Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 12:30

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=139046

W wywiadzie dla La Gazzetta Conte mówi o tym że :

-był bliski Juve jeszcze za Secco, miał propozycje własnych transferów jak Robben , Lennon czy Theo W. Secco wolał Diego i zapytał Antka o opinię, ten odpowiedział że to dobry gracz ale można wydać lepiej 25 mln.

- dużo jest o Bayernie. O tym że ich obecny stan to kontynuacja, że grają podobnym systemem od Van Gaala, i tylko szlifowali to przez lata. Mówi też że jeszcze sporo nam do nich brakuje.

- Conte zapytany o to by wybrał zawodnika z trio Ibra, Suarez, Igła, powiedział że i wszyscy trzej to za mało by gwarantować zwycięstwo w LM.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=139038

Massimo Giletti nie wierzy w zmniejszenie pensji Ibry.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=139070

Za Jojo proponujemy kogoś z czwórki Marrone , Fabio Q, Matri, Gio.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=139069

Sir Alex fapie nad Claudio i chce go mieć u siebie.

Poza Tym Ancelotti zapowiada że Ibra zostaje w PSG.

Co do Twoje artukułu Ivory to nadal tylko spekulacje dziennikarskie, ale dużo bardziej realistyczne od tych codziennych plotek.

Ja bym chciał duet Igła / Ljajic do ataku, to byłby już niesamowity postęp do lat ubiegłych.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 12:37

Obrazek

Mnie by satysfakcjonował taki skład.

Koszt 20 mln Ibra + 15 mln Kuba + 7 Ilicici

na pensje dla Ibry tyle daloby rade wyłuskać...

Sprzedać DC/Padoina/Matriego Lub Q

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 12:54

Felek, fajny skład, nawet bardzo fajny.
W tym roku nie mamy żadnego napastnika, w przyszłym możemy mieć ich aż dwóch. :wink:
Asamoah, Pirlo, Vidal, Marchisio, Pogba - robi wrażenie. Jeszcze tylko jakiś jeden młodzik a'la Pogba i mamy pomoc na długie lata.
PS. Wolałbym Ljajicia niż Ilicicia.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 13:01

ponoc Kolarov na wylocie i chce wrocic do Włoch, Marotta dzialaj!

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 13:37

FelekJUVE pisze:Obrazek

Hrrr. Dupy to to nie urywa.
Na lewej obronie sztynks niemiłosierny. Kielon woli grac na srodku, Peluso na wahadlowym. Bonucci nie ogarnia w 4 defensorow. Ilicic raczej jako priorytet na skrzydlo, nie Dżjowinek ktory irytuje mnie niewiarygodnie. Kuba -wporzo. Ibra - super.

How about:

Obrazek

Wole zostac bez wykokszonego lewego wingbacka, a miec kogos kreatywniejszego niz Lichy i Pepe na RWB, wzmocnienie srodka pomocy to wrecz obowiazek. Sprzedamy Giovinka za wiecej niz Szwagra (moim zdaniem). Cofniety napastnik - mimo, ze Ibra jest kotem - rowniez, bo nie chcemy chyba wszystkich pilek na Ibre, jak Milan czy PSG? :whistle:
Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 13:46 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 3 razy.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 13:44

Nie nastawiałbym się na 4-3-3. W systemie z trójką obrońców jesteśmy już zaprawieni, każdy z tercetu obronnego zna się na swojej robocie i wykonuje ją bardzo dobrze. Wątpię, żeby Conte ruszał obronę, dlatego bardziej wierzę w 3-5-2 czy nawet 3-4-3 w przyszłym sezonie.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 13:53

Chiellini na boku? Nie wiem czy to dobry pomysł, lepiej jakby grał na środku, musimy kupić lewego obrońcę, reszta wygląda naprawdę spoko i sam układałem to podobnie, wychodzi naprawdę tanio.

Z takim składem mamy realne szanse na LM :whistle:

Dobry Mudżyn

Transfery Kuby w takim wypadku nie miałby sensu, zbyt ofensywny zawodnik a z drugiej strony nadal Kwadro, który nie może wykorzystać w pełni swojego potencjału.
:naughty:
To nie pomogłoby nam zbyt wiele.

W takiej formacji zamiast Kuby Piszczek

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 14:53

Zawsze istnieje opcja 3-4-3, choć biorąc pod uwagę zawodników jakimi dysponuje Juventus byłoby to 5-2-3 z dwoma wysuniętymi obrońcami. Za to w ataku jeden napastnik z prawdziwego zdarzenia (Ibrahimović) + dwóch całkowicie oddanych ofensywie skrzydłowych (czy tam jeden skrzydłowy [Błaszczykowski] i półnapastnik-półskrzydłowy [Giovinco/Ilicić]). Jest kilka opcji :) .

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 15:26

skurczzone pisze:

Chiellini na boku? Nie wiem czy to dobry pomysł, lepiej jakby grał na środku, musimy kupić lewego obrońcę, reszta wygląda naprawdę spoko i sam układałem to podobnie, wychodzi naprawdę tanio.

Z takim składem mamy realne szanse na LM :whistle:

Dobry Mudżyn

Transfery Kuby w takim wypadku nie miałby sensu, zbyt ofensywny zawodnik a z drugiej strony nadal Kwadro, który nie może wykorzystać w pełni swojego potencjału.
:naughty:
To nie pomogłoby nam zbyt wiele.

W takiej formacji zamiast Kuby Piszczek
Wiesz rozpatrywałem w granicach możliwości. Ale czemu nie jakby się udało ściągnąć np Kolarova do tego to już w ogóle szał macicy by był;p

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 15:43

Czemu Ibra nie mógłby grac obok Llorente? Często grał jako cofniety napastnik, dobrze rozgrywa piłkę i jest niesamowicie kreatywny.

+ dwie wieże w polu karnym, kogoś z dobrym dośrodkowaniem z boku i dzieje się

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 15:55

Tylko nie gra na zasadzie "dzida do przodu i wrzuta" :pray: . Przerabialiśmy to już na początku sezonu, przerabialiśmy za Ranieriego oraz Del Neriego i wniosek jest jeden - tak się nie da skutecznie grać.

Atak pozycyjny, wrzutki, kontry, prostopadłe długie piłki od pomocników (Pirlo), strzały sprzed pola karnego - nowoczesna drużyna musi posiadać pełną gamę schematów ofensywnych. Inaczej trafia się na Mourinho albo Heynckesa i nie ma pomysłu jak strzelić bramkę, bo JedynySłusznySposób nie działa...

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 16:06

Szwed potrafi ładnie posłac piłkę w uliczkę, atak pozycyjny wyglądałby dobrze, ale ewidentnie Ibra/LL to nie opcja pod grę z kontry (no chyba, że będą oparte na naszych skutecznych i szybkich środkowych pomocnikach). IMO Ibra jako cofnięty i LL na szpicy to ciekawy pomysł.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 16:34

wagner pisze:widziałeś go w akcji że tak go forsujesz na forum ?
Nie raz, nie 5 i nie 10. Świetny gracz. Imponuje spokojem w sytuacjach, w których naszym napastnikom klocek w portkach przeszkadza w jakichkolwiek <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Dużo bardziej wolałbym jego jak Jojo czy Sancheza. Mkhitarian to na prawdę świetny gracz.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 16:56

Orkos pisze:
wagner pisze:widziałeś go w akcji że tak go forsujesz na forum ?
Nie raz, nie 5 i nie 10. Świetny gracz. Imponuje spokojem w sytuacjach, w których naszym napastnikom klocek w portkach przeszkadza w jakichkolwiek <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Dużo bardziej wolałbym jego jak Jojo czy Sancheza. Mkhitarian to na prawdę świetny gracz.
ok. Walory podałeś. Ale jak się to ma do jego dyspozycji w LM. W kiepskiej lidze ukraińskiej bryluje, ale w LM? W Lidze Mistrzów to głównie dzięki Brazylijczykom Shachtar grał dobrze z przodu, a sam Mkhitarian albo starał się im nie przeszkadzać albo w ogole przechodził obok meczu. Z Ukrainy wolał bym się zainteresować jednym z graczy kolonii Brazylijskiej, a do do samego HM jestem sceptyczny.
szczypek pisze:(...) Higuain
Ja tam gościa cenie i bardzo lubię. Jakby Real zeszedł z ceny, te 20mil euro. Jak dla mnie rewelacja. To może być kolejny gracz po którym Real się przejedzie że go sprzedał..
Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 17:22 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2013, 17:11

ewerthon pisze:http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=45288

Poczytajcie sobie co kibice Realu mówią o Higuainie. Wiadomo, że jest tam cała masa sezonowców, ale aż tylu negatywnym komentarzom trudno zaprzeczyć i wydaję mi się, że skoro oglądają mecze to mają większe pojęcie o jego grze niż my. W Primera Division strzela - ok, ale w LM jest krótko rzecz mówiąc - cieniasem, a chyba chcemy kupić snajpera przede wszystkim do europejskich pucharów?
Ja myślę, że to jest tak... W Realu jest ktoś taki kto strzela te 30-40 bramek, na którym też spoczywa ciężar gry, on strzela i strzelają inni. Ci inni strzelają swoje, może nie grzeszą kosmiczną skutecznością, ale coś tam strzelają, asystują. Jeśli "nie przeszkadzają" Ronaldo, on strzela, oni też są chwaleni i wtedy to są tak zwani napastnicy z najwyższe półki, kiedy wszystko gra. Real gra wtedy cudnie. Jeśli Ronaldo obniża loty, przeciwnik spina poślady, to wtedy bardziej patrzy się na tych, którzy są wokół niego i wtedy gdy oni grają swoje, to co zwykle, raz strzelą, raz nie strzelą, raz rzucą jakąś fajną piłkę etc., a wyniki są średnie to wszyscy i oni są słabo oceniani. Do czego zmierza mój bełkot? Mając w zespole Ronaldo trudno jest być tak wybijającym się piłkarzem, aby cię wychwalali na co dzień, bo jeśli zagrasz dobry mecz to w kolejnym on strzeli cztery bramki i już nikt o Twoim dobrym meczu nie będzie pamiętał.

Higuain to klasowy, świetny napastnik. Może ten sezon nie jest dla niego najbardziej udany, ale byli i tacy co mieli jeden dobry sezon i się kończyli, on ma jeden słabszy. Myślę, że wiele osób, zwłaszcza u nas na forum, ocenia go przez pryzmat meczów z Borussią, gdzie no nie był w najlepszej dyspozycji. I przychodzi temat, że z nim negocjujemy, wszyscy niezadowoleni, no bo jak to tak brać odpadki z Realu i to bez formy. Polecam obejrzeć jego wyczyny z poprzednich lat i skonfrontować to z tym co w najlepszych latach wyprawiali Matri, Giovinco, Vucinic czy Quagliarella, a potem zacząć pitolić.

Gratis: http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=43129

Zablokowany