Serie B (40): JUVENTUS 2-0 Mantova || Juve wygrywa Serie B !
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
40. kolejka Serie B
Juventus - Mantova
2007-05-26 (sobota), godzina 16:00
Associazione Calcio Mantova:
Przydomek: Virgiliani, ACM
Data założenia: 1903
Prezes: Fabrizio Lori
Trener: Domenico Di Carlo
http://www.acmantova.it/
Tabela Serie B:
P Drużyna M Z R P Bramki +/- Pkt
1. Juventus FC 39 27 10 2 79 : 26 53 82
5. AC Mantova 39 14 19 6 45 : 32 13 61
Stadion:
Nazwa: Stadio Olimpico di Torino
Data otwarcia: 1933
Miasto: Turyn
Pojemność: 27168
Sędzia:
Andrea Romeo z Werony
Kadra La Vecchia Signora:
1 Buffon
2 Birindelli
3 Chiellini
6 Zanetti
9 Bożinow
10 Del Piero
11 Nedved
12 Mirante
14 Balzaretti
15 Marchisio
17 Trezeguet
18 Boumsong
20 Palladino
25 Zalayeta
27 Zebina
29 De Ceglie
30 Legrottaglie
32 Marchionni
43 Giovinco
Mecz 2006/2007:
Mantova - Juventus 1:0
53' Bernacci
http://www.juvepoland.com/news.php?id=7118
Ostatnie mecze - Juventus Turyn:
Frosinone Calcio - Juventus FC 0:2
AC Cesena - Juventus FC 2:2
Juventus FC - FC Bologna 3:1
AC Arezzo - Juventus FC 1:5
Ostatnie mecze - AC Mantova:
UC Albinoleffe - AC Mantova 2:1
AC Mantova - Treviso FBC 0 : 0
AC Mantova - Napoli SSC 1:0
FC Modena - AC Mantova 2:2
AC Mantova - Hellas Verona FC 0:2
Retransmisje
Polsat Sport Extra, 26 maj, godzina 22
Polsat Sport Extra, 27 maj, godzina 14
Relacja na JuvePoland
Cięzki mecz przed piłkarzami Juve... Mantova, jak pamiętamy, wygrała z nami w styczniu, a teraz ma dodatkową mobilizację, bo pomimo tego, że są już blisko Serie A to pewności, że tam się znajdą jeszcze 100% nie mają. Ja jednak licze, jak zawsze na wygraną i kolejne 3 pkt. Ciekawe w jakim składzie wystąpią podopieczni Deschampa :-D
Juventus - Mantova
2007-05-26 (sobota), godzina 16:00
Associazione Calcio Mantova:
Przydomek: Virgiliani, ACM
Data założenia: 1903
Prezes: Fabrizio Lori
Trener: Domenico Di Carlo
http://www.acmantova.it/
Tabela Serie B:
P Drużyna M Z R P Bramki +/- Pkt
1. Juventus FC 39 27 10 2 79 : 26 53 82
5. AC Mantova 39 14 19 6 45 : 32 13 61
Stadion:
Nazwa: Stadio Olimpico di Torino
Data otwarcia: 1933
Miasto: Turyn
Pojemność: 27168
Sędzia:
Andrea Romeo z Werony
Kadra La Vecchia Signora:
1 Buffon
2 Birindelli
3 Chiellini
6 Zanetti
9 Bożinow
10 Del Piero
11 Nedved
12 Mirante
14 Balzaretti
15 Marchisio
17 Trezeguet
18 Boumsong
20 Palladino
25 Zalayeta
27 Zebina
29 De Ceglie
30 Legrottaglie
32 Marchionni
43 Giovinco
Mecz 2006/2007:
Mantova - Juventus 1:0
53' Bernacci
http://www.juvepoland.com/news.php?id=7118
Ostatnie mecze - Juventus Turyn:
Frosinone Calcio - Juventus FC 0:2
AC Cesena - Juventus FC 2:2
Juventus FC - FC Bologna 3:1
AC Arezzo - Juventus FC 1:5
Ostatnie mecze - AC Mantova:
UC Albinoleffe - AC Mantova 2:1
AC Mantova - Treviso FBC 0 : 0
AC Mantova - Napoli SSC 1:0
FC Modena - AC Mantova 2:2
AC Mantova - Hellas Verona FC 0:2
Retransmisje
Polsat Sport Extra, 26 maj, godzina 22
Polsat Sport Extra, 27 maj, godzina 14
Relacja na JuvePoland
Cięzki mecz przed piłkarzami Juve... Mantova, jak pamiętamy, wygrała z nami w styczniu, a teraz ma dodatkową mobilizację, bo pomimo tego, że są już blisko Serie A to pewności, że tam się znajdą jeszcze 100% nie mają. Ja jednak licze, jak zawsze na wygraną i kolejne 3 pkt. Ciekawe w jakim składzie wystąpią podopieczni Deschampa :-D
- JUVENTINO-666
- Juventino
W pierwszym meczu ponieśliśmy porażke, dlatego myśle, że teraz nasi pupile się zmobilizują mimo pewnego awansu i dokopią przeciwnikowi!!
Miotamy się w granicach życia jak dusza, która nie może wyzwolić się od ciała. Miotamy słowami - naszą jedyną bronią. Koktajle Mołotowa mogą palić tylko policyjne samochody, myśli mogą zwalać z piedestałów...
- Mrówa
- Juventino
Ja liczę że DD da zagrać od początku kilku zawodnikom którzy w tym sezonie grali mało. Chciałbym zobaczyć w wyjściowym składzie De Ceglie, Giovinco oraz Mirante. :-D Na zwycięstwo się specjalnie nie napalam, bo remis nam starczy do awansu z 1 miejsca.

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A ja się właśnie napalam na zwycięstwo. Powinniśmy pięknie przypieczętować powrót do Serie A. Najlepiej jakimś hat-trickiem Trezeguet [dream].
Juve powinno ucieszyć swych kibiców na Stadio Olimpicco 3 pkt., było by mi naprawdę żal DD i graczy, jeśli odwalili by jakiś remis
Jestem za wprowadzeniem Giovinco.
Chciałbym żeby coś pokazał Palladino - troszkę ucichł...
Stawiam na 2:0, 3:0 dla nas.
FORZA BIANCONERI
PS. Mój post wygląda troszkę jak list do św. Mikołaja, ale to myśl, że niedługo zaczniemy ogrywać inter w 1 lidze przyprawia mnie o takie teksty
A ogólnie to za gorąco, troszkę baniak mi już paruje...
Juve powinno ucieszyć swych kibiców na Stadio Olimpicco 3 pkt., było by mi naprawdę żal DD i graczy, jeśli odwalili by jakiś remis

Jestem za wprowadzeniem Giovinco.
Chciałbym żeby coś pokazał Palladino - troszkę ucichł...
Stawiam na 2:0, 3:0 dla nas.
FORZA BIANCONERI
PS. Mój post wygląda troszkę jak list do św. Mikołaja, ale to myśl, że niedługo zaczniemy ogrywać inter w 1 lidze przyprawia mnie o takie teksty
A ogólnie to za gorąco, troszkę baniak mi już paruje...
- Dominik10
- Juventino
[quote="mateelv"]A ja się właśnie napalam na zwycięstwo. Powinniśmy pięknie przypieczętować powrót do Serie A. Najlepiej jakimś hat-trickiem Trezeguet [dream].
Mamy awans w kieszeni wiec nie za bardzo wierze w jakis hat-trick. Ale moze kto wie. Ten mecz na pewno bedzie bardzo trudny ale powinnismy sobie poradzic. Stawiam na 1:0 dla nas.
Mamy awans w kieszeni wiec nie za bardzo wierze w jakis hat-trick. Ale moze kto wie. Ten mecz na pewno bedzie bardzo trudny ale powinnismy sobie poradzic. Stawiam na 1:0 dla nas.
- mesju
- Qualità Juventino
A ja chciałbym, aby w jednym z trzech ostatnich spotkań spełniło się moje tyci-marzenie: zobaczyć Palladino i Bojinova razem w ataku :-D
Zwycięstwo? Nic innego się dla mnie nie liczy, jakimkolwiek składem byśmy nie wyszli
Zwycięstwo? Nic innego się dla mnie nie liczy, jakimkolwiek składem byśmy nie wyszli

- darek
- Juventino
Zaczęli z nami to teraz dostaną baty. Będzie ciężko ale powinniśmy wygrać. Chciałbym żeby DD przetestował jakichś młodych chłopaków. Oczywiście nie cały skład ale tak 3-4 młodych. W serie A na pewno nie pograją a teraz kiedy jest szansa to powinni ją wykorzystać.Szymek pisze:Tak się składa, że chłopaki z Mantui muszą dostać porządne lanie, za to, co wydarzyło się 13 stycznia, w 18 kolejce Serie B.
- Fifarulez
- Juventino
Mantova od dwóch meczy nie potrafi pokonać rywala (ostatnio porażka), my natomiast ostatni raz przegraliśmy 10.03.2007r. z Brescią Calcio (3-1). Obliczyłem Nasze dni bez porażki-76( 10.03-25.05). W dniu meczu będzie 77 ( dla przesądnych- 7 to szczęśliwa liczba, a my mamy je aż dwie :-D ). Ja myślę, że Mantova będzie dla NAs trudnym przeciwnikiem... DD powinien wystawić młodych zawodników i dać im trochę pograć, przecież i tak już nie mamy nic do stracenia, bo co to dla Nas w trzech meczach zdobyć jeden punkt? Myślę, że po wyrównanej grze zwyciężymy tam mniej- więcej 3-1 

- mpolek
- Qualità Juventino
Ja bym preferował, żeby DD jeszcze w tym meczu wypuscił na boikso najsilniejszy skład z dwóch powodów: po pierwsze brakuje nam tylko jeden punkt, żeby zapewnić sobie 1 miejsce w tabeli, a po drugie musimy się zrewanżować za porażkę. Jak wygramy to młodziki mają jeszcze dwa ostatnie mecze do dyspozycji. Typuję 2-0.
- Reg
- Juventino
- Fifarulez
- Juventino
No i panowie awans z pierwszego miejsca. Już nikt Nam tego nie odbierze. Ładna brameczka Nedveda :-D ... Czego chcieć więcej? Oby tylko w przyszłym sezonie powodziło Nam się w Serie A. 
No, mpolek, typ idealnyTypuję 2-0.

- TomiQ
- Juventino
wygrywamy Serie B
A co co meczu bramka Nedveda MALINA!!!! Spokuj opanowanie, technika i doswiadczenie wyszło w tej akcji!! PIEKNA BRAMKA!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!