Serie A 13/14 (17): Atalanta 1-4 JUVENTUS
- pumex
- Juventino

Mecz 17 kolejki SerieA 13/14: Atalanta - JUVENTUS
Czas:
22.12.2013 (niedziela), godzina 15:00
Pozostało:

Miejsce:
Bergamo - Stadio Atletti Azzurri d’Italia (26 500)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1907
Barwy: Czarno-niebieskie
Przydomek: La Dea
Prezes: Antonio Percassi
Dyrektor generalny: Roberto Spagnolo
Dyrektor techniczny: Pierpaolo Marino
Menedżer: Stefano Colantuono
Oficjalna strona Atalanta BC
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 4
Remisów: 2
Przegranych: 1
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 1
Remisów: 1
Przegranych: 7
Ostatnie mecze:
(15.12.2013) – Genoa 1:1 Atalanta (SerieA)
(08.12.2013) – Hellas Verona 2:0 Atalanta (SerieA)
(04.12.2013) – Atalanta 2:0 Sassuolo (Coppa Italia)
(01.12.2013) – Atalanta 1:1 Roma (SerieA)
(24.11.2013) – Sassuolo 2:0 Atalanta (SerieA)
Najlepszy strzelec:
German Denis (6 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Luca Cigarini (6 asyst w SerieA)

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 6
Remisów: 1
Przegranych: 1
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 8
Remisów: 0
Przegranych: 0
Ostatnie mecze:
(18.12.2013) – JUVENTUS 3:0 Avellino (Coppa Italia)
(15.12.2013) – JUVENTUS 4:0 Sassuolo (SerieA)
(10.12.2013) – Galatasaray 1:0 JUVENTUS (Champions League)
(06.12.2013) – Bologna 0:2 JUVENTUS (SerieA)
(01.12.2013) – JUVENTUS 1:0 Udinese (SerieA)
Najlepszy strzelec:
Carlos Tevez (10 goli w SerieA), Arturo Vidal (6 goli w SerieA, 5 goli w Champions League)

Najlepszy asystent:
Arturo Vidal, Paul Pogba, Carlos Tevez (4 asysty w SerieA)

HISTORIA SPOTKAŃ Z ATALANTĄ
Przewidywane składy
Wg LGDS:
JUVENTUS
Atalanta
Wg Tuttosport:

mecz na żywo w TV:

5 LIVE (israel) / HD
Al Jazeera Sport +7 / HD3
Arena Sport 4 (serbia)
Arena Sport 4 HD (cro)
beIN Sport 2 / HD
BT Sport 2 / HD
bTV Action / HD
C+ Deportes 2 HD
Canal 8 Sport (den)
Digi Sport 1 (rom)
Digi Sport 2 (svk)
Futbol 1 (ukraine)
NTV Plus Futbol / HD
Setanta Sports Eurasia / HD
Sky Calcio
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 1 (italy) / HD
Sport TV Live / HD
SportKlub (hungary)
Sportmanía
SuperSport 1 HD (alb)
SuperSport 5 (za)
TV4 Sport Xtra HD (swe)
BUL: Voyo Sport [online]
DEN: C SPORTS [online]
ITA: Premium Calcio 1
ITA: Premium Calcio HD
MLT: GO Sports 1 / HD
NOR: C SPORTS [online]
SLO: Sport TV1
SUI: TeleClub Sport 2 / HD
SUI: TeleClub Sport PPV / HD
SWE: C SPORTS [online]
UKR: OLL TV [online]
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

- Wojtek
- Juventino
Trzeba wygrać i utrzymać przewagę bo Roma pewnie pokona Catanię;)
Rok temu przed świętami była niezła jazda, 3:1 z Cagliari z czego dwie bramki w doliczonym czasie;D Oby teraz było spokojniej
Oczekuję najmocniejszego składu, niema co się oszczędzac przed przerwą a zwycięstwo trzeba ugrać.
Co do Teveza to nie napalałbym się na króla strzelca, fajnie że strzelił ostatnio hat-tricka ale takich meczy pewnie nie będzie miał dużo. Nie strzela regularnie, a to podstawa by zostać królem strzelców;)
Stawiam 0:2 dla Juve i spokoje święta
FORZA JUVE!!
Rok temu przed świętami była niezła jazda, 3:1 z Cagliari z czego dwie bramki w doliczonym czasie;D Oby teraz było spokojniej

Oczekuję najmocniejszego składu, niema co się oszczędzac przed przerwą a zwycięstwo trzeba ugrać.
Co do Teveza to nie napalałbym się na króla strzelca, fajnie że strzelił ostatnio hat-tricka ale takich meczy pewnie nie będzie miał dużo. Nie strzela regularnie, a to podstawa by zostać królem strzelców;)
Stawiam 0:2 dla Juve i spokoje święta

FORZA JUVE!!
- Lucas87
- Juventino
BonaventuraArdjan pisze: Radzę też dobrze przyglądać się grze Atalanty, bo w styczniu któryś z ich graczy zawita do Turynu.

No ciekawe czy Pogba tym razem będzie miał znów pod górkę

Nauczyliśmy się wygrywac z ogórkami, więc jeśli tym razem również - ich nie zlekceważymy, będzie zwycięstwo

Tak, niech Tevez coś strzeli i ma rekord już na półmetku :!: (wiadomo o co kaman)
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- grande amore
- Juventino
Dla mnie to nawet i Gigi moglby strzelic, byleby po tym spotkaniu 3 punkty byly nasze 

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
2:0 bedzie jak zwykle.
Roma nie wygra z Catania. Bedzie remis.
Roma nie wygra z Catania. Bedzie remis.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja się na Romie nie koncentruję, a na poczynaniach naszych. Reszta mnie nie interesuje, bo swój los mamy w swoich rękach.
Fajnie byłoby zakończyć rok z przytupem i ograć Atalantę. Podstawowi gracze są wypoczęci, więc przy odpowiednim nastawieniu powinno być dobrze.
Czy mi się wydaje, czy po ewentualnych zwycięstwach nad Atalantą oraz Romą wyrównalibyśmy rekord rzymian z początku sezonu pod względem ilości zwycięstw z rzędu? Łatwo nie będzie, ale... Warto spróbować.
To prawdopodobnie ostatni mecz bez Pirlo w składzie.
Fajnie byłoby zakończyć rok z przytupem i ograć Atalantę. Podstawowi gracze są wypoczęci, więc przy odpowiednim nastawieniu powinno być dobrze.
Czy mi się wydaje, czy po ewentualnych zwycięstwach nad Atalantą oraz Romą wyrównalibyśmy rekord rzymian z początku sezonu pod względem ilości zwycięstw z rzędu? Łatwo nie będzie, ale... Warto spróbować.
To prawdopodobnie ostatni mecz bez Pirlo w składzie.
- zahor
- Juventino
To był rekord zwycięstw na otwarcie sezonu. Do rekordowej liczby wygranych spotkań pod rząd w Serie A brakuje jeszcze sporo, bo ośmiu zwycięstw, jeżeli się nie mylę.mrozzi pisze: Czy mi się wydaje, czy po ewentualnych zwycięstwach nad Atalantą oraz Romą wyrównalibyśmy rekord rzymian z początku sezonu pod względem ilości zwycięstw z rzędu?
No w takim sensie to się zgadza, tylko że samo w sobie wygraniu kolejnych 10 spotkań w Serie A nie jest nie wiadomo jak wiekopomnym wydarzeniem. Tamta seria była niezwykła z tego powodu, że było to najlepsze otwarcie w historii rozgrywek. Jak chcemy dokonać czegoś równie spektakularnego, to musimy wygrać kolejnych 9 (?) spotkań i ustanowić nowy rekord Serie A.sebinho86 pisze: Chodzi o rekord Rzymian z tego sezonu wiec tu sie zgadza.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2013, 18:55 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamex22
- Juventino
Pamiętacie w tamtym roku, jak się okazało, że zdobyliśmy najwięcej punktów w roku kalendarzowym w historii? Jak jest w tym roku? Lepiej czy gorzej (końcówka poprzedniego sezonu, już po zapewnieniu Scudetto).
Co do meczu, to wiadomo. Czekamy na 3 pkt i pewne zwycięstwo, najlepiej na 0 z tyłu, bo wiadomo... Gigi idzie na rekord
Co do meczu, to wiadomo. Czekamy na 3 pkt i pewne zwycięstwo, najlepiej na 0 z tyłu, bo wiadomo... Gigi idzie na rekord

- pumex
- Juventino
Ja ciekawy jestem atmosfery na trybunach, bo o ile dobrze pamiętam, gdy ostatnio gościliśmy w Bergamo to mecz musiał być przerwany a fanów musiał uspokajać sam Conte.
Atalanta to nie są jakieś tam lamusy, więc łatwo nie będzie. Wymagam od naszych odpowiedniego nastawienia, a nie szwagrowego grilla wieńczącego rok.
Atalanta to nie są jakieś tam lamusy, więc łatwo nie będzie. Wymagam od naszych odpowiedniego nastawienia, a nie szwagrowego grilla wieńczącego rok.

- Skibil
- Redaktor
W 2012 93 pkt. w 39 meczachKamex22 pisze:Pamiętacie w tamtym roku, jak się okazało, że zdobyliśmy najwięcej punktów w roku kalendarzowym w historii? Jak jest w tym roku? Lepiej czy gorzej (końcówka poprzedniego sezonu, już po zapewnieniu Scudetto).
W 2013 (zakładając wygraną w Bergamo) 86 pkt. w 36 spotkaniach.
Mam nadzieję, że nic nie pomieszałem w odczytywaniu tabelek

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Atalanta to zespół własnego boiska, niemniej jednak są tereny, które nam leżą i Bergamo do takich należy. Od powrotu do Serie A ,golimy' ich za każdym razem (5 spotkań), nawet w połowie rezerwowym składem w poprzednim sezonie.
Do dyspozycji cała, wypoczęta kadra oprócz Pirlo. Muszą nam zrobić ten prezent na Święta i wygrać. Romie należy dopisać już 3 pkt. także istotnym jest aby przed bezpośrednim pojedynkiem z rzymianami zachować różnicę 5 pkt. To da nam dodatkowy komfort.
Mam nadzieję na bezstresowy mecz. Jak podejdziemy do pojedynku na 100% to jestem spokojny.
Należy wspomnieć, że mamy piękną passę, niech trwa jak najdłużej, to samo z rekordem Buffona.
Vidal nie może dostać żółtej kartki, na romę wraca Pirlo i jedziemy z nimi pełnym składem.
Do dyspozycji cała, wypoczęta kadra oprócz Pirlo. Muszą nam zrobić ten prezent na Święta i wygrać. Romie należy dopisać już 3 pkt. także istotnym jest aby przed bezpośrednim pojedynkiem z rzymianami zachować różnicę 5 pkt. To da nam dodatkowy komfort.
Mam nadzieję na bezstresowy mecz. Jak podejdziemy do pojedynku na 100% to jestem spokojny.
Należy wspomnieć, że mamy piękną passę, niech trwa jak najdłużej, to samo z rekordem Buffona.
Vidal nie może dostać żółtej kartki, na romę wraca Pirlo i jedziemy z nimi pełnym składem.

- annihilator1988
- Juventino
Tudzież Cigarini.Lucas87 pisze:BonaventuraArdjan pisze: Radzę też dobrze przyglądać się grze Atalanty, bo w styczniu któryś z ich graczy zawita do Turynu.![]()
Pomoc Romy: Pjanic, Florenzi, Marquinho, Bradley, Taddei, Ricci, Mazzitelli, czyli istnieje niewielka szansa, że Catania urwie 1 pkt Rzymianom. Chciałbym zobaczyć Marchisio na pozycji rozgrywającego, bo wyglądał dobrze szukając gry.Wojtek pisze:Trzeba wygrać i utrzymać przewagę bo Roma pewnie pokona Catanię;)
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG