JUVENTUS - Team with character by railis - kompilacja

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 21:16

Obrazek

Witam wszystkich. Na tym forum pojawiło się parę kompilacji przedstawiających naszą ulubioną drużynę. W duchu postanowiłem sobie, że postaram się zrobić coś takiego. I po ogromnej ilości pracy powstało takie coś. Nie wiem czy można to nazwać kompilacją, czy może filmem. Nazywajcie to jak chcecie. Jedno jest pewne. Poświęciłem temu dardzo dużo pracy, serca i chęci. Mam nadzieję że to docenicie. Co przedstawia filmik wiadomo zapewne z tytułu.

Linki -
ZAPISZ JAKO
[Proszę userów o pomoc. Moje łącze jest słabiutkie i ledwo co wrzuciłem na ten. Jeżeli był by ktoś chętny to poproszę wrzucić ten filmik na jakieś inne serwery]

Szczegulne podziękowania się należą Wlosiemu. To on stworzył ten piękny obrazek. Pomógł po części w materiałach i ściągnął część muzyki dla mnie. Nigdy tego nie zapomne. Tobie Lord_Juve tez dzięki.

Miłego oglądania. Proszę o komentarze.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2006, 23:16 przez Railis, łącznie zmieniany 20 razy.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 21:40

Bardzo mi przykro ale nie ocenie tego bo nie chce mi się ściagnąć :płaczę: Daje zapisz jako i zapisuje mi element html :/

EDIT!!!
Dobra już mi się ściąga, jak obejrzę zeedytuje...
Ostatnio zmieniony 10 maja 2006, 21:51 przez juverm, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 21:48

juverm pisze:Bardzo mi przykro ale nie ocenie tego bo nie chce mi się ściagnąć :płaczę: Daje zapisz jako i zapisuje mi element html :/
Teraz już chyba wszystko gra, bo ja zacząłem już ściągać.

@railis - proponuje zmienić ten napis z tytułem, bo rozwala całe okno :/ (Co wyście się tak uparli na tego typu banery?)
Dzięki :wink:

PS. Jak już skończę ściągać, to wstawie tu mój komentarz

EDIT
Podpisałbym się najchętnej pod postem Mateusszka i dał spokój :wink:

Tak ode mnie: praca naprawdę godna większej uwagi. Wzruszyło mnie nawet kilka momentów: miny po finale LM (szczególnie Lippi), kontuzja Alexa no i Heysel. Szkoda, że nie było motywu kontuzji Buffona.

Co do wykonania: aż mnie zatkało. Dawno nie widziałem pracy, gdzie akcja była tak dobrze wkomponowana w muzykę. Naprawdę DUŻE brawa i czekam na kolejne dzieła.

:bravo: :bravo: :bravo:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2006, 18:01 przez mesju, łącznie zmieniany 1 raz.

cysiekchmiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 21:53

to uzyjcie przycisku zapisz element docelowy, o to chodzi :)))

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 21:57

Brawa i owacje dla Ciebie Railis za stworzenie czegoś naprawdę wyjątkowego! :bravo: Twój filmik jest z całą pewnością jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym "dziełem" na tym forum. Co do wzorowaniu się na filmiku o Valencii, uważam, że inspirowanie się najlepszą kompilacją jaką widziałem nie jest niczym złym. Wręcz przeciwnie jeśli mają powstawać tak znakomite prace jak ta :wink: .

Tym filmikiem zmiotłeś zupełnie innych kompilatorów, którzy ostatnimi czasy usiłowali zrobić jakąś kompilacje ogólnie o Starej Damie. Każda z nich była jednak przeciętna i brakowało im "tego czegoś", co niewątpliwie ma Twoje, odważe się napisać "dzieło". Pomysł na filmik był naprawdę świetny, elementy zaczerpnięte z filmiku GHoeberXa wyszły bardzo dobrze i estetycznie.

Warstwie technicznej nie mogę niczego zarzucić, wszystko bardzo ładnie posklejane. Obraz idealnie zgrywa się z wideo, podpasowane są pod to efekty, których myśle, że mogłoby być troszkę mniej bądź mogłeś użyć innych. To i tak nie psuje przyjemności oglądania :P . Kolejny wielki plus to muzyka, która jak ulał pasuje do takiej wzniosłej pracy. Materiały również świetne, głównie mam na myśli te z dawnych lat oraz te, gdzie gracze Juve odbierają trofea. To czego mi brakuje troszkę to bramki ze wspaniałych i wspominanych lat 90, z ery Lippiego :wink: .

Jednak doszukałem się jak zwykle jakiś mankamentów, bo ciężko znaleźć kompile idealną :P . Według mnie na początku za dużo jest tych starych materiałów z przeszłości, których niska jakość powoduje, że się ciężko ogląda. O tym, że założyłeś z góry 29 Scudetto już pisałem... miejmy nadzieje, że tak się stanie. Mam wrażenie, że chciałeś żeby filmik za tydzień był "aktualny" :P . Co do długości kompilacji to mogłaby być nieco krótsza. Ale mimo tego, że ma 13 minut ogląda się ją od początku do końca z zaciekawaniem i się nie usypia 8) .

Podsumowując jest to naprawdę genialna praca. Moja ocena nie może być inna 6/6. Tak trzymaj Railis!
wloski pisze:może skończy się monopol Mateusszka, a zaczniemy wyścig kompilatorów, gdzie każda praca będzie mieć wielki poziom!
Również na to liczę :)
wloski pisze:Mam nadzieję, że będzie więcej takich ludzi jak wspomniany Mateusszek czy Railis.
wloski pisze:PS. Moja satysfakcja będzie jeszcze większa [pomoc przy pracy], jeśli będzie ona doceniona przez Mateusszka, którego pozdrawiam :wink: .
Skąd ta wazelinka? :>
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 08:47 przez Mateo, łącznie zmieniany 2 razy.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 22:37

No no no, dobra robota. Podniosła muza i fajnie dobrane klipy sprawiają że chce się oglądać ten film. Bardzo mi się podobało.
Cała kompilacja jest bardzo dobra, ale końcówka to mistrzostwo świata.
Leci wtedy chyba muzyka z Gladiatora, i ten napis "We real Juventus" po prostu wymiatają, nigdy nie widziałem w żadnej kompilacji tak świetnego i podniosłego zakończenia, po prostu GENIALNIE. :bravo: :bravo:
Zapewne każdy kto obejrzy Twoje dzieło przyzna mi rację i potwierdzi że zakończenie jest super.
Przez Twoją kompile jeszcze bardziej pokochałem NASZ Juventus.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 23:03

To, co Railis stworzyłeś jest dla mnie majstersztykiem, genialna praca. Dla mnie to jest mistrzostwo świata. Jak dla mnie podniosłeś bardzo mocno poziom tego forum po przez wydanie tego dzieła, cały czas monopol na najlepsze prace miał oczywiście Mateusszek.

OK, zakończyłem „puszczanie” farmazonów w stronę Railisa i teraz zaczynam oceniać prace najdokładniej jak potrafię. Jeśli chodzi o muzykę, która jest genialna [jeśli chodzi o dobranie jej do tematu] zgrywa się i jest płynna z pokazującym się obrazem, gdzie jest to jak największą zaletą tejże pracy. Jeśli chodzi o materiały widać, że poświęciłeś [wiadomo także i ja pomogłem, ale ty jednak zaoferowałeś także inne filmy, których nie mam] wiele czasu na wyszukanie starannie pasującego do projektu. filmików. Wspominając jeszcze o muzyce, jest to muzyka z filmu „Gladiator” jest odpowiednim podkładem pod ten filmu, ale także pasuje do takich walczaków jak „Stara Dama”. Także na koniec chciałem wspomnieć, ze przedstawione materiały [szczególnie te starsze] mają bardzo dobrą jakość, a także napisy pojawiające się na przejściach bardzo mi się podobają [pomysł chyba z kompilacji Lord_Juve, ale warty skopiowania w innych pracach], bo mają wiele myśli przeszłościowych, mówiących także o teraźniejszym czasie, no i mówiącym wiele o przyszłości…Zapewne każdy z nas marzy o wygraniu LM przez drużynę Bianconeri. Błędy typu 29 Mistrzostwo Włoch to tak naprawdę niewielkie błędy.

Za wysokość jakościową, myślową, a także ze pomysł roku stawiam 7/6! Naprawdę ta praca i Lorda_Juve są dla mnie najlepszymi, jakimi widziałem, może skończy się monopol Mateusszka, a zaczniemy wyścig kompilatorów, gdzie każda praca będzie mieć wielki poziom! Mam nadzieję, że będzie więcej takich ludzi jak wspomniany Mateusszek czy Railis.

Pozdrawiam.

PS. Moja satysfakcja będzie jeszcze większa [pomoc przy pracy], jeśli będzie ona doceniona przez Mateusszka, którego pozdrawiam :wink: .
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 13:08 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 23:23

Niby wszystko ładnie pięknie ale za dużo wykorzystałeś pomysłu z filmiku o Valencii. Motyw z mapą , wymienianiem sukcesów, o przegranym na karne finale, po którym juz nigdy nie bylismy w tym etapie rozgrywek. Ogląda sie to swietnie ale mi pozostal pewien niesmak zwiazany wlasnie z lekkim skopiowaniem pmysłu ;]

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 23:27

Tarnos15 pisze:Niby wszystko ładnie pięknie ale za dużo wykorzystałeś pomysłu z filmiku o Valencii. Motyw z mapą , wymienianiem sukcesów, o przegranym na karne finale, po którym juz nigdy nie bylismy w tym etapie rozgrywek. Ogląda sie to swietnie ale mi pozostal pewien niesmak zwiazany wlasnie z lekkim skopiowaniem pmysłu ;]

Rozumiem. Brałem inspirację z tego filmu. No ale ten film zupełnie co innego przedstawia. A że ostatni finał został rozegrany przez karne to juz zbieg okoliczności. :-D Pozdrawiam.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 23:30

Zobaczyłem, przemyslałem, napisalem wypadałoby napisac. Przedewszystkim chcialem pogratulowac Railis'owi od strony technicznej, kompilacja jest naprawde swietna, dobra jakosc, dobre efekty, ech, gdybym mial umiejetnosci we wladaniu SV takie jak ma Railis i do tego swoje pomysly... :smile:

Co do dziela to tak jak juz napisalem, b.dobre od strony technicznej. Dobra mysl przewodnia. Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego przed moja kompilacją nie było tak wspanialych przeslaniowo kompilacji :?: Same filmiki o zawodnikach. Naprawde szkoda, bo Railis zdeklasowal wszystkie pozostale.

Oby tak dalej... :ok:

Kończe bo jakoś natchnienia nie mam.

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 23:58

Daj link do folderu na tym serwerze, a nie bezpośrednio do tego filmiku. Wyskakuje błąd, gdyż jest to zabronione w regulaminie i nie ma możliwości ściągnięcia kompili :roll:
wloski pisze:A więc tak: http://tv.isg.si/site/?q=filebrowser/railis , kiedy wejdziesz na tą strone pierwszy filmik u gory to wlasnie ostatnia praca Railisa Wink . I yyyy wszystko jasne? Prochno
Wiem jak się nazywa jego kompilacja, jak zapewne zauważyłeś jest ona w tytule tego tematu... :roll: dzięki za link.
wloski pisze:To, co Railis stworzyłeś jest dla mnie majestatrzykiem
Czym? :lol: :rotfl:

Film już obejrzałem, ogląda się naprawdę bardzo przyjemnie :) Nie chce mi się teraz już rozkładać go na czynniki pierwsze (może później), bo paru rzeczy zawsze można się dopatrzyć - pochwalić lub zganić - ale ogólnie robi naprawdę bardzo dobre wrażenie. Gratuluję :bravo:
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 01:13 przez kedzier, łącznie zmieniany 2 razy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 00:03

kedzier pisze:Daj link do folderu na tym serwerze, a nie bezpośrednio do tego filmiku.
A więc tak: http://tv.isg.si/site/?q=filebrowser/railis , kiedy wejdziesz na tą strone pierwszy filmik u gory to wlasnie ostatnia praca Railisa :wink: . I yyyy wszystko jasne? :prochno:

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 01:02

Jezeli mozna skomentowac...

Owacje na stojaco :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Swietnie dobrana muzyka do poszczegolnych momentow... i Heysel... az mi ciarki przeszly, gdy zobaczylem ten fragment. Naprawde, duze brawa!

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 11:07

Kompilacja wgniata w fotel, rozrywa ciało i rozrzuca kawałki mięsa po pokoju. Świetnie dobrane materiały, fajny wątek przewodni, dobre efekty i świetna muza. Kompilacja ma coś w sobie, nie jest tylko zlepkiem materiałów o juve, ma duszę, opowiada pewną historię. Wielki SZACUN dla autora, za stworzenie w/g mnie i nie tylko zapewne najlepszej kompilki o Juve.

<pokłon>

w3maniak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 13:17

Naprawde super kompilka.Gratulacje :bravo:
Nie bede wypisywał pochwał bo juz chyba wszystko zostało napisane.
Natomiast jakaś taka smutna sie robi przy koncu,jest jak przegrywamy LM nie ma jak wygrywamy,kontuzja,kibice.Nowsze materiały(np. gole Ibry) są przed tym materialem z LM. Co prawda to zamierzone i wcale nie jest powiedziane ze musi byc chronologoczne wszystko, ale wg. mnie fajnie by było gdyby te "nowsze" były po tych "smutasach".Wtedy byłby powrót do radości.
Autor wybrał inną droge i ukazał to troszke inaczej od mocih pomysłów :-D tak czy inaczej świetna robota i nalezą mu sie brawa

Anather day anather strike,jumpdafuckup and fight!!!
ODPOWIEDZ