Serie B (23): Vicenza 2-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 13:22

Już za niespełna dwie godziny po dłuższej przerwie Juventus zmierzy się z Vicenzą. Mimo osłabień to my jesteśmy 100% faworytem tego spotkania i jestem pewny, że pokonamy rywala. W końcu mamy piłkarzy z najwyższej półki światowej przewyższających kolegów z Serie B o co najmniej jedną klasę. Nasz skład na ten mecz wydaje się być niepewny, chciałbym by od początku grał Legrottaglie. Widziałbym to tak:

Buffon
Birindelli - Chiellini - Legrottaglie - Balzaretti
Nedved - Zanetti - Paro - Camoranesi
Del Piero - Trezeguet

Spokojnie powinniśmy poradzić sobie z rywalem pokroju Vicenzy.. choć różnie to może być. Obstawiam 0-2. Tradycyjnie liczę na bramkę(i) Alexa.

Forza Juve !
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2007, 13:43 przez Marcin_FCJ, łącznie zmieniany 2 razy.

rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 13:38

Marcin_FCJ pisze:jetseśmy
Marcin_FCJ pisze:jetsem
Marcin_FCJ pisze:Wkońcu
Marcin_FCJ pisze:przeyższających
Marcin_FCJ pisze:conajmniej
LOL

A co do samego meczu - nie będzie łatwo, ale wypadałoby w końcu wygrać spotkanie wyjazdowe. Vicenza więcej przegrywa niż wygrywa u siebie, więc powinniśmy wywieźć ze Stadio Romeo Menti 3 punkty.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 13:42

Tak Tak :D Boli co? Bardzo zabolało ?

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 13:44

Dawno nie pisałem, na temat meczów, więc teraz się wypowiem. Myślę, że sam rywal nie będzie dla nas problemem, jest to 16 drużyna Serie B, walcząca o utrzymanie i ich największym atutem w tym meczu będzie przede wszystkim swój stadion. Największym rywalem Juve w tym meczu będzie sam Juventus. Na stadionach rywali prezentujemy się bardzo przeciętne, świadczą o tym średnie statystki, co prawda na początku sezonu szło nam całkiem nieźle - 5 zwycięstw i 1 porażka, aczkolwiek później mecze, z Genoą, Napoli, Albinoleffe czy z Mantovą były słabiutkie w naszym wykonaniu. Gwóźdź do trumny wbijają kontuzje, które trapią nas od dobrych 10 meczów. Największy problem mamy z formajcą defensywną, kontuzjowani są Tudor, Boumsong, Zebina i Kovac. W związku z tym boję się, że jeżeli zespół Vicenzy przyciśnie to możemy tę bramkę stracić, a o tym, że wcale nie jest tak łatwo przekonaliśmy się we wrześniu, gdzie wygraliśmy "tylko" 2-1. Czas, aby nieco poprawić sobie te statystki.

Podsumowując, przed meczem nie jestem optymistą, jeżeli miałbym sie doszukiwać jakichś plusów w tym meczu to jest to zdecydowanie formacja ofensywna i to na nią liczę w tym meczu. Minimalne zwycięstwo chociaż trochę zaspokoi mój głód zwycięstwa, liczę, że przerwa pozwoliła nabrać potrzebnej świeżości i bądź co bądź poradzimy sobie z Vicenzą.

Vicenza 0-2 JUVENTUS
Bojinov [marzenie!]
Nedved
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2007, 13:48 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 13:44

Pamiętam jak w 2001r. Juve wygrało 3-0. Może dzisiaj będzie podobnie?

sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 13:48

Witam myślę że czas już pomału odrywać się od rywali i w końcu wygrać mecz na obcym terenie choć zapewne nie będzie łatwo choć licze na 3pkt ale czas po meczu zobaczymy czy je dopiszemy sobie pozdrawiam : :dance:

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 14:05

Mam nadzieje ze otrząsniemy sie po ostatnich wydarzeniach we Włoszech i przystapimy do spotkania maxymalnie skoncentrowani!
Nie widze innego faworyt niż Juventus, jesteśmy zdecydowanie lepsi od Viecenzy! Kłopotem mogą byc kontuzje bo dalej kilku dobrych zawodników nie jest w stanie uczestniczyć w meczu.
Mamy dwa pkt nad Napoli i Bologną i nie chciałbym zniweczyć tej przewagi lecz ją powiększyć, jest na to duża szansa. Mam nadzieje ze do końca rozgrywek nie oddamy lidera!

Viecenza 0 - 2 Juventus
Treze
Bojinov?

FORZA JUVE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 16:53

Dawno nie widziałem tak frajerskiej drużyny jak Juve... tyle na ten temat :roll:
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2007, 16:55 przez Pirlo, łącznie zmieniany 1 raz.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 16:54

Szkoda gadać. Remisujemy 2:2 po kolejnym wygranym meczu. Powiem tyle: nie zdziwię się jak po sezonie opuści nas Buffon, Trezeguet i Camoranesi. To przecież trzeba mieć stalowe nerwy, żeby wytrzymywać coś takiego...

Wieczorem pokuszę się o obszerniejszy opis. Teraz za dużo musiałbym użyć @#$%^& i tym podobne.

:angry: :angry: :angry:

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 17:00

to jest po prostu.... nieprawdopodobne, jak mozna było stracić 2 bramki, To był wygrany mecz! Znowu ta sama historia. Ale co tam, wygramy Serie B bez nowych obroncow :/

MysticAllen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 17:13

heh smutek bierze jak widzi sie takie rzeczy nie pije ale chyba zaczne bo to co sie dzieje wola o pomste do nieba z a Gigim mozemy sie juz pozegnac (nie ogladalem meczu ale raczej bramki nie byly jego wina, to naprawde moze sie wkurzyc na obrone) kiedys stalem na bramce i wiem jakie to jest zdenerwowanie ze Ty starasz sie caly mecz a obrona jest jak ser z dziurami.

P.S gral Bojinov? (bo nie sa napisane zmiany) zreszta po co sie pytam jak wiem ze grzal lawe ?
P.S2 Moze zostawimy na obronie 4 pacholki moze ktos sie zagapi i wpadnie na nie to chyba lepsze rozwiazanie niz nasza obrona?

sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 17:41

Ale LIPA :angry: żeby prowadzić 2:0 i dać znów wbić 2 gole żenada kompromitacja jak tak dalej pójdzie nastepny sezon znów spedzimy w seria b ale niestety już bez gwiazd które opuszczą Turyn jak tak dalej będzie. żeby jeden z najbogatszych klubów na świecie i żeby nikogo nie sprowadzić w zimowym oknie to już wielka przesada pomału się zastanawiam czy wogule awansujemy do seria A :płaczę:

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 17:42

Dawno nie pisałem (juuuz za rok matuuuraaa :wink: ) ale dziś się chyba zbiorę w sobie...

Sam już nie wiem, czy po kolejnym remisie śmiać się czy płakać. Jeszcze troche i będziemy mieli własne "Archiwum X" :|

Ale na razie zachowuję spokój. Chłodno analizuję nasze wyniki. Awansujemy. Wcale nie uwarzam, żebyśmy byli najlepszym zespołem w drugiej lidze. Ale awansujemy. Ale w lato oczekuję CUDÓW. W Serie A widzę totalnie inny Juventus! Nie chcę w Juve ewolucji - ja chcę REWOLUCJI w Mercato! Jeżeli zarząd znowu mnie rozczaruje i nie będziemy sobie radzić w pierwszej lidze - zapłaczę oj i to gorzko.
Na pewno wielu się ze mną zgodzi.
Niestety, moje "bezgraniczne zaufanie do zarządu" zostaje powoli redukowane. Ja mam pytanie, temu kto mi odpowie będę (chyba nie tylko ja) zobowiązany. Dlaczego zarząd nie zrobił absolutnie WSZYSTKIEGO, aby Criscito dołączył do nas już w styczniu?? Próbuję sobie wmówić, że były jakieś konkretne ku temu przesłanki. Ale prosiłbym o konkretną informację co do tego.

A może ktoś wie, jakie i kiedy były przeprowadzane zmiany?

EDIT
NeBu pisze:zmiany:
JUVENTUS: Buffon; Birindelli, Piccolo, Chiellini (18' s.t. Legrottaglie), Balzaretti; Marchionni (26' s.t. Camoranesi), Zanetti (37' s.t. Trezeguet), Paro, Nedved; Del Piero, Palladino
A disposizione: Mirante, De Ceglie, Zalayeta, Bojinov
Oczywiście "s.t." to druga połowa. No i oczywiście, że Bojinov ława cały mecz. DD jest przewidywalny, trenerzy naszych przeciwnikow w swoich odprawach przedmeczowych mogą już chyba całkowicie pomijać "zagrożenie" ze strony Bułgara bo On i tak nie zagra ani minuty. Nie ma to jak ułatwić życie przeciwnikowi.
NeBu pisze: czasami warto wejść na juventus.com
Też prawda :wink: dziękówa za fatygę :ok:
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2007, 17:56 przez Wonki, łącznie zmieniany 1 raz.

NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 17:48

zmiany:
JUVENTUS: Buffon; Birindelli, Piccolo, Chiellini (18' s.t. Legrottaglie), Balzaretti; Marchionni (26' s.t. Camoranesi), Zanetti (37' s.t. Trezeguet), Paro, Nedved; Del Piero, Palladino
A disposizione: Mirante, De Ceglie, Zalayeta, Bojinov
Allenatore: Deschamps

czasami warto wejść na juventus.com

'this crazy shine it never lets you die'
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 18:13

Co za pech... wygrywac juz 2:0 i tylko zremisowac... nie wiem czy jakies fatum nad nami panuje czy jak ? Z takimi druzynami jak Vinceza powinnismy wygrywac gladko po 3,5-0 wiem ze kazda druzyna w Serie B chce urwac punk Juve no ale przeciez sklad mamy dosc mocny jak na 2 lige i straty punktów z takimi druzynami juz mnie zaczynaja draznic... ciekawe co to by bylo jezeli w takim skladzie gralibysmy w Serie A... pozostaje nam czekac do nastepnego meczu i oby byl wkoncu wygrany !!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Zablokowany