Serie A (35): JUVENTUS 5-2 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 15:27

Mecz 35 kolejki Serie A: Juventus - Lazio (27.04.08 r., 15:00)

Sytuacja w tabeli:

3. Juventus
...
12. Lazio

O przeciwniku:

Obrazek

Pełna nazwa: Società Sportiva Lazio SpA
Przydomek: Biancocelesti, Aquilotti
Barwy: biało-błękitne
Data założenia: 1900
Stadion: Stadio Olimpico
Liczba miejsc: 82 656
Prezes: Claudio Lotito
Trener: Delio Rossi

Ostatnich pięć spotkań ligowych:

Calcio Catania 1:0 SS Lazio
SS Lazio 1:1 AC Siena
Parma FC 2:2 SS Lazio
SS Lazio 1:1 Internazionale FC
ACF Fiorentina 1:0 SS Lazio

Najlepszy strzelec drużyny

Goran Pandev, Tomasso Rocchi - 12 goli

Przewidywane składy:

Juventus
Lazio

Mecz w TV:

wkrotce....

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 15:36

Juve jest na fali, Lazio gra jeden z najslabszych sezonow - licze na spokojna wygrana, zwlaszcza, ze zawodnicy sa zmotywowani aby dogonic Rome no i gramy takze u siebie. Mam nadzieje, ze Alex cos ustrzeli, no i Treze :D Dwoch zawodnikow Juve na szczycie klasyfikacji strzelcow to bylo by cos :D Watpie czy C+ pusci mecz na zywo, na razie napisali cos takiego: ,,01:15 Piłka nożna Liga włoska: Mecz Juventus Turyn - Lazio Rzym " :evil:

losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 15:37

Straszmy Rome zwyciezajac z Lazio :-D . Roma ostatnio gra tragicznie, wiec jak bedziemy wygrywac nasze mecze a Roma sie potknie 2 razy, to zagramy w lidze mistrzow bez kwalifikacji :dance: .

Gramy u siebie, jestesmy na fali, wiec mam nadzieje, ze wygramy.

Forza JUVE :!:

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 16:22

lazio gra slabiutko tj druzyna ktora bez problemu powinna zajmowac miejsce gwarantujace puefa, a o tym moga zapomniec w tym sezonie. trzeba zagrac swoje jak w kazdym meczu ostatnio idzie nam fenomenalnie ale oby tak do konca.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 16:31

Sapo_JuveFan pisze: Watpie czy C+ pusci mecz na zywo, na razie napisali cos takiego: ,,01:15 Piłka nożna Liga włoska: Mecz Juventus Turyn - Lazio Rzym " :evil:
moze puszczą na c+ sport 2 bo tam o tej godzinie na stan teraźniejszy nie ma nic w sensie ze jeszcze moze nie uaktualnili, przynajmniej mam taką nadzieję :pray:
a jak juz jesteśmy przy uaktualnianiu to czy wszystkie pozostałe mecze do końca sezonu serie A (w tym najblizsza kolejka) odbywają się w jednym dniu i o tych samych godzinach czyli zawsze o 15 czy ktoś na JP jeszcze nie uaktualnił poprostu :?:

co do meczu to nie widzę innego rozwiązania jak 3 pkt, wynik z tamtej rundy mile widziany, ewentualnie moze być wyzszy i najlepiej do 0 :-D Lazio juz o nic w tym sezonie nie walczy i rozpędzone Juve nie powinno dać im szans na wywiezienie choćby 1 punktu

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 16:32

Lazio ostatni mecz wygrało w 29 kolejce z roma. Później mieli 3 remisy i dwie porażki. Punkty tracili z dobrymi jak i trochę gorszymi przeciwnikami. Jak widać nie są w formie. Patrząc na to, powinniśmy ten mecz wygrać spokojnie ze 3-0, jednak ja uważam, że wcale tak łatwo nie pójdzie.
Rzymianie na pewno się zmobilizują na taki mecz i będą chcieli w końcu coś wygrać. My jeśli chcemy jeszcze walczyć o 2 miejsce, to musimy mecz ten wygrać. Jeśli chcemy spokojnie utrzymać 3 miejsce to nie ma takiej potrzeby. Wystarczy nam remis. Ja jednak wolałbym żeby nasi powalczyli o tą drugą lokatę, ponieważ lepiej grać od razu w LM niż w kwalifikacjach. Chciałbym tak jak pewnie Wy wszyscy 3 pkt. w tym spotkaniu. Wiem, że to łatwe zadanie nie jest, ale możliwe. Lazio to solidny zespół słabo radzący sobie jak do tej pory w tym sezonie. Łatwo się nie dadzą, ale my też jesteśmy mocni i mam nadzieje że im damy radę. Wystarczy skromne 1-0...
FORZA JUVE

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Gość

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 16:36

Juventus gra ostatnie 2 mecze gra bardzo pewnie , szybko strzela gola , kontroluje spokojnie grę i wykorzystuje kolejne nadarzające sie sytuacje . Za to Lazio mimo teoretycznie silnego składu gra bardzo przeciętnie , gubiąc punkty ze "słabszymi na papierze" zespołami . Na dodatek nie zagrają Dabo i Zauri. Wydaje mi sie ze powinny być kolejne 3 pkt. bo Juventus , przy średniej postawie romy w ostatniej kolejce , ma jeszcze szanse na 2 miejsce w serie A .
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2008, 17:20 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

NoWaCzEk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 17:06

Witam. Moim zdaniem Juventus wygra bardzo pewnie :-D i rozpocznie szaloną pogoń za Romą...;] Gdyby sie udało wskoczyć na 2 pozycje to byłoby kapitalnym osiągnieściem:) Co do samego meczu to myśle , że bedzie 3:1 :twisted: Chciałbym przypomnieć ze w ostatniej kolejce Lazio grało z Catanią na wyjeździe i przegrali 1:0 po golu Spinesiego z rzutu karnego. Niewątpliwie do sukcesu Catanii przyczynili sie Dabo i Zauri, którzy dostali po czerwonej kartce :P Dabo jest świetnym piłkarzem i myśle, że bardzo dobrze że nie zagra przeciwko Nam. Te 4 ostatnie kolejki bedą niezwykle ciekawe. Inter ma mistrza, to juz pewne, ale Juventus spokojnie może powalczyć o 2 miejsce(premiowane bezpośrednim awansem do Ligii Mistrzów):) Oby to wszystko sie sprawdziło!! FORZA JUVE!!!!!!!!

NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA!
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 18:03

darek pisze:Lazio ostatni mecz wygrało w 29 kolejce z roma. Później mieli 3 remisy i dwie porażki. Punkty tracili z dobrymi jak i trochę gorszymi przeciwnikami. Jak widać nie są w formie. Patrząc na to, powinniśmy ten mecz wygrać spokojnie ze 3-0, jednak ja uważam, że wcale tak łatwo nie pójdzie.
Rzymianie na pewno się zmobilizują na taki mecz i będą chcieli w końcu coś wygrać. My jeśli chcemy jeszcze walczyć o 2 miejsce, to musimy mecz ten wygrać. Jeśli chcemy spokojnie utrzymać 3 miejsce to nie ma takiej potrzeby. Wystarczy nam remis. Ja jednak wolałbym żeby nasi powalczyli o tą drugą lokatę, ponieważ lepiej grać od razu w LM niż w kwalifikacjach. Chciałbym tak jak pewnie Wy wszyscy 3 pkt. w tym spotkaniu. Wiem, że to łatwe zadanie nie jest, ale możliwe. Lazio to solidny zespół słabo radzący sobie jak do tej pory w tym sezonie. Łatwo się nie dadzą, ale my też jesteśmy mocni i mam nadzieje że im damy radę. Wystarczy skromne 1-0...
FORZA JUVE

Popieram Cie Darek, mimo ze Lazio dawno nie wygrało, ale pewnie beda chcieli sie odgryzc, a takze nie mozemy ich lekcewazyc mimo ze teraz graja juz o pietruche. Z kolei niech Juventus kroczy obraną dobrą drogą zwycięstw:). Mecz z Lazio jest dla mnie ostatnim waznym prestiżowym meczem, takim jak z Romą, Interem i Milanem. Niech Juve pokona druga druzyne z Rzymu, 2 mediolańskie ekipy sa "nasze" :-D .

nerinka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 18:14

Mecz nie musi należeć do łatwych, ważne żeby był wygrany.
A Canal + Sport2 pokazuje go 15.00 :-D

Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 19:16

,, 14:55 Piłka nożna Liga włoska: Mecz Juventus Turyn - Lazio Rzym" no to maja szczescie - juz mi zbrzydlo ogladanie meczy Juve po 23 :D

juvepavel11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 21:17

miejmy że zwycięska passa Juve po tym spoktaniu nadal będzie trwała
Stawiam 4:1 Do JUVE!!!

:ball: Trezeguet
:ball: Del Piero
:ball: Trezeguet
:ball: Del Piero
:ball: Pandev

Mam nadzieje ze Del Piero I trezeguet po tym meczu będą na 1 i 2 miejscu w tabeli strzelców

FORZA GRANDE JUVE !!!!!!!!!

FORZA GRANDE JUVE
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 21:30

Moim zdaniem wynik jest sprawą otwartą, ponieważ wszystko się może zdarzyć. jednak w głębi serca stawiam 3:1 dla Juve oczywista !!

Cocostar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2008, 12:15

Juve jest w bardzo dobrej formie i teraz to trzeba utrzymać.|Lazio gra bardzo słabo w tym sezonie (nie licząc kilku meczy) Rzymianie to jednak zawsze groźna drożyna i trzeba będzie uważać. Nasi zawodnicy muszą odpowiednio nastawić się do tego meczu i nie myśleć o ostatnich wygranych meczach.
Jeżeli zawodnicy Juve będą odpowiednio skoncentrowani to o wynik mozemy być spokojni.

Mam nadzieję , że Alex jak i Treze zdobędą jakieś bramki w tym meczu.

Mój typ: JUVENTUS vs Lazio 3-0

olecki1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2008, 13:01

Tabela wygląda jak wygląda, więc mecz trzeba zagrać na luzie. Jeżeli jednak chcemy jeszcze dgonić Romę, a na pewno tak jest, to poprostu chłopaki muszą wygrać i tyle. Obstawiam 2:0 dla Juventusu.

Obrazek
Zablokowany