"Road to World Cup 2006" by Railis

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 13:19

Road to World Cup 2006

Obrazek

Wystawiając kompilacje w tym samym czasie co Mateusszek, narażam się na małe zainteresowanie, ale co tam. :-D

Kompilacja (jak sam tytuł wskazuje) przedstawia drogę Italii do wygranej w Mistrzostwach Świata. Jest to pierwsza kompilacja robiona na nowym programie, więc proszę o wybaczenie błędów technicznych.

Autor: Railis
Tytuł: Road to World Cup
Rozmiar: 45,6 MB
Czas: 4:35 min
Program: Adobe Premiere
Muzyka: Hans Zimmer "The Final Charge", Railis Remix "I need a Hero"

Linki:
Zapisz Jako (kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "Zapisz Element Docelowy Jako" Zalecane używanie przeglądarki Internet Explorer, lub jakichś wspomagaczy pobierania typu FlashGet)
Turboupload
Yousendit
Download JuvePoland

Mam nadzieje, ze wszyscy sciągną. :P

Miłego oglądania.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2006, 11:48 przez Railis, łącznie zmieniany 3 razy.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 13:22

Jedyne co mnie razi w oczy to przejscie muzyki. Normalnie psuje całą atmosfere jak by ktos mi wyłączył i włączył nowa prace. A reszte bardzo fajna 4/6
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2006, 13:47 przez RuTeK, łącznie zmieniany 1 raz.

rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 13:28

Zaraz zaczne ściągać ;p

Dodam że dzisiaj pokaze wam kompilacje o tym samym :lol:

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 14:39

A więc tak... kompilacja bardzo dobra. Troche nie podobał mi się początek, ponieważ był troche senny... Na początku kompilacji mogłeś użyć troche bardziej dynamicznej muzyki. Kompilacje zaczeła wzbudzać u mnie emocje dopiero od momentu pokazania zagrań z meczu Włochy:Niemcy a to głównie za sprawą tych krzyków komentatora. Aha i nie podobały mi się jeszcze przejścia pomiędzy piosenkami... Mimo wszystko moja ocena 5+ / 6.

Powodzenia na przyszłość:)
JuveFanik pisze: niestety później wkradała się w kompilację monotonia, kolejno bramki, niewykorzystane sytuacje, ujęcia kibiców robiły już się powoli nudne. Naszczęście później monotonia minęła, świetnie dopasowane komenatarza włoskiego komenatatora spowodowały, że po plecach przeszły mi ciary,szkoda tylko, że czasami jakość klipów pozostawiała wiele do życzenia.
Zgadam się w 100%... było troche monotonni co zapsuło cały efekt kompilacji :/ Naszczęścia potem nadszedł moment w którym przeszły mnie ciarki i już nie oglądałem tej kompilacji z takim znudzeniem.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2006, 15:20 przez Pawełek, łącznie zmieniany 4 razy.

Sky is the limit!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 14:40

Super!!! Extra!!! Wypas!!! Kompilacja pierwsza klasa! Jedyny minus to przejście miedzy piosenkami ale reszta same pluy pięknie dograna muzyka no i te komentarze przy bramkach! Piękna kompilacja! Ocena 6-/6
Pozdrawiam. :)

Ide obejrzeć to jeszcze raz :)

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 15:04

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:15 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 15:59

Ja tam sie wogole nie znam na kompilacjach - ocenie ta kompilacje tylko przez pryzmat przyjemnosci jaka mi sprawilo ogladanie tego filmiku... moze tez dlatego, iz w tym samym czasie ukazaly sie dwie kompilacje o podobnej tematyce - na ktore z niecierpliwoscia czekalem.

Kompilacj Railisa bardzo mi sie podobala - naprawde jest swietna, oglada sie ja bardzo dobrze, a jest i co do ogladania :D Ogladalem wiele kompilacji, takze Twoich Railis i musze powiedziec, ze lepszej od tej nie ogladalem. Zupelnie nie zgadzam sie z opinia, ze brakuje w tej kompilacji klimatu. Ja tu nie chce nikomu slodzic - moze powiecie, ze sie nie znam - ale kompilacje w wiekszosci ogladaja ludzie ktorzy nie maja pojecia o niczym co wiaze sie ze strona techniczna :] Naprawde jest to najlepsza kompilacja jaka do tej pory widzialem... (tak widzialem kompilacje z fragmentami piratow z karaibow :D ). Aha no napisze o tym jedynym minusie - piosenka co sie od karnych w finale zaczynala, jakos mi nie pasowala za bardzo - to tyle.

Kompilacja Mateusszka tez byla dobra, ale wedlug mnie duuzo jej do tej brakuje - nie wiem, moze dlatego, ze ciezej jest uchwycic cale MŚ w tych 5 min... ale ja sie w to nie wglebiam :] porownuje tylko kompilacje - ale dzieki Mateusszek bo bedzie bardzo tresciwa pamiatka po MŚ.

Jednak najwieksze gratulacje skladam Tobie Railis - bo wspaniale uwieczniles to, na co przez tyle lat czekalem... Chwala Ci za to :bravo:

Obrazek
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 16:11

Kompilacja bardzo dobra od strony techniecznej. Jednak mimo wszystko brakowalo tego czegos. Co do muzyki to pierwszy kawalek bardzo spoko ale juz druga piosenka mi osobiscie jakos nie pasowala. Genialne byly te wstawki komentatorow :wink:

Ogolnie bradzo fajna kompilacja która z pewnościa na stale zagosci na moim HD i bedzie mila pamiatka po wspanialych Mistrzostwach Swiata w wykonaniu Azzurich. Ocena koncowa 5/6

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 18:14

Wiec tak, dawno nie ogladalem juz tak dobrej technicznie kompilacji, za to trzeba Railis'a pochwalic bo nawet nowy program nie przeszkodzil mu w tym aby zrobic cos na prawde dobrego.
Nie zgadzam sie z tymi, ktorzy piszą o monotonii, nie, to nie prawda! Muzyka, piszecie, ze to ona razem z powtarzajacymi sie sytuacjami wprowadza monotonny nastrój, ale to nie prawda. Hans Zimmer jest znany z muzyki do wielu, wielu filmow i Railis uzyl tutaj najlepszych dzwiekow.
Jak dla mnie najlepszy moment jest przy golu Del Piero, ach, cos wspanialego.
Jednyne co mi sie nie podoba to kolorowe napisy(jestem raczej fanem zawsze eleganckiego czarno-białego) oraz ostatnia piosenka, taka mass troche...

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 20:10

Kolejna kompilacja w domowej biblioteczce, choć powoli zaczynam odczuwać przesyt jeśli chodzi o filmiki z Mistrzostw Świata, ale do rzeczy...

Kompila jak najbardziej udana. Nie ma jakiś rażących błędów, a najlepszy fragment to oczywiście półfinał z Niemcami. Za to mogę śmiało postawić 6. Jeśli miałbym ocenić całość, to wypada nieco gorzej. Pierwsza część dla mnie w ogóle nie była nudna. Dobrze, że poprzeplatałeś to ujęciami na kibiców i zastosowałeś dobre efekty. Jeśli chodzi o finał, to rzeczywiście razi ta zmiana muzyki, no i sam utwór jest zbyt znany (a ja lubie w kompilach piosenki, których nie znam :wink: ).

Jeśli miałbym się czepiać szczegółów, to niepotrzebne jest to sztuczne przyspieszenie przy bramce (i po) Iaquinty. Ale to drobnostka

Ocena: 5-/6

Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 21:00

JuveFanik pisze:Teraz czekamy na ocenę siostry :smile:
:D

Kolejna bardzo dobra kompilacja w Twoim wykonaniu.
Od strony technicznej oczywiscie nie mam nic do zarzucenia. Jesli chodzi o reszte, to mam podobne zdanie do brata- faza grupowa troszke sennie, natomiast pozniej swietnie, zwlaszcza mecz z Australia, Niemcami i sama koncowka.

Ogolnie tak czy i inaczej bardzo mi sie podobala, oby tak dalej :)

damiano ziębotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 01:47

Stary bardzo konkterna kompilacja!! :bravo: kawał dobrej roboty, przemiło sie to ogląda i to jest najważniejsze! :-D
A za pewnien czas dzięki niej znów sie łezka w oku zakręci i wielka radość w sercu zagoreje :)

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 16:30

Kompilacja moim zdaniem bardzo dobra. Jedyna rzecz, która niezbyt mi się podoba to podkład muzyczny. Po prostu mi nie podchodzi, ale jak to się mówi są gusta i guściki, więc nie czepiam się.
Przyjemnie ogląda się jeszcze raz te wszystkie obrazki połączone w jedną całość.
Generalnie kompilke oceniam na puls i czekam na więcej ;)

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 19:53

Widzę że moja kompilacja wywołała mieszane uczucia. Jednym się tylko podobała, dla innych była wspaniała :). Dziękuję wszystkim za komentarze. Proszę o następne.
mJaUcViEej pisze:Jeśli miałbym się czepiać szczegółów, to niepotrzebne jest to sztuczne przyspieszenie przy bramce (i po) Iaquinty. Ale to drobnostka
To jest tak, że jakbym zrobił inaczej to tez by było źle. Nawet i gożej. Jeżeli bym nie przyspieszył, to nie zmiasciła by się ta akcja w takcie i rzucało by się to w oczy. Wybrałem jednak chyba mniejsze zło.

Teraz zapraszam do sciągania.
Dodaje następne linki.

Turboupload
Yousendit
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2006, 12:11 przez Railis, łącznie zmieniany 1 raz.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 21:13

:puck: flaga na początku trochę taka hmm jakby to powiedzieć niemrawa, troche dziwna
:ball: później spokojne ukazanie rozgrywek grupowych, to na plus, prawdziwe emocje mają zacząć się później a tempo ma powoli wzrstać :)
:ball: piętka Alexa, to musi być obowiązkowo i jest :) oczywiście na plus
:ball: świetnie ukazany mecz z Australią, fantastycznie zgrany z muzyką
:puck: to co mi się przy Australii podobało przy Ukrainie już troche mniej, ale to moze ja jestem dziwny :wink:
:ball: :ball: :ball: mecz z Niemcami, jak już większość zauważyła mistrzostwo :) włoski komentator przyczący PALOOOO albo nie mogący nawet wykrzyczeć goool z radości jest wspaniale w komponowany w filmik
:puck: pierwszy kawałek muzyczny był zdecydowanie lepszy niż dwa kolejne, no i te przejścia już nieco gorsze
:ball: Radość Włochów :) w końcu kompilacja o czymś co wyciska łzy szczęścia z oczu :)

Ogólnie kompilacja (- bdb) (ten minusik malusieńki :))

Obrazek
ODPOWIEDZ