Serie B (26): JUVENTUS 4-0 Piacenza

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 13:01

Do czego to doszło, żebym to ja musiał temat o meczu zakładać.

Gramy z piątą drużyną w tabeli, z którą już wielokrotnie w Serie A się spotykaliśmy. Jako, że nazywamy się Juventus i jesteśmy o dwie klasy lepsi od każdej innej drużyny Serie B nie może być innego rozstrzygnięcia jak tylko nasze zwycięstwo.

Dziś wkońcu będę mógł obejrzeć mecz na żywo :] Uradowany jestem ogromnie i już się nie mogę doczekać.
W związku z tym ciekaw jestem jednego. Który baran będzie dziś na PS mecz komentował i jakimi to faktami z moggiopoli będzie nas obsypywał :doh: Tego niestety napewno nie unikniemy :whistle:

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 13:14

Heh, a już prawie sam bym temat założył :wink: Po prostu wkleję to co napisałem.
==========================================
Obrazek
Pełna nazwa: Piacenza Football Club
Przydomek: Biancorossi , Papaveri
Data założenia: 1919
Stadion: Stadio Leonardo Garilli
Liczba miejsc: 21 608
Prezes: Fabrizio Garilli
Trener: Giuseppe Iachini
2005/06: Serie B, 11 miejsce
www.piacenzacalcio.it

Nie będę się rozpisywał, wszystko świetnie wypisane jest w Info o meczu z JP. Ponadto pomocna w "typowaniu" na pewno będzie Tabela Serie B i
Powołania Juve. Znalazłem na forum Info o transmisji oraz Wypowiedź przedmeczową DD na stronce.

Według mnie Zebina powinien dalej grać w pierwszym składzie. Niestety, prawdopodobnie zamiast Niego zagra Boumsong, którego forma jest zagadką (albo przerażającą niewiadomą). Wg mnie skoro coś bylo dobre (dobra była gra Zebiny, który jakimś cudem - może nie w pojedynkę, ale jednak - załatał tą dziurawą obronę w tych meczach, w których grał) to po co to psuć? No ale to już będzie decyzja DD.
Koncertu życzeń ciąg dalszy: chciałbym oczywiście aby zagrał Bojinov. Szkoda, że DD nie ufa Mu tak, jak choćby Treze ale cóż... Jeśli już musi grać David to niech się przynajmniej odblokuje bo taki chyba jest cel naszego trenejro.
Ciekawe, co pokaże GG bo chyba jest w niezłej formie biorąc pod uwagę, że DD woli posadzić na ławie Marchisio i Paro niż GG. Na prawdę nie mogę się już doczekać tego meczu w TV bo jest wiele niewiadomych do zweryfikowania i ocenienia :twisted:
Ale ogólnie jestem optymistą, choć spodziewam się jednak trudnego meczu. Mimo, że skład Piacenzy nie imponuje to jednak nie można tego zespołu traktować jak chłopców do bicia. Będę zadowolony ze skromniutkiego jednobramkowego zwycięstwa ale po dobrej grze. Jeśli ustrzerzemy się jakiś brzydszych kiksów w obronie to powinno być ok.

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 13:18

No cóż, mecz bardzo ciekawy - prawdziwy hit Serie B. Piacenza to drużyna, która niewątpliwie powalczy o awans do Serie A i łatwo się dzisiaj nie podda. Jako, że gramy u siebie nie możemy myśleć o czymś innym niż zwycięstwo.

Mecz, który rozgrywany był w rundzie jesiennej to już historia. Wtedy Piacenza była całkiem innym zespołem, teraz po dwóch zwycięstwach z dobrymi drużynami na pewno są "na gazie". Pozostaje mieć nadzieje, że strzelimy przynajmniej jedną bramkę więcej i zdobędziemy 3. pkt.

Duster

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 13:27

Spoktanie szykuje się bardzo ciekawie. Nie będzie łatwo, ale to my gramy jak zwykle w roli faworyta i powinniśmy to spotkanie wygrać. Śmiem twierdzić, że wygramy to spotkanie 2:1 po bramkach Alexa i Treze. Chciałbym zobaczyć na murawie Bojinova, ale to raczej złudna nadzieja. To jeden z najtrudniejszych meczy w sezonie i założę się, że Deschamps nie będzie ryzykował i wystawi do gry najsilniejszą jedenastkę.

Forza Juve!
Pozdrawiam

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 13:50

O samym meczu wiele powiedzieć nie można. Trzeba wrócić tam, gdzie nasze miejsce czyli na tron :smile: Myślę, że jeśli zagramy z głową tak jak ostatnio, a do tego dojdzie odrobina skuteczności, to 3 pkt. powinny być formalnością. Deschamps ma w czym wybierać. Pytanie tylko czy potrafi korzystać z takich dobrodziejstw :wink:

Mam nadzieję, że po meczu będzie z kim tutaj podyskutować :P

Pozdro

Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 13:56

Gramy u siebie więc powinniśmy wygrać mam tylko wielką nadzieje że DD od początku wpuści Bojinova

2-1 dla nas

:ball: Treze
:ball: Bojinov albo Nedved

Obrazek
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 14:03

Liczymy na zwycięstwo. Łatwo nie będzie ale jeśli chcemy utrzymać prowadzenie w lidze trzeba się wysilić :P Będzie 3:1.
Mam nadzieję że pogra trochę więcej niż zwykle Bojinov.

:ball: Del Piero
:ball: Bojinov
:ball: Nedved

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 14:11

No i znów Napoli przeskoczyło nam na lidera ;). Co do meczu to jestem spokojny pomimo tego iż rywal jest strasznie trudny. Piacenza w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze i grzechem byłoby powiedzieć że zjemy ich bez problemu. Piacenza również ma podobny cel do nas - powrócić do Serie A gdyż jeszcze kilka sezonów temu tam była. Szczerze powiem odetchnąłem z ulgą gdy zobaczyłem newsa który informował że Trezeguet i Camoranesi będą do dyspozycji Didiera w dzisiejszym meczu. Liczę na formę z meczu z Crotone kiedy to byliśmy skoncentrowani do ostatniej minuty, dwa zwycięstwa z rzędu to znakomity bodziec do przedłużenia tej passy. Powinniśmy pokonać Piacenze, zadowole się minimalnym wymiarem kary 1:0. :twisted:

Pozdro.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 14:12

3 pkt to jedyna możliwa opcja dzisiejszego wieczora. Nie biorę innych możliwości pod uwagę. Przed własną publicznością, to my musimy z każdym wygrywać, a co dopiero w Serie B. Z tego co wiem, to nie zagra narzekający na jakieś bóle Zebina, co będzie niewątpliwie osłabieniem w linii obrony. Mam nadzieję, że Chiellini i Boumsong dzadzą radę na środku, a Balzaretti ponownie zagra ofensywnie, tak jak w spotkaniu z Crotone. Na prawej stronie obrony Francuza zapewne zastąpi Birindelli i to może być najsłabszy punkt naszej defensywy. W pomocy raczej nie powinno być problemów. Jeśli rzeczywiście Camor ma jakieś problemy zdrowotne, to jest przecież dobrze dysponowany Marchionni. W ataku DP z Trezeguet lub Zalayetą/Palladino. Bojinov z naszym kapitanem raczej na pewno nie wyjdzie w pierwszym składzie. Dobrze by było wygrać ten mecz także do 0, morale Buffona, jak i całej obrony by się podniosły. Tak więc forza JUVE !!!

Juve_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 15:18

Gramy u siebie przed własną publicznością więc liczę na to ,że nie zawiode się na naszych i pewnie wygramy ten mecz.
Co tu dużo mówić trzeba wygrać ten mecz i uciekać razem z Napoli reszcie stawki.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 15:38

Pierwszy mecz w tym sezonie ktory mozemy zoabczyc w telewizji z udziełem Juventusu i to na żywo :) Nie mozemy patrzec na wynik pierwszego meczu tych druzyn, jak widomo kazdy kto grac z Juve gra na 200% i chce pokazac wszystko co najlepsze. Piacenza napewno bedzie sie ostro bronic, a atakować beda co najwyzej z kontrataków. Licze na skuteczna gre w ataku (ogladałem ostatni mecz Modena-Juve i tak skutecznoscia nie grzeszylismy) obrona musi zagrac na "0". Zapewne wiekszosc bedzie ogladac ten mecz i to nie tylko fani Juve np. moi kumple tez chca obejrzec i sprawdzic ja Juve gra i mamnadzieje ze moj ukochany klub pozostawi po sobie dobre wrazenie :)
Moj typ:
Juve - Piacenza 1:0 (skromnie ale 3ptk) :)
:ball: Trezegol

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
blazejrondel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 15:46

Chciałbym żeby od początku wyszli na murawę Marchionni i Palladino. Camor i Treze w ostatnich meczach grali tak jakby im nie zależało.

Buffi-luki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 16:22

Napewno nie będzie to łatwy mecz , ponieważ Piacenza walczy o Serie A . My musimy się przede wszystkim wystzregać błedów w obronie i być skutecznymi w ataku , wtedy powinniśmy wygrać 8)
ps. mam nadzieję że zagra w końcu w pierwszym składzie Bojinov

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 16:31

Noooo nareszcie poogladam sobie mecz. Mysle ze wygramy i wrocimy na fotel lidera. :)

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 16:47

Swider10 pisze:Pierwszy mecz w tym sezonie ktory mozemy zoabczyc w telewizji z udziełem Juventusu i to na żywo :)
Wcale nie pierwszy. Mecz w Treviso też był transmitowany w PS ;)

Zablokowany