"Do you..." by mJaUcViEej - kompilacja urodzinowa
- mesju
- Qualità Juventino
"Do you..." by mJaUcViEej - zwycięska kompilacja w konkursie kompilatorskim z okazji 9 urodzin JP
W trudnych chwilach przychodzi mi się cieszyć z mojego pierwszego indywidualnego sukcesu w moim życiu.
Chciałbym podziękować kilku osobom. Szczególnie: Railisowi, który w ogóle namówił mnie do wzięcia udziału w konkursie, Lordowi _Juve, który wspierał mnie przez cały czas, gdy miałem problemy z programem SonyVegas oraz Mateusszkowi, który od początku był moim promotorem i zawsze służył pomocną dłonią, gdy SV nie był posłuszny. DZIĘKI CHŁOPAKI
Od dłuższego czasu ściągam i oceniam większość prac, które pojawiają się na JP. Tym razem sam spróbowałem coś skleić i chyba nie wypadło to najgorzej. Jednak gdybym sam miał spojrzeć na własną kompilację surowym okiem oceniającego, to dałbym sobie 4+, gdzie "plus" jest na zachęte jako początkującemu twórcy kompilacji sportowych. Ograniczył mnie (i chyba nas wszystkich) czas, stąd znaleźć można wiele niedociągnięć. Błedów do poprawki znalazłbym przynajmnniej kilka...
Oddaję Wam mój pierwszy w życiu film i jednocześnie proszę o ocenę. Bez najmniejszego wymiaru kary
Tytuł: "Do you..."
Autor: mJaUcViEej
Podziękowania: Railis, Lord _Juve, Mateusszek
Długość: 5:24
Waga: 73 Mb
Link: POBIERZ || OGLĄDAJ
W trudnych chwilach przychodzi mi się cieszyć z mojego pierwszego indywidualnego sukcesu w moim życiu.
Chciałbym podziękować kilku osobom. Szczególnie: Railisowi, który w ogóle namówił mnie do wzięcia udziału w konkursie, Lordowi _Juve, który wspierał mnie przez cały czas, gdy miałem problemy z programem SonyVegas oraz Mateusszkowi, który od początku był moim promotorem i zawsze służył pomocną dłonią, gdy SV nie był posłuszny. DZIĘKI CHŁOPAKI
Od dłuższego czasu ściągam i oceniam większość prac, które pojawiają się na JP. Tym razem sam spróbowałem coś skleić i chyba nie wypadło to najgorzej. Jednak gdybym sam miał spojrzeć na własną kompilację surowym okiem oceniającego, to dałbym sobie 4+, gdzie "plus" jest na zachęte jako początkującemu twórcy kompilacji sportowych. Ograniczył mnie (i chyba nas wszystkich) czas, stąd znaleźć można wiele niedociągnięć. Błedów do poprawki znalazłbym przynajmnniej kilka...
Oddaję Wam mój pierwszy w życiu film i jednocześnie proszę o ocenę. Bez najmniejszego wymiaru kary
Tytuł: "Do you..."
Autor: mJaUcViEej
Podziękowania: Railis, Lord _Juve, Mateusszek
Długość: 5:24
Waga: 73 Mb
Link: POBIERZ || OGLĄDAJ
Ostatnio zmieniony 21 maja 2007, 21:17 przez mesju, łącznie zmieniany 1 raz.
- charusss
- Juventino
Naprawdę praca mi sięspodobała, gratuluję dobrej roboty, ale jeden, najważniejszy wg mnie błąd to... "BELIVE"....nie ma "belive", ale "believe".
Taki bład trzeba jak najszybciej poprawić, bo pojawia się on w chyba najważniejszym momencie całego filmiku.
Taki bład trzeba jak najszybciej poprawić, bo pojawia się on w chyba najważniejszym momencie całego filmiku.
"Juve, storia di un grande Amore..."
- Railis
- Qualità Juventino
No to ja się wypowiem.
Długo czekałem, aż surowy krytyk usiądzie sam do taśmy :-D . Pomyślałem, teraz to ja się będę wyżywać. Wyodrębnię najmniejsze niedociągnięcia, żeby cię zniechęcić. Oczywiście to jest żart. :lol:
Teraz przejdźmy do oceniania. Moje oczekiwania co do tej pracy były o wiele wiele mniejsze. Myślałem, że na początek sobie odpuścisz i będziesz robił coś na "odczep się", na szczęście się bardzo przeliczyłem. Praca zaczęła się od animacji, którą myślałem, że skądś ściągnąłeś. Kiedy jednak powiedziałeś mi, że to ty ją zrobiłeś, bardzo poprawiłeś mi humor. Cieszę się że widzę kolejną istotę, która też interesuje się grafiką 3d. Wstawka zrobiona z pomysłem.
Początek to mocne wejście, które sprawiło, że szczęka opadła mi do samego dołu. Takiej kompozycji napewno się nie spodziewałem, zwłaszcza po debiutanckiej pracy. Świetna synchronizacja, świetnie dobrane akcje oraz całokształt, który sprawia, że gapisz z zapartym tchem w piersiach. Dużą robotę odwaliła muzyka, na której świetnie leżały klipy, co dodało pracy cały charakter. Później spowolnienie, smutne fragmenty, oraz napisy które prowadziły przez film i nadały mu scenariusz. Na końcu jeszcze raz wystrzał, gdzie pokazałeś nowy Juventus i co mi się podobało. Szkoda tylko, że muzyka nie pozwoliła ci na dłuższe zakończenie. Mimo wszystko praca wspaniała. Gratulacje i mam nadzieję, że dalej będziesz oceniał prace. Teraz przynajmniej będziesz mieć podstawy do krytykowania, bo odczułeś trudy pracy na własnej skórze. Powodzenia w dalszej pracy.
Długo czekałem, aż surowy krytyk usiądzie sam do taśmy :-D . Pomyślałem, teraz to ja się będę wyżywać. Wyodrębnię najmniejsze niedociągnięcia, żeby cię zniechęcić. Oczywiście to jest żart. :lol:
Teraz przejdźmy do oceniania. Moje oczekiwania co do tej pracy były o wiele wiele mniejsze. Myślałem, że na początek sobie odpuścisz i będziesz robił coś na "odczep się", na szczęście się bardzo przeliczyłem. Praca zaczęła się od animacji, którą myślałem, że skądś ściągnąłeś. Kiedy jednak powiedziałeś mi, że to ty ją zrobiłeś, bardzo poprawiłeś mi humor. Cieszę się że widzę kolejną istotę, która też interesuje się grafiką 3d. Wstawka zrobiona z pomysłem.
Początek to mocne wejście, które sprawiło, że szczęka opadła mi do samego dołu. Takiej kompozycji napewno się nie spodziewałem, zwłaszcza po debiutanckiej pracy. Świetna synchronizacja, świetnie dobrane akcje oraz całokształt, który sprawia, że gapisz z zapartym tchem w piersiach. Dużą robotę odwaliła muzyka, na której świetnie leżały klipy, co dodało pracy cały charakter. Później spowolnienie, smutne fragmenty, oraz napisy które prowadziły przez film i nadały mu scenariusz. Na końcu jeszcze raz wystrzał, gdzie pokazałeś nowy Juventus i co mi się podobało. Szkoda tylko, że muzyka nie pozwoliła ci na dłuższe zakończenie. Mimo wszystko praca wspaniała. Gratulacje i mam nadzieję, że dalej będziesz oceniał prace. Teraz przynajmniej będziesz mieć podstawy do krytykowania, bo odczułeś trudy pracy na własnej skórze. Powodzenia w dalszej pracy.
- white_wolv
- Juventino
To po pierwsze.charusss pisze:Naprawdę praca mi sięspodobała, gratuluję dobrej roboty, ale jeden, najważniejszy wg mnie błąd to... "BELIVE"....nie ma "belive", ale "believe".
Po drugie : zrob cos z ta kontuzja DP mdz Heysel a pogrzebem Scirei. IMO conajmniej nietaktem umieszczanie jest jednej prawdziwej tragedi obok czegos takiego jak uraz zawodnika.
Poza tym kompilacja swietna i wygrala raczej zasluzenie. Choc szczerze mowiac gdyby znalazla inna na podobnym poziomie to te dwie rzeczy o ktorych mowa wyzej nie pozwolilyby Ci zwyciezyc.
Gratuluje bo naprawde zaskoczyles jakoscia swojej pracy.Juz za pierwszym razem osiagnales poziom nad ktorym inni kompilatorzy znani z tego forum musieli dlugo pracowac.Mam nadzieje ze to nie ostatnie Twoje dzielo.
- Bianconeri89
- Juventino
Ja też chcialem jeszcze raz bardzo pogratulować świetnej roboty :-D
Też zauważylem blad z "belive" ale to najmniejszy pikuś przy tak pięknej kompilacji - muzyka znakomicie dobrana i bardzo różnorodne scenki!
Teraz tylko pozostalo Ci wrzucić to na YouTube i jestem na 100000% pewien że będzie kilkaset wyświetleń i super komentarzy
Też zauważylem blad z "belive" ale to najmniejszy pikuś przy tak pięknej kompilacji - muzyka znakomicie dobrana i bardzo różnorodne scenki!

Teraz tylko pozostalo Ci wrzucić to na YouTube i jestem na 100000% pewien że będzie kilkaset wyświetleń i super komentarzy

- jeżak
- Juventino
Jest szacun...
Znalazło się trochę literówek, tamte zdarzenia może i nie powinny być obok siebie, ale nie przysłania mi to całości. Początkowa animacja jest świetna :shock: Również muzyka została genialnie dobrana. Wprowadza w nastrój tego co akurat oglądamy. No dla mnie bomba. Dodam jeszcze, chociaż to może wynikać z mojej małej wiedzy na ten temat, że chyba masz do tego smykałkę. I nie mówię tu o kompilacjach sportowych, przynajmniej nie tylko, ale ogólnie o takich "filmowych sprawach". Mam nadzieję, że nie skończysz na tym filmiku, tylko nas jeszcze czymś obdarzysz
Byle się takie dobre pomysły nie kończyły.
Muszę jeszcze raz obejrzeć
Znalazło się trochę literówek, tamte zdarzenia może i nie powinny być obok siebie, ale nie przysłania mi to całości. Początkowa animacja jest świetna :shock: Również muzyka została genialnie dobrana. Wprowadza w nastrój tego co akurat oglądamy. No dla mnie bomba. Dodam jeszcze, chociaż to może wynikać z mojej małej wiedzy na ten temat, że chyba masz do tego smykałkę. I nie mówię tu o kompilacjach sportowych, przynajmniej nie tylko, ale ogólnie o takich "filmowych sprawach". Mam nadzieję, że nie skończysz na tym filmiku, tylko nas jeszcze czymś obdarzysz

Muszę jeszcze raz obejrzeć

- Kuben
- Juventino
"Juventus is Coming" !! Super praca... brakowalo mi tylko w smutnych momentach jak przegralismy Final LM z Milanem i kontuzji Nedveda (podobnej do tej ktorej umiesciles o Alexie) Ale tak czy siak praca mi sie Bardzo Podobala... SUPER :!: PzDr ! 

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Michael900
- Juventino
Aż trudno mi uwierzyć, że jest to twoja 1 kompilacja w życiu. W pełni zasłużyłeś na 1 miejsce, bo praca jest naprawde świetna.
Gratuluję i życzę powodzenia w dalszej karierze kompilatora
[/img]
Gratuluję i życzę powodzenia w dalszej karierze kompilatora

- mesju
- Qualità Juventino
:oops: :doh: O rety... dobrze, że nie jestem strusiem. Dzięki temu mam ciągle całą podłoge... Jak to się stało? To wina POwhite_wolv pisze:To po pierwszecharusss pisze:Naprawdę praca mi sięspodobała, gratuluję dobrej roboty, ale jeden, najważniejszy wg mnie błąd to... "BELIVE"....nie ma "belive", ale "believe".

A tak poważnie, to zaskoczyliście mnie. Nie spodziewałem się takiego głupstwa. Czy jak to poprawie i zuploaduje, to wrzucie kompile jeszcze raz na serwer JP

Fakt. To może dziwnie wyglądać. Choć ja spojrzałem na to z nieco innej strony. "Futbol czasami nie jest tylko grą", ale też zmaganiem się ze śmiercią czy własnym samozaparciem (jak w przypadku Alexa). Dlatego tej części raczej nie będę zmieniać. Wszystko zależy od własnej interpretacji. Jak to mówią: "free will"white_wolv pisze: Po drugie : zrob cos z ta kontuzja DP mdz Heysel a pogrzebem Scirei. IMO conajmniej nietaktem umieszczanie jest jednej prawdziwej tragedi obok czegos takiego jak uraz zawodnika
Bianconeri89 pisze:Teraz tylko pozostalo Ci wrzucić to na YouTube i jestem na 100000% pewien że będzie kilkaset wyświetleń i super komentarzy

- Gooray
- Juventino
Naprawde świetna praca!!! Bardzo dobrze zgrany obraz z muzyką, która idealnie pasuje do klimatu tego dzieła:). Ale największe wrażenie na mnie zrobiła końcówka i napis: "Juventus is coming" (swoją drogą chciałem go w przyszłości użyć w swojej kompilacji, ale byłeś szybszy
). Aż trudno uwierzyć, że to Twój pierwszy raz :shock:! Przyznaj się, to Ty robisz w Hollywood trailery do filmów!
Wielkie brawa
, czekam na kolejne dzieła :-D

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Kompilacja rzeczywiście bardzo dobra. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Nawet tej literówki nie zauważyłem
Bardzo dobry podkład muzyczny. No i ten wstęp... jak Ty to zrobiłeś
Ogólnie rzecz biorac wszystkie trzy pierwsze kompliki dobre, ale jednak ta która wygrała jest najlepsza. Wielkie gratulacje. Kawał dobrej doboty.

Ogólnie rzecz biorac wszystkie trzy pierwsze kompliki dobre, ale jednak ta która wygrała jest najlepsza. Wielkie gratulacje. Kawał dobrej doboty.
- Simi
- Qualità Juventino
Jak narazie jest ona jedna z najlepszych prac jakie ogladalem.
Poprostu odlot mozna wrocic do dobrych i zlych wspomnien o naszym kochanym klubie i tak naprawde nalezala sie tobie nagroda i gratuluje wygranej
Poprostu odlot mozna wrocic do dobrych i zlych wspomnien o naszym kochanym klubie i tak naprawde nalezala sie tobie nagroda i gratuluje wygranej