzetta awizuje u nich na ławce Maicona, Pjanica, Tottiego i Florenziego. Ale o tym później.
Co do jutra, jak słusznie wspomniał mrozzi Sampa nie należy do naszych ulubionych rywali. Każda drużyna ma teraz podwójną motywację, bij mistrza oraz przerwij passe. W tamtym sezonie gdy wygrał z nami inter to myślałem, że świętują tytuł
W tym meczu nie ma miejsca na stratę pkt. Absolutnie. Roma i Napoli mają bardzo łatwych rywali, na pewno zgarną pełną pulę. Jutro musimy zatrzymać przede wszystkim Edera. Później już pójdzie.
Liczy się tylko zwycięstwo, zaczynamy MEGA ciężki terminarz dodając do tego jeszcze LE i CI, dlatego nie możemy sobie w tym meczu pozwolić wpadkę.
Fajnie jakby Tevez coś ukuł bo ostro go doganiają.
Co do jutra, jak słusznie wspomniał mrozzi Sampa nie należy do naszych ulubionych rywali. Każda drużyna ma teraz podwójną motywację, bij mistrza oraz przerwij passe. W tamtym sezonie gdy wygrał z nami inter to myślałem, że świętują tytuł

W tym meczu nie ma miejsca na stratę pkt. Absolutnie. Roma i Napoli mają bardzo łatwych rywali, na pewno zgarną pełną pulę. Jutro musimy zatrzymać przede wszystkim Edera. Później już pójdzie.
Liczy się tylko zwycięstwo, zaczynamy MEGA ciężki terminarz dodając do tego jeszcze LE i CI, dlatego nie możemy sobie w tym meczu pozwolić wpadkę.
Fajnie jakby Tevez coś ukuł bo ostro go doganiają.

- Dobry Mudżyn
- Juventino
To nie Puchar Narodow Afryki, tylko jakis inny, mudzynski tournament, na ktorym graja tylko pilkarze kopiacy pilke tylko na tym kontynencie. Dlatego nie uswiadczymy na nim Essienów, Drógb i innych Awesomehów.Wojtek pisze:W lidze sytuacja bardzo dobra, wręcz wyborna. W takiej sytuacji uważam że wtorkowy mecz z Romą w Coppa Italia jest ważniejszy, więc licze na jakąś dobrą rotacje składu tak aby wygrać oba spotkania.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Dzium
- Juventino
Dobrze by było podtrzymać serie 3+ bramek w meczu, ale z Sampdorią zawsze gra się nam trudno, więc z wyniku 1-0 będę zadowolony.
Mam nadzieje, że Pogba w końcu pokaże swój talent, bo ostatnio gra strasznie irytująco.
@pumex
mecz będzie pokazywany również na Canal + Sport HD
Mam nadzieje, że Pogba w końcu pokaże swój talent, bo ostatnio gra strasznie irytująco.
@pumex
mecz będzie pokazywany również na Canal + Sport HD
- January
- Juventino
Np. LlorenteDragon pisze:Fajnie jakby Tevez coś ukuł bo ostro go doganiają.
Swoją drogą coś czuję, że Llorente jeszcze przegoni Teveza w klasyfikacji strzelców.
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala