"Do zobaczenia" by mJaUcViEej - kompilacja

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2007, 22:28

"Do zobaczenia" by mJaUcViEej

Chciałbym przedstawić Wam, drodzy userzy, moją nową, smutną kompilację. Nie bez przyczyny wybrałem dzisiejszy dzień na zaprezentowanie swojej drugiej pracy. Dokładnie 4 lata temu odszedł od nas Gianni Agnelli, o którym także pozwoliłem sobie wspomnieć. Wiem, że w ostatnim czasie powstało wiele podobnych filmów, jednak jak chyba każdy kompilator, robiłem to raczej z serca niż z chęci zaprezentowania się, czy po prostu z nudów. Nie jest dla mnie istotne czy innym mój pomysł się spodoba czy nie. Jeśli ktoś uważa, że jest to kolejne odświeżenie tematu, to proszę skupić się na uwagach czysto technicznych, które również są mile widziane.

Film jest krótki. Nie zajmuje więc wiele miejsca. Jest w języku polskim, ponieważ nie mam zamiaru udostępniać go gdzieś indziej.

W tym miejscu chciałbym także podziękować wszystkim, do których zwracałem się o pomoc podczas tworzenia kompilacji. Nie wymienię wszystkich, ponieważ nie chcę nikogo pominąć. Bardzo ucieszył mnie fakt, że żadna z osób, do której się zwracałem nie odmówiła mi wsparcia. Dzięki.

Tytuł: "Do zobaczenia"
Autor: mJaUcViEej
Muzyka: Kenny G - Innocence (sam tytuł mówi wiele...)
Długość: 3:58
Waga: 28,5 Mb
Link: POBIERZ - FILE FACTORY
POBIERZ - JUVEPOLAND

Obiecuję, że jeśli będę robić kolejną kompilację to będzie ona w dużo weselszych rytmach :wink:

Pozdrawiam i zapraszam do ściągania.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2007, 23:04

Widzialem prace. Co moge o niej powiedziec? No coz, nie wiem czy wypada takie kompilacje oceniac za bardzo bo tutaj najwazniejsza jest waznosc przeslania a nie sam wyglad czy nasze upodobania a jej rzeczywistosc.

Co mi sie podobalo? Cytaty, były bardzo madre i swietnie pasowaly do tego co widzielismy na ekranie. Materialy tez innowacyjne, choc jest ich niewiele, ale albo sa to malo znane kawalki, albo zupelnie nowe, ktorych sam nie widzialem. Prostota. Tak, prostota a zarazem pieknosc przekazu, zero zbednych efektow, choc jest synchro obrazu z dzwiekiem za co tez plus choc nie uwazam tego za rzecz konieczna w kompilacjach a juz na pewno nie w pracach tego typu.

Co mi sie nie podobało? Mianowicie, wymiary obrazu. Jesli sie to odpali w WMP na pelnym ekranie to mamy dwa szerokie pasy na dole i u gory i dwa takie cienkie z boku, przynajmniej ja tak mam, wyglada to bardzo nieestetycznie. Pisałem o przekazie, ale ja tutaj nie widze go wyraznie, tzn. chciales zapewne pokazac, ze pewnie wiekszosc z nas bedzie miala okazje spotkac sie z naszymi zmarlymi Juventino - wnioskuje bo tytule no i samej pracy - ale zarazem jej obszernosc przekazu jest nieco ograniczona, moze malo materialow, moze taki zamysl, ale jednak ja czuje pewny niedosyt bo przedstawiles tylko kilku z tak wielu wspanialych i niestety zmarlych milosników naszego klubu.

Ogolnie praca niezla, schludna, muzyka pasujaca, synchro na poziomie, zalozenie autora z przekazem merytorycznym swietne, nie uwazam jej za jakis plagiat czy cos w tym stylu, ale niestety, takie prace wymagaja pewnego glebszego przedstawienia, tutaj nie pokazuje sie pieknych zagran zawodnika, ale cos znacznie wazniejszego a jak wiadomo, o waznych sprawach trzeba duzo mowic...

fan_of_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2007, 11:07

Prace obejrzałem z wielkim zaciekawieniem,choć sam nie wiem czy powinienem takie prace oglądać bo potem mam przez chwile dola, wzrouszyłem sie na samym końcu tej pracy,

Co do sprawy technicznej to podobało mi sie scalenie,synchronizacja dzwieku i video :P dobre zgranie wraz z tymi podkreslajacymi cytatami

choc i mialem male problemy by normalnie obejrzec ta kompilacje jakis blad jest w 30+ sekundzie i na chwile zero wizij :D no ale cuz nie wiem czy to moj komputer wiec pozostaje to przemilczec ( choć nigdy jeszcze nie mialem takich problemow)

mial bym jesze prośbę do ludzi którzy kompiluja i znaja jakies fajne linki-opradniki jak robic,udoskonalac kompilacje byl bym wdzieczny za wiadomosci na priv gdyz zamierza sprobowac swoich sil w tworzeniu kompilacji ( o ile moj komputer sprosta temu) :prochno: :smile:

Bo JuVeNtUs ZnAcZy MłOdZiEż, A dO mŁoDyCh ŚwIaT nAlEży.........
Obrazek
alex1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2007, 11:20

Mam pytanie zrobilem kompilacje w windows movie maker i nie chce mi sie zapisac na 11% zapisywania zatrzymala sie i tylko czas leci :angry: :angry: czy wiecie co moze byc nie tak??prosze jesli wiecie to odpiszcie to bardzo wazne :rotfl:

Od tego masz ten temat:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=13041
/Martin

Obrazek
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2007, 11:41

Prace obejrzałem kilka razy i za każdym razem zbierało mi się na :płaczę: ... dzięki takim pracą ludzie będą powracali pamięcią do tych tragicznych zdarzeń w historii Naszego Klubu. Praca nie zawiera może efektywnych przejść bajerów ... ale tu nie o to chodziło 8) Fajnie że Wy Kompilatorzy podejmujecie się nie tylko pozytywnych wątków klubu ale i tej ciemnej , czasami okrutnej strony, muzyka też jak najbardziej odzwierciedla powagę pracy i moim zdaniem jest idealna. Dzięki Ci za tą pracę, życzę powodzenia w tworzeniu kolejnych udanych dzieł pozdro 8)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2007, 13:14

nie moge sciagac z tego zrodla dasz na inne? :angry:

$urfer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2007, 14:48

Miałbym prośbe czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się sćiaga z tej stronki???

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą najpierw zniży cię do swego poziomu a potem wykończy doświadczeniem
Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2007, 14:55

Adi666666 pisze:Dzięki Ci za tą pracę, życzę powodzenia w tworzeniu kolejnych udanych dzieł pozdro 8)
A ja przy okazji dziękuję za Twoją pomoc :wink:
aras191 pisze:nie moge sciagac z tego zrodla dasz na inne? :angry:
,
Link działa. Przed chwilą sprawdzałem. O inne źródła też się postaram.
Eric master pisze:Miałbym prośbe czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się sćiaga z tej stronki???
1. Otwierasz link i klikasz niebieski napis: "Download for free with FileFactory Basic", który znajduje się +/- w połowie strony.
2. Pojawia się kod, który musisz wpisać w okienko i wcisnąć "Continue"
3. Klikasz kolejny niebieski napis: "Click here to begin your download" i rozpoczynasz ściąganie.

$urfer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2007, 15:10

Wielkie dzieki!

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą najpierw zniży cię do swego poziomu a potem wykończy doświadczeniem
Obrazek
toudi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2007, 13:56

Lekko się wzruszyłem. Tylko melodia mi w tej komplikacji nie pasowała wszystko inne było oki.

Ocena 4/6

ODPOWIEDZ